• ShandiN

    Jo, och sambon sa att deras kundservice är helt fantastiska, han hade haft kontakt med dem både via mail och telefon och de var superhjälpsamma :)

  • ShandiN

    Äsch då, om du söker på 5742 i sökrutan upp till höger på framsidan så hittar du min ring.

    25% moms tillkommer, och ev. en administrationskostnad från FedEx (typ 100kr eller nåt sånt, sambon kommer inte ihåg)

  • ShandiN

    Ok, stryk det... den heter visst 8380 på den svenska sidan :) Jag var på den amerikanska sidan.

  • ShandiN

    Ah, jättefin! Ska du ha en briljantslipad sten i?

    Jag ska lämna in den för gravyr, men jag har svår att lämna den ifrån mig Har bara haft den i snart 3 månader... haha! Annars graverar ju BlueNile ringen om du vill.

  • ShandiN

    Jag har läst "Diamond education"-delen på BlueNile och har förstått att för att få mest för pengarna man kan gå så här långt "ned" i skalorna utan att själv se något fel på stenen:

    Färg: G-H
    Clarity: VS1 (inga inklusioner kan ses med bara ögat)
    Cut: very good (släpper igenom nästan lika mycket ljus som "ideal cut", men till betydligt lägre pris)
    Polish: very good

    Min sten är G (färg), VS1 (clarity), excellent (polish) och very good (cut). När man handlar från BlueNile får man GIA certifikat där all info om din diamant står.

  • ShandiN

    Jo, och tydligen så hoppar priserna upp så fort man passerar varje 0,10-caratgräns, dvs. det är större skillnad i pris mellan en 0.49 carat och 0,50 carat än mellan en 0,48 och en 0,49 carat.

  • ShandiN

    Min sambo kommer inte riktigt ihåg, men mindre än två veckor iallafall. Jag har ingen aning eftersom det var en överraskning

  • ShandiN

    Tips: vissa ringar finns bara på USA-sidan, så det kan vara värt att kolla där också innan man beställer. Det är bara att maila dem och tala om att man sett en viss ring på den amerikanska sidan så fixar de ringen åt en

  • ShandiN

    Min var också lite stor, men det kostade bara 290 att fixa det hos en lokal guldsmed så då valde jag det istället för att skicka den till Dublin. Man får ju betala (en del? hela?) frakt själv så det hade gått jämt ut ungefär. Dessutom slapp jag vara ifrån den så länge, bara 36 timmar

  • ShandiN

    Om FedEx slarvar bort paketet så är jag rätt säker på att de måste ersätta det dom slarvat bort. Jag fick ett paket stulet från en FedEx-bil en gång, företaget jag beställt ifrån skickade nya varor och FedEx ersatte dem direkt. Jag behövde aldrig göra något utan fick bara ett nytt paket, dock en vecka senare än planerat.

  • ShandiN
    lillalyckan skrev 2010-03-06 15:20:41 följande:
    Jo men man är precis lika nervös ändå Nu har ringen äntligen hittat fram. Inte helt rätt men den kom till min mamma iaf. Förhoppningsvis kommer hon upp till Stockholm och hälsar på nästa vecka så att jag kan få den då. Då blir det bild i galleriet
    Toppen att den hittat fram! Vilken modell har du köpt, med vilken sorts sten?
Svar på tråden Köpa ring på nätet (Blue Nile)