• ProjectX

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag skulle gärna vilja vara med. Ska visserligen inte gifta mig detta år, men skulle vara trevligt att komma i form tills i sommar.

    Jag är 177 cm lång och väger 77,1 kg idag.

    Skulle vara trevligt att nå 65 kg, men jag skulle vara nöjd bara jag kommer under 70.

    Jag och sambon tränar på gym mån, ons, fre. Han styrketränar, jag kör kondition + gruppträning.

    På lördagar spelar vi en timme badminton (vi är väldigt jämnduktiga, så vi brukar flåsa rejält efter det).

    Nu har vi även planerat att börja med pilates 1-2 ggr/veckan.

    Mitt problem är inte att komma iväg och träna, det är att låta bli sötsakerna och sluta ta för stora portioner, så jag hoppas kunna få lite inspiration och pepp här.

  • ProjectX

    varelse skrev 2010-03-01 07:32:21 följande:


    Jag började med GI, vilket fungerar jättebra för mig. Första dagarna/veckan var ganska jobbigt, men nu är jag inte alls lika sötsugen, vilket är helt otroligt med tanke på vilken godisråtta jag alltid varit. Stora portioner kan man nog äta ändå, för det beror ju på vad man äter också, inte bara hur mycket. Men om du vill minska, så börja inte att äta jättesmå portioner på en gång utan minska lite grann i taget så det inte blir så stor skillnad på en gång. Det skulle göra det lättare för mig, men som sagt, alla är vi olika. Lycka till!
    Ja, det är här jag har problem.

    Både jag och sambon är rätt lata när det kommer till mat, och gör oftast saker som vi redan kan och som inte tar så mycket tid, så det blir en del spaghetti m. köttfärssås och korv m. makaroner. Och eftersom jag älskar pasta så blir det väldigt mycket kolhydrater och lite för lite protein.

    Dock gör vi alltid veckomatlistor så vi köper praktiskt taget aldrig snabbmat, vilket jag tycker ska räknas till vår fördel.

    Jag har hört att GI ska vara bra, sambons morsa med man har börjat med det och har utan att träna gått ner ca 10-20 kg per person. Men de hade lite att ta ifrån fån början. (Nej usch nu var jag elak. Förlåt.)

    Jaja, får kolla vad man kan göra med GI, och se om man mår bättre av det.
  • ProjectX

    Jaha, dags för lite rapportering då.

    startvikt i mars: 77,1
    mål: 65 kg
    väger nu: 76,7 kg
    Denna veckas viktnedgång: 0,4 kg
    Fusk: Kakor vid jobbfikat.
    Träning: Mån - Rodd 7000m, Tis - Pilates 30 min, Ons - Crosstrainer 60 min, Fre(idag) - Pilates 30 min

    Blev ingen träning igår eftersom jag och N gick på bio. Men jag tog varken popcorn eller godis till filmen och drack bara vatten, så jag tycker jag var duktig ändå.

    Cantaton - Hoppas att du mår bättre snart. Bra att du ändå tränar och äter bra, det gör att man mår bättre. Försök att vara ute i solen (när den är framme) så mycket som möjligt.

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?