• Cantaton

    Oj, vad mycket ni hunnit skriva medan jag gick ut på en promenad i vackra snön och slutligen hämtade kemtvätten (som varit klar i två månader...)!

    Ska läsa igenom och svara Bara fixa en kopp te först. Än är jag inte så tantig att jag tackar ja till Blommans kaffe. Behöver nog några år till på kaffefronten

  • Cantaton

    Det blev kryddapelsin. Hoppas du tycker om det!

    (När jag kom in i köket insåg jag att det kanske skulle vara gott med lunch också - inte bara te. Så jag fastnade framför spisen, och nu har jag en tallrik mat att göra något med... Dröjer ytterligare lite innan jag kommer!


    Soldemor skrev 2010-01-12 12:06:00 följande:
    Känner mig kvalificerad till Cant-tants te, mer än kaffet. Försöker få de på jobbet att inse det, så jag har tagit med massor av olika te, både löst och i påse.Skönt att vår tråd har återuppstått, halleluja systrar och bröder!
  • Cantaton

    Så första frågan jag fick i denna tråd, tillika vad som säkert var den sista i förra gällde jobbmötet jag var på igår. Det föll både bra och dåligt ut. Såhär en dag senare är jag nog emellertid relativt nöjd (till skillnad från de). Såhär:

    Jag önskade jobba tre dagar i veckan - helst mån-ons. Redan på vårt möte i september sa jag halvtid, så nu gav jag dem faktiskt 4 extra timmar mot då. Ev. kan torsdag också funka, men när ska jag då vara ledig om jag repar fredagar och sjunger på helgen? Jag har ju ett eget företag att sköta. Jag var sååå tydlig i september. Jag vill satsa på att sjunga, men kan jobba halvtid för dem. Punkt. MEN vad de vill ha är någon som jobbar mån-lör och helst även söndag och alla helgdagar. Eh.. finns det någon sådan människa? Och det för att det skulle vara en position ut mot kund och de skulle bara ha EN person som kontakt. Så vi matchade ju inte nånstans. Jag var inte vad de ville ha. Kompetensmässigt, jo, men tidsmässigt: nej. Och de blev uppriktigt besvikna över att jag inte kunde ta tjänsten så som de tänkt den och sa det rakt ut.

    Men jag spenderar nog närmare 20 000 på marknadsföring nu i vinter/vår för att jag VERKLIGEN ska bygga upp mitt företag nu, och då KAN jag inte blockera mig själv på det sättet. Jag kan inte plötsligt jobba alla helger och helgdagar och vardagar och...

    Samtidigt kunde de inte släppa mig. Så jag fick fortsatt timanställning vid behov. Fördelen med det är att det är uppgifter jag kan göra hemifrån och när som helst på dygnet. Så plötsligt är jag lika flexibel som jag var innan. Kan ta sångjobb när än de råkar vara och träna då klasser jag vill gå på går. Nackdelarna är att uppgifterna inte är lika utmanande och lärorika (jag kan och gör dem redan...) och att jag inte garanteras ett visst antal timmar per vecka. Och grejen med att jag skulle ta ett halvtidsjobb var ju lite grann tryggheten i en fast inkomst... Så kunde jag bygga upp mitt företag parallellt. Men nu får vi väl se hur det blir.

    Finns massa massa mer att berätta om mötet, men jag vill inte det så här på internet.

  • Cantaton

    Blomman, det finns så många kloka ord - både inom mig som vill ut till dig, och sådana du redan kan och känner till. Men just nu får du en kram. Och omtanke.

  • Cantaton

    Stackars Jag är också förkyld, men inte alls sådär! Coccilana har jag också tagit förut. Undrar om jag inte har det i kylen


    Fjällbruttan skrev 2010-01-12 12:51:10 följande:
    Cantaton, hakar på dig och Solde i te-baljorna Jag hittade också hit, men min nerknarkade hjärna fattade inte att det fanns en ny tråd förrän nyss Vi har toppat vårt elände med en förkylning som sitter i bröstet med hemsk hosta till, bra när man är astmatikr, man får inte sova alls.... Så halv fem i morse tog jag coccilana (morfinbaserad hostmedicin) och jag är full än...
  • Cantaton

    "Var inte rädd" är den vackraste psalm jag vet för begravning. Den sjöng jag (solo) på min gammelmormors begravning i somras. Min andra favorit är "Bred dina vida vingar" (men "Blott en dag" är också fin).

    Jag räknade upp några sånger till en kund här om dagen som frågade vilka mina vanligaste förfrågningar gällde. Här är de (för uppslag till solona):

    - Time to Say Goodbye (Andrea Bocelli / Sarah Brightman)
    - Pie Jesu (Andrew Lloyd Webber)
    - Håll mitt hjärta (Björn Skifs)
    - Nocturne (Evert Taube)
    - Som en bro över mörka vatten (Svensk version av "Bridge over Troubled water" av Simon & Garfunkel)
    - Ave Maria (Shubert)

    De hade då redan själva föreslagit "Allt kommer bli bra, mamma" och "Jag har hört om en stad ovan molnen".

    Finns såklart massa andra fina också. Återkommer om det i mail

Svar på tråden Tantvarning för 7:e gången