• CeKe

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag brukar försöka känna hur kläderna sitter istället för att alltid stirra mig blind på vågen.. Den ljuger ibland! I alla fall för mig.. eller så intalar jag mig i alla fall. Trots att vågen inte går ner, kan ju dina mått ändras för att du tränar etc

  • CeKe

    Usch.. jag tycker jag har varit rätt duktig den gångna veckan, förrutom en matglad start... men vågen har en annan idé. Den står helt plötsligt på 1 kg mer än förra veckan. Vet inte om jag lider av förnekelse, men försöker intala mig själv att det faktiskt är muskler som börjar byggas... höhö. Men faktiskt så känner jag mig stark och hyfsat slimmad och vältränad, så tja, inte vet jag...

    Start: 66,5
    Mål: 62
    Den här veckan: 64,2
    Fusk: mycket mat mån-tis, sen bra mat och träning med vila under helgen..

  • CeKe

    Varelse: tack så mycket Egentligen är jag väl lite larvig som promt ska ner två kg när jag egentligen inte behöver, men jag VILL det. hehe. Och så är jag rädd för att gå upp en massa igen (gick ner 15 kg för 1½ år sen).

    Suck, var på en instruktion på nya gymmet igår. Typiskt nog, eller kanske egentligen bra, så drog nacken till efter första maskinen och sen var det tufft att fortsätta gå igenom maskinerna. Det som var bra var ju dock att instruktören är massör och typ nån slags personlig tränare (tror jag) och började direkt känna på olika punkter i nacken/ryggen och så fick jag veta varför jag så lätt får nackspärr och ett träningsprogram för att stärka musklerna som spökar! Så även om jag svär över en stel nacke, så var det ju bra att det hände just då Men det hindrar helt klart träningen ett par dar!

  • CeKe

    machup: Det går ju neråt Va glad för det lilla och fortsätt kämpa, så kommer det att fortsätta åt det håll du vill! Bra jobbat!

  • CeKe

    Det är ju superbra jobbat! Men du kanske inte ska träna på den kosten, om du redan känner dig yr. Det betyder att din kropp saknar något, vitaminer, kolhydrater, protein, fett eller vad det nu kan va... Promenade, kan det va nåt om du vill fortsätta på den diet då kör?


    JollyO skrev 2010-01-29 16:55:35 följande:
    Startvikt i januari: 80,5Mål: 65 till april. (Ev 62 kilo till juli.)Väger nu: 73,5Denna veckans viktnedgång: -1,1Fusk: grönsaker och dipp en gång, en kycklingfilé. Pyttelite keso.Träning: En promenad på 30 min och en på 1 h.Åh det här går segare nu! Har ju knappt fuskat någonting utan bara ätit pulver. Men, jag har ju faktiskt gått ner 7 kilo nu sen den 6 jan, så det är ju mer än godkänt ändå!Det är nog träning som fattas, men jag förstår inte hur jag ska kunna träna typ Bodypump nu, jag får ju nästan yrsel av att resa mig upp från soffan Har börjat kolla in GI-recept nu. Någon som har tips på en bra gratissida med recept och dyl?
  • CeKe

    Suck, suck suck.. det går utföööör. har kommit in i en MAT-period! Det är ju sååå gott =) Hm.. Men har i o f sig rätt bra ordning på träningen! I o f sig behöver jag ju rätt mkt mat just pga träningen. Helt galet va hungrig jag blir hela ti'n!

    Inte blir det bättre med maten ikväll... Ska iväg på en tjejmiddag och det brukar va en massa gott som bjuds på! Får ta o träna extra hårt imorrn istället!

  • CeKe

    Va bra ni jobbar allesammans!

    Själv funderar jag på att va nöjd som det är nu och helt enkelt bara kämpa för att inte gå upp i vikt och bli mer vältränad.. det kan ju i o f sig betyda även viktnedgång... Eller ger jag upp för lätt? Har ju ett BMI på 23, så finns ingen medicinsk anledning att gå ner... men det är nog mest hjärnan som så gärna vill se en mindre siffra på vågen. Men det kanske bara är knäppt?

    En grej i det hela är att sömmreskan ringde och min klänning har börjat sys och ska och prova "stommen" nästa helg.. så egentligen kanske det är dumt att försöka gå ner ett par kg... eller två kg kanske i o f sig inte gör så mycket mer än mer trivsel i klänningen i slutändan. Ska ju ha dragkedja o inte snörning..

    Hur tänker ni?

  • CeKe

    Startvikt i januari:66,5
    5Mål: 62.
    Väger nu: 64,2 (har pendlat mellan 62,5-65 denna vecka!)
    Denna veckans viktnedgång: 0
    Fusk: en hel del godis i fredags...

    Fundering. Va hos sömmerskan i helgen och min klänning börjar växa fram. helt klart får jag inte gå upp ett hekto tills bröllopet.. samtidigt som vi märkte att det gick att göra flera centimeters skillnad med hjälp av torosletten (är både hakar och snörning på den), men jag vill ju kunna andas också Jag berättade att jag kommit igång och tränat ordentligt och hon varnade lite för att bygga för mycket muskler fram tills i sommar då de tar en hel del plats! OOOpppps! jag måste ju träna, för annars får jag ont i ryggen (ryggskada). Haha, jag som varit orolig för viktuppgång lär nu fundera över att inte pumpa för mycket nu istället. Får bli många långa promenader och helt enkelt mycket konditionsträning istället och lite mindre gym. Bara snön kan försvinna någon gång! Alla promenadstigar ute där jag bor är omöjliga att ta sig fram på för tillfället med en meters djup snö!

  • CeKe

    Härligt jobbat


    MissCuticle skrev 2010-02-15 14:13:30 följande:
    Startvikt: 74 kg (18/1)Mål: 60 kg Väger nu: 69,0 kgFörra veckans viktnedgång: 1,1 kgFusk: Har blivit mycket fusk! Varit stundtals riktigt arg på mig själv. Har man ingen karaktär?Träning: 1 30 min promenadÄr förvånad över hur bra det gått - även denna vecka - trots fusk och knappt någon motion. Kanske det är mestadels vätska? Tänkte tillbaka på gårdagen och insåg att vätskeintaget varit fruktansvärt dåligt. Hur eller hur - jag nere på 6:an!! Tjoho!
  • CeKe

    startvikt jan: 66,5
    mål: 62
    väger nu: 64,0
    denna veckas viktnedgång: -0,2
    Fusk: Godis, pizza & cocacola i helgen
    Träning: hård träning 3 dagar förra veckan

  • CeKe

    Annahg: En blandning av spinning och styrketräning är nog det allra bästa

    källerudd: honung! har inte så mycket sötsaker hemma, så en eller två skedar honung eller knasigt nog mörk sirap slinker garanterat i.. eller russin.. Man tager vad man haver! Hahaha... Är jag i närheten av en affär blir det lösgodis. Speciellt de där stora, sura (röd-gula) döskallarna Eller Käck med citron.. Haha, märks inte alls att jag är sötsugen just nu va?

  • CeKe

    Björnisarna: Riktigt bra jobbat!!

    Källerudd: Ingen aning faktiskt.. men om inte annat är honung så sött att i a f jag inte vill ha mer än en sked Godis är ju i o f sig också ordentligt sött, men det kan jag äta hur mycket som helst av, om jag bara kommer igång och har tillgång till det! Smågodis är ju som en drog.. kan inte sluta när jag väl börjat! har börjat med en taktik att bara köpa 3-4 bitar godis när jag blir sugen. Haha, kassörskorna brukar titta konstigt på mig och undra om påsen är tom, men det bjuder jag på

  • CeKe

    EmmieK: Japp! det kan skilja typ 2 kg från en dag till en annan. Antar att det har med vätska i kroppen, hur mycket man gått på toa etc att göra... Inget ovanligt heller... Sen svällar man ju under dagen lite också... i a f jag!

  • CeKe

    startvikt jan: 66,5
    mål: 62 kg
    väger nu: 63,5 kg
    denna veckas viktnedgång: 0,5 kg
    Fusk: Massor med mat & en del godis. En pizzabit i fredags.
    Träning: Crosstraining, styrketräning, simmning, promenader, längdskidåkning.

    Har tränat som en tok de senaste veckorna och det känns bra. Har dock glömt bort att samtidigt äta mer... Denna vecka har jag varit så ofantligt hungrig och har givit efter för det. Det verkar dock ha varit ett bra drag då jag både fått igång på magen, känner mig piggare och faktiskt även gått ner i vikt! Börjar tro att jag helt enkelt har svultit min kropp lite den senaste tiden med för hård träning och lite mat och därför inte heller gått ner i vikt...

  • CeKe

    Kämpa på! Det är inte så ovanligt att man "fastnar" i vikt, även om man gör allt som man ska. Prova med nån ny aktivitet och överraska kroppen lite. Den ställer in sig på det "gamla vanliga" och kan behöva nya utmaningar.. Sen är också frågan om du äter tillräckligt, om du tränar mycket. Svälter man kroppen för mycket när man tränar, kan den stanna i vikt då den går på sparlåga...

    Moi mokulat skrev 2010-03-02 18:08:50 följande:


    Jag har fastnat. TYcker inte jag äter onyttig mat och jag tränar, men jag ha fastnat 62,5 kg fortfarande. Måste fixa bättre frukost kanske. Tycker jag verkligen äter bra. Visst har jag dagar då jag fuskar, men jag har dagar då jag inte äter något onyttigt alls. J-vla bilring runt magen som inte vill försvinna. Usch vad jag är ledsen.
  • CeKe
    Kan ju dela med mig om att jag precis själv gått på den niten
    CeKe skrev 2010-03-02 20:01:30 följande:
    Sen är också frågan om du äter tillräckligt, om du tränar mycket. Svälter man kroppen för mycket när man tränar, kan den stanna i vikt då den går på sparlåga...Moi mokulat skrev 2010-03-02 18:08:50 följande:
  • CeKe

    Sun moon: har du funderat på att att gå till sjukgymnast och få hjälp med knät? Numer behöver man ju inte gå via läkare för att komma till sjukgymnast. Själv har jag haft problem med återkommande nackspärrar och tränat som jag trodde va bra för att göra det bättre. Gick till sjukgymnast nu i veckan och fick veta att jag istort sett tränat på ett sätt som bara gjort det sämre. haha.,. men nu ska jag få ett träningsprogram och det finns goda förutsättningar att träna bort bekrymran, bara jag gör det på rätt sätt!

  • CeKe

    Hslloj!

    Hur går det för alla?

    Själv har jag blivit förkyld och inte tränat på ca 2 veckor, samtidigt som jag börjat äta mig mätt jämt. Och vet ni vad? Vips så har jag gått ner i vikt

    Start: 66,5 i jan
    Nu 62,5 (ska inte ner mer, alldeles jättenöjd nu)
    Träning: Sjukgymnastik men annars väldigt lite
    fusk: En hel del, men bra kost och överdriver inte godsakerna

    Provade igår klänningen som håller på att växa fram och vet ni vad? Den har blivit på tok för stor i bysten. Med dessa få kg som jag gått ner sen i januari har jag krymt en hel bh-storlek! Vågar inte göra nåt åt klänningen nu, utan ska vänta och prova igen i början av juli... Kan säga att vi tidigare spände åt korsetten/torsoletten, medan vi nu inte spände den ett jota och ändå blev det stor skillnad!

    Ett tips är ju verkligen dock att inte gå ner så mkt i vikt om ni redan köpt era klänningar!

  • CeKe

    Oj, det är ju jättebra jobbat! Grattis!

    ja, jo, jag och sömmerskan pratade om det. Det vore första gången sen jag var 15 som jag haft minsta fundering på att fylla ut bysten! Den brukar va stor nog och önskas mindre! hahaha. Klänningen är ju inte klar än heller, så det går ju att göra ändringar...

    Dock fortsätter jag gå ner. Helt sjukt! Har inte tränat på 3 veckor nu, först pga förkyldning och nu pga en sträckning i knät så att jag linkar fram.. Nu vill jag inte ner ett hekto till! För nu börjar min yrsel komma tillbaka.. Jag kan helt enkelt inte väga mindre än ca 62,2, för då får jag sådana blodtrycksfall att det är besvärande.


    JollyO skrev 2010-03-30 23:12:23 följande:
    Hej, nu är jag tillbaka efter lite välbehövlig BT-fasta! Har bantat lite under tiden, väger ungefär 71 kilo nu så jag har gått ner nio kilo nu på tre månader! Helt okej. Denna veckan har jag ätit en massa men skärper förhoppningsvis till mig snart igen... Klänningsbeställning på tapeten snart..!Ceke: Härligt jobbat! Du kanske kan skaffa en såndär siliconbh som man limmar fast på brösten för att fylla ut lite?
  • CeKe

    Jupp! Här är en som inte tränat de sista veckorna och då samtidigt rasat några kg i vikt I och för sig inte så dumt då även måttbandet krymt, men klänningen har blivit för stor!!! Jaja, det går ju som sagt att ordna med lite silikoninlägg i bh:n..

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?