• källerudd

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    Jag vill gärna oxå haka på..Men jag behöver en spark i baken bara för att komma igång..Känner mig ganska låg allmänt just nu så har ingen lust för någonting.

    Vill gärna ner 5-7 kg blir det mer så är det bara ett + Börjar på 74,7kg ska mäta oxå

    hatar gym men köpte mig en crosstrainer i nov som jag har tänkt börja använda snart (ni hör ju). Körde några veckor när jag precis fått den men sen blev jag förskyld som ett brev på posten :s så nu får jag börja från början.

    Sen blir det promenader med vovven, vill komma igång med långrundor, men nu är han sjuk/skadad så blir inget med det =(

    Tänkte nog allmänt iaf i början dra ner på pasta, potatis och ris och naturligtvis sötsakerna. vad bjuder man på då, har fikat på jobbet nästa vecka :S

    Man kanske skulle göra någon lista. Svårt att hålla koll på alla

    Ja ni hör ju hur jag låter jag behöver verkligen peppas.

  • källerudd
    Cantaton skrev 2010-01-12 21:26:13 följande:
    källerud, jag tycker att Sats har ett bra system för att komma igång och fortsätta. Nämligen att de har ett stämpelkort "2 gånger i veckankort". Då stämplar man varje gång man kommer till gymmet (två gånger per vecka - går man fler gånger är det så klart bra men man får inte fler stämplar för det) och när man har samlat två stämplar i veckan i 12 veckor får man en belöning. Denna termin är det en bag eller handduk, förra terminen var det en bag eller konsultation med personlig tränare osv. Även om du inte har ett Sats i närheten kanske du skulle kunna skapa dig ett sådant tvågångeriveckankort?? Ha en träningskamrat som alltid är med dig eller se till att alltid ha någon som intygar att du har tränat och sätter sin signatur på ditt kort. Och så när du har fyllt kortet får du boka in en massage eller något. Slutar du stämpla = ingen massage. Skulle det kunna vara något? (Funkar jättebra för mig på gymmet de veckor jag är alldeles för låg egentligen.)
    Det var ju ett jätte bra system...Tyvärr är det lite svårt det där med träningskompis. Är ganska nyinflyttad i staden där jag bor och har egentligen bara en som jag umgås regelbundet med och en som jag träffar någon gång ibland..den första ska ha barn och den andra har percis fått...Men kanske kan träna på cross trainer när sambon är hemma så kan han skriva under..kanske till och med ge mig massage när jag fått ett visst antal stämplar. Tack
  • källerudd
    Cantaton skrev 2010-01-12 21:54:13 följande:
    Ja, sambon är väl bra. Annars kan du ju ha någon kompis på din gamla ort som du liksom måste rapportera till Min faster är sådan "rapportmottagare" från sin granne angående träning, mat och viktnedgång. Får hon ingen rapport ligger hon på sin granne om den Funkar uppenbarligen!
    Ja det skulle ju oxå fungera..då kan jag ju kanske till och med välja min gravida vän här...Men hur många gånger i veckan är lagom för någon som är ur kass på det här..vill ju inte sätta ribban för högt så man misslyckas, men sen måste det ju vara lite press oxå.
  • källerudd
    Cantaton skrev 2010-01-12 22:01:51 följande:
    Träna två gånger i veckan är väl bra? Två gånger är vad som krävs för att det ska bli en vana - och när det väl blir en vana är du beroende Då känns två knappt tillräckligt för att du inser hur många spännande träningsformer som finns. (Okej, det låter överambitiöst, men jag tränade inte alls fram till augusti. Men sedan i slutet av augusti har jag tränat tre gånger i veckan! och njuter av det, längtar till det.)
    Träningsformer kryllar det nog inte av i min lilla stad dock, men som sagt har ju en crosstrainer. Skrev nog fel ingångsvikt, vägde mig idag och då var det mer. Så jag gör så att jag rapotera på fredag och utgår från det, ska mäta mig oxå...måttbandet är nästan roligare än vikten =) Funderar även på att köra LCHF det verkar ju nästan för bra för att vara sant
  • källerudd

    Min crosstrainer har tyvärr ingen dator så det är lite svårt att träna mot sig själv..Men jag har börjat köra korta pass..Och då kör jag med låtar så försöker jag variera motstånd beroende på vilke låt det är..Men jag tycker det är lite svårt att komma in i bra rörelse, det känns lite konstigt fortfarande. Men jag ska nog vänja mig jag oxå..

    Ville ha lite extra stöd från sambon och pratade om LCHF med honom, men han tyckte bara det va dumt. Man faller tillbaka då går man upp igen. Du måste träna mer och lägga om livsstil. Lätt för honom att säga som kan äta godis en frekväll utan att det händer nått. Sa att då får han oxå lägga om, men tror inte det va så intressant :P

  • källerudd

    Nu har jag startat =)

    Mätte mig innan..tycker trots allt måtten är viktigare än vikten men ska väga mig fredag morgon. Dumt att väga sig ikväll...

    Körde 20 min crosstrainer och sen lite "planka" och sån där sak som man rullar med...är ju främst mage som jag vill bli av med.

    Gjorde även ett schema för träning och mått så jag kan hålla kolla på allt...Träning minst två gånger i veckan i tio veckor blir en belöning. Nu ska jag bara komma på en bra belöning oxå.

    Har en fråga oxå..tränade ganska sent ikväll..måste man alltid äta efter träning. Va ju inte nått hungrig nu ikväll när jag var klar..Kan man fylla reserverna under dagen och skippa äta efter träning. El ska jag äta mindre under dagen och sen efter träning oxå???

  • källerudd
    CeKe skrev 2010-01-14 11:01:02 följande:
    Oj vad underbart. min kära älskling är alldeles för duktig på att köpa hem typ kakor, chokladbollar och annat smaskigt som han häver i sig =)
    Min med och det är skit svårt då..Men tycker det är väl bara till att låta bli. Han kan liksom köpa en påse godis och låta den stå i en vecka...ta en bit när han känner för det...Det måste vara något kvinligt men så kan INTE jag göra..

    Tack för svaren angående maten och träningen. Keso älskar jag så det kan jag absolut trycka i mig...men då kan jag ju äta lite mindre under dagen..brukar inte äta så mycket på kvällen för då är jag mätt!

    Nu är det fredag och jag får justera min startvikt jag skrev innan i veckan. Var ett tag sen jag vägde mig och den stämde inte riktigt men 74,9. Sen har jag mätt mage, midja, rumpa och lår oxå men det struntar jag i att bry er med =)

    Tränade cross ca 15 min nu på morgonen och så körde jag lite "planka" och den där man rullar med...men det gick inte så bra..sjukt vilken träningsvärk jag har i magen sen i onsdags :S Men alltså två tränings pass avklarade denna veckan *stolt* kanske till och med hinner med ett i helgen oxå.
  • källerudd
    Cantaton skrev 2010-01-15 09:04:48 följande:
    Det är precis samma pass som tidigare i veckan va? Crosstrainern är jättebra eftersom det är en konditionsmaskin, men de andra övningarna är mer punktmarkeringar på vissa muskler och de musklerna måste få vila mellan också. Kan du tänka dig att ta några andra muskler varannan gång? Istället för magrullaren göra "rygghävningar" och istället för plankan göra dips? (Dvs sätta upp händerna på en högre kant bakom dig med benen rakt fram (något böjda) och sedan sänka och höja kroppen ner och upp, nästan så rumpan slår i marken - utan att du sätter dig ner. Hmm, undrar om du förstod vad jag menade...) Och så gör du liksom varannan gång?En gång i helgen grejar du, heja!
    Rygghävningar är när man hänger över något o sen häver sig upp va??? Blir svårt att utföra hemma tror jag...Dips kan jag testa, men jag har jätte svårt att röra armarna i den vinkeln samma med armhävningar. jag får inte till det :S
  • källerudd

    Startvikt i januari: 74,9kg
    Mål:68 (gärna lite mer men måste vara realist)
    Väger nu: 74,9kg
    Denna veckans viktnedgång: 0 kg
    Fusk: Torra kakor på jobbet har det blivit några under veckan.
    Träning: två pass; crosstrainer, planka och magrull.

    Har som sagt kommit in lite haltande denna veckan..Kör ca 15 min på crosstrainern, är helt slut efter det så det räcker i början..ska lägga på en låt varannan vecka el något liknande

  • källerudd

    Jag har funderat en del på det där med klänningen oxå...Men jag pratade med sömerskan igår och hon sa att det inte var några problem. Ska ha snörning och hon kan ju göra ändringar om det behövs. Dessutom ska jag inte ner jätte mycket. Fundera dock på hur tätt in på bröllopet man ska göra provningen. Är liksom inte granstaden direkt.

    Men det kanske inte så farligt om man gör den ett tag innan eftersom det är snörning...el vad tror ni?? Dessutom körde det ihop slig lite nu, då vi förlorar två veckorsplanering i månadsskiftet maj/juni..men det löser sig

Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?