• sun moon

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag följer med här :)
    Jag vill bli av med ca 10kg. Men jag vill göra det sunt med bra kostvanor och träning. Jag har årskort på F&S men behöver peppas för att gå dit.
    Jag håller mig innom "rätt" BMI men vill bli av med hänget på magen, valkarna i sidorna och fläsket på insidan av låren :P

    178cm, 75kg

    Ska träna 2-3 gånger i veckan
    Inget godis, kakor, alkohol på vardagar och söndagar. Skulle jag bli bjuden hemma hos någon så måste jag ta en kaka men en liiten bit. Känns oartigt annars tyvärr.

    Kanske skulle man gå med i viktklubb och få mer hjälp?

  • sun moon

    Du har rätt faktiskt, bara jag som är feg och inte vill höra kommentarerna "du är ju inte tjock" Jag gillar inte ens kakor..


    Cantaton skrev 2010-01-12 12:04:38 följande:
    Det där med oartigt - säg bara som det är: "Att du ska gå ner 10kg och att kakor därför just nu inte är för dig" och så håller du dig till det. Jag har varit väldigt tydlig mot min släkt, så de ställer inte ens ner ett fat till kakor eller efterrätt framför mig. Och så slipper jag allt tjat om att "jomen smaka" (och så blir det mer än smaka...) Du väljer så klart själv, men det underlättar att säga som det är (Tycker jag.)sun moon skrev 2010-01-12 11:57:29 följande:
  • sun moon

    Jag lyckades handla utan att köpa godis idag. Min belöning blev tidningen allt om bröllop. :)
    Tycker ni inte att det är hemskt att nästan 1/3 av affärerna är proppade med godis, chips, kakor, läsk och annat onyttigt?

  • sun moon

    -1 kg på dessa 3 dagar som jag har vägt mig, (75,6 75,3 75,3 74,6) Jag gillar att väga mig varje dag för att verkligen se vad som händer med vikten.
    Ikväll blir det syndande, är så sugen på ett glas vin, kan nog låta bli godis och chips mest pga att jag känner att det händer något med vikten.

    Det blir Core ikväll, har innan i veckan tränat step och basjympa. Ev. blir det gym eller simma på söndag.

    En liten tråkig biverkning på mitt lite mer hälsosammare liv är att min BM också går ner i vikt vilket han inte ska :( Han är redan på gränsen till undervikt..

  • sun moon

    Startvikt i januari: (tisd 12) 75,6
    Mål:65
    Väger nu: 74,6
    Denna veckans viktnedgång: 1 kg
    Fusk: Kommer att dricka vin idag.
    Träning: Går på F&S, 3 pass denna veckan step, bas, core

  • sun moon

    Jahopp.. då var det måndag :P

    Startvikt 12/1: 75,6
    Mål: 65kg
    Väger nu: 75,8kg (suck)

    Så jag börjar om.. igen.. Det gick inte synda så som jag har gjort i helgen. Vin på fredagen, åt ute och 2 öl på lördagen.. och popcorn igår..

    Nu har jag ju köpt min klänning och jag SKA ner mina kilon.
    Har satt målet att träna 3 gånger + simma. Jobbar hårt på att inte tappa lusten nu, men ska klara det. Ska, Ska ska!

  • sun moon

    Vägde samma idag som igår, 75,1kg. Är väll lite sådär nöjd att inte viktminskningen går fortare.. men men
    Simmade 1000m idag.. tog ca 40min. Gick fram och tillbaka till simhallen och på hevägen handlade jag och bar 2 tunga kassar. Lite extra träning ;)

    Ska jobba nu 2 nätter och jag har köpt nötmix + 2 olika sockerfria läkerol så jag har något att smaska på iaf förrutom frukt. Jag vet att nötter är väldigt fett men iaf bättre än att äta godis.

    Har planerat Core på fredag och Afro på lördag :)
    Så det blir 4 träningspass denna veckan.

    När min BM kommer hem ikväll efter bowlingen så ska vi åka och titta på festlokalen.

  • sun moon

    Startvikt 75,8
    Mål: 65kg
    Väger nu: 74,8kg
    Denna veckans viktnedgång: -0,8kg
    Fusk: godis, vin och god (onyttig) mat fred och lördag
    Träning: 4 gånger, medeljympa, simning, core+ cross-traner 10min, afro.

  • sun moon

    Min lägsta notering på vågen idag 74,6
    Tyvärr har jag en förkylning på gång (som jag tackar min BM för ) så jag får se hur det blir med min planerade träning resten av veckan, simma ikväll och core på fredag.
    Tränade skivstång i tisdags och har fruktandsvärd träningsvärk :-P så det gjorde nytta iaf..

  • sun moon

    rapportdax här också :)

    Startvikt i januari: 75,8kg
    Mål:65
    Väger nu: 74,1
    Denna veckans viktnedgång: 0,7
    Fusk: godis på natten mellan mån o tis :(
    Träning: skivstång i tis (har fortfarande t-värk, core idag (tror jag) har förkylning på g tyvärr.

    Ganska nöjd med denna veckan, tycker det syns att "hänget" på sidorna har minskat. Har också gått ner mer denna veckan än förra, vilket är peppande.

  • sun moon
    machup skrev 2010-01-29 08:27:42 följande:
    Vad trött jag blir!!! Vikt januari: 67,3kgMål: 63kgIdag:65,7Viktnedgång: -0,2kg (ett skämt)Fusk: ingetTräning: 2xsimning, 2xstyrketräningNån som har nått bra tips för att få fart på viktnedgången, för jag ger snart upp!
    Kan det vara något i din kost? Sedan väger muskler mer än fett så att träna bort sin "övervikt" som vi gör är det jobbigaste sättet. Men helt klart det nyttigaste.
  • sun moon

    Ny lägsta notering på vågen idag 73,9kg. Känns bra att det går lite åt rätt håll iaf. Går väldigt trögt detta med ca 0,4 kg ner per vecka men jag vill kunna leva ganska normalt och så som jag vill leva efter jag har nått min målvikt på 65kg.

    Hur jag gör är träna på F&S helst 3 gånger i veckan, skippa "syndande" på vardagar och tänka lite på vad och hur mkt mat jag äter.

  • sun moon

    73,4 nu.. går sakta, sakta på rätt håll. :)

    Har tyvärr tränat för dåligt förra veckan pga att jag jobbat mycket + ett krånglande knä, men trots detta så går den neråt i samma.. mycket sakta takt.
    Provade idag ett par byxor som jag sparat strl. 38 och dessa gick att knäppa nu så lite har hänt iaf trots att jag bara gått ner drygt 2kg.

  • sun moon

    Jag har inte tränat på 3 veckor nu pga värk i mitt högra knä, denna veckan har jag också haft *fula ord* ont i min vänstra höft. Vikten ligger på ca samma 73,9-74,4 typ

    Blir ingen träning nästa vecka när jag jobbar 5 nätter pga att jag känner att min kropp måste hålla för att kunna jobba och då måste jag vila mitt knä på fritiden. Planerar att börja träna igen veckan därpå.. saknar det så väldigt mkt.

  • sun moon

    72,9 idag.. ny lägstanotering faktiskt.. utan att tänka så mkt på hur/vad jag äter och utan att träna.. Jag har inte kommit igång med min träning ännu. Knät känns ok och höften gör ont ibland.

    Så ca 1 kg har jag gått ner på en månad.. inte mkt men lite

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?