• iregnet2010

    Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?

    jag vill också vara med (tänkte precis på att skapa en sån här tråd. Jag ska inte ner så mkt ca 3 kg men det är mina "sista kilon" som sitter väldigt hårt inne. Tänkte även träna upp mig.

    En ide är att man varje fredag (förutom de allmänna diskussioner) rapporterat i tråden hur man har tränat och ev gått ner. Då har man en morot eftersom man ju vill kunna "skryta" i tråden och kan bli peppad om en vecka inte gick som man tänkt sig. Anledningen till att fredagar är en bra dag är att man på måndag efter helgen ofta väger lite mer men man kan ju ha en annan dag annars...

  • iregnet2010

    här är en till som skulle kunna vara en levande reklambärare för VK. Gick ner 15 kg med dem för 3-4 år sen och har sen dess hållt allt utom 2-3 kg som smugit sig på. Jag har innan dess alltid varit lite smårund, kanske inga stora valkar men inte heller smal. VK förändrade verkligen mitt liv genom att jag inte svalt eller jojoade mig i form utan helt enkelt lärde mig hur mkt jag kunde äta. Funderar på att ta ett ryck igen nu..tror fortfarande att jag är medlem...

    imorgon blir det yoga 7:00, hugaligen, jag är ingen morgon tränare men vi gör ett försök...


    CeKe skrev 2010-01-11 17:00:29 följande:
    Skratt, jag känner mig som en levande reklambärare för viktklubb.se, men prova det om ni bara vill äta mer rätt och allt vad ni vill i mer måttliga mängder. Jag gick ner 15 kg där tidigare och har lärt mig massor om kost och motion. Nu i jul gick det dock åt fanders och ett par kg som ska bort igen kröp sig på... Så jag hänger på lite grann här jag också. Kan behöva lite pepp
  • iregnet2010

    jag kommer att göra min sista anpassningar/korrigering på klänningen två veckor innan bröllopet. Butiken sa att de gärna gör det så tätt inpå som det bara går pga att man då inte får några överraskningar (upp eller ner...)


    machup skrev 2010-01-11 17:06:32 följande:
    Jag behöver också bli lite peppad. Jag behöver gå ner ca 5kg tills juli men helst innan för klänningen skall ju anpassas ett tag innan. Har inte heller börjat kolla på klänning pga den anledningen. Jag skulle börjat träna idag på allvar men är helt täppt i huvudet så det har inte börjat som jag vill!
  • iregnet2010

    duktigt!! i början känns det lite läskigt, det gäller bara att komma över den där första tröskeln så att gymmet känns som "hemma" tar ett par veckor men det är bara att vara ihärdig och inte "gå ut för hårt".


    jojanna skrev 2010-01-11 18:19:11 följande:
    kan fortsätta berätta att jag idag varit och köpt gym kort så första gången blir imoron
  • iregnet2010

    ja mitt blodtryck blev inte heller att leka med...är också naturligt "låg" i blodtrycket. Nu har kroppen stabiliserats någon men visst blir jag yr om jag reser mig för fort..man får trösta sig med attlågt blodtryck är ju bättre än högt (men fortfarande inte bra om det är för lågt)

    Jag orkade inte riktigt föra in allt i HN och körde det bara ett halvår (tappade dock fortfarande vikt i HN så till slut när BMI blev för lågt struntade jag i allt det)men man räknar ju ombevetet ändå..har lärt mig mkt om kost under mina år med VK och det var ju det som gjorde skillnaden.


    CeKe skrev 2010-01-11 23:48:22 följande:
    Känner helt igen mig i det du skriver =) Och gillade deras Hålla nollan också. Det var nog det som för mig lärde mig att äta vettigt sen när jag väl gått ner det jag ville. Utan det hade jag nog antingen studsat upp igen, eller fortsatt ner, vilket inte varit så jättebra. Fick en massa problem med yrsel etc i början av min lägsta vikt (då bmi 21,9 tror jag), men det är mycket bättre nu. Tror kroppen mest behövde vänja sig vid en ny vikt =) Många får ju ett bättre lägre blodtryck av att gå ner, men jag som redan hade lågt fick toklågt i början...
  • iregnet2010

    jag gifter mig den 10 juli men inprovning av klänningen är två veckor innan så det är då man skall vara som mest i form.

  • iregnet2010

    jag har kört några passa bikram-yoga nu i veckan. Härligt med 40 gradig värme som kontrast mot vinterkylan. Är precis nybörjare på det och det är absurt svårt, jobbigt och dyrt men ändå underbart skönt emellanåt och efteråt så jag ska ge det en chans...


    CeKe skrev 2010-01-13 13:00:16 följande:
    Åhh, bastu låter såå skönt. Sitter på jobbet och fryser för tillfället!
  • iregnet2010


    förutom att det inte är tillåtet att ta vätska med på flyget..varför äter de inte bara en burk räkor som de låter stå framme en dag eller två=också effektivt... när fy! Tyvärr tror jag att detta säkert någon gång har hänt i verkligheten (att folk medvetet blir magsjuka alltså..)

    Själv har jag pepparpeppar aldrig varit magsjuk sen jag var barn..
    Cantaton skrev 2010-01-13 15:37:26 följande:
    Haha. Min PT berättade om några tjejer som hade blivit magsjuka i Thailand av att dricka vattnet där. Så sjuka att de inte orkade äta och därmed gick ner mkt i vikt. Således fyllde de flaskor med thailändskt vatten och tog med hem för att upprepa proceduren när viktnedgången gick för långsamt...
  • iregnet2010
    källerudd skrev 2010-01-13 22:04:43 följande:
    Nu har jag startat =) Mätte mig innan..tycker trots allt måtten är viktigare än vikten men ska väga mig fredag morgon. Dumt att väga sig ikväll...

    Kan man fylla reserverna under dagen och skippa äta efter träning. El ska jag äta mindre under dagen och sen efter träning oxå???
    Om du inte är hungrig behöver du inte äta så mkt, se dock till att få i idg något litet iallafall typ en macka med keso eller en banan. Äter du inget kommer kroppen att bryta ner musklerna istället (har jag läst)

    Du har även rätt i att mäta sig är så mkt viktigare än vad vågen säger. Jag stod stilla på vågen rätt länge vid min förra viktuppgång...byxorna krympte dock av någon märkligt anledning..
  • iregnet2010

    jag brukar se till att jag har råd med lite sötsaker i min "kalori-budget", mörk choklad innehållet lika mkt kalorier som ljus så jag föredrar ljus (men håller med om att det är lättare att proppa i sig ljus choklad)

    För att undvika "sötsug" (eller i mitt fall ofta "saltsug"):
    -dricker jag mkt Cola Light (skadligt ja vet..)
    -skivar upp morötter i stänger -jättegott att knapra på
    -köper färska sockerärtor, de är både söta och nyttiga men rätt dyre

    Annars kan man äta i princip vad som helst bara man tar lite lite.


    jojanna skrev 2010-01-13 22:36:07 följande:
    Jag har haft en dålig dag idag köpte en rulltårta som såg så god ut i butiken, kan medela att jag funderar på om den ens är värd att äta, så illa smakade den... kanske ett tecken att jag inte skall köpa sötsaker.. problemet är att jag nästan betalade 100kr för det misstaget :-Pvad brukar ni göra när sötsuget smyger fram??
  • iregnet2010

    min MED...blir vansinnig. Särskilt bra är han på att köpa smågodis och jag har aldrig kraft att hålla mig (har tvingat honom att gömma dem för mig -i den kvinnliga logikens namn så blir jag dock rätt sur om jag upptäcker det och anklagar honom för att tycka att jag är tjock..haha..det är inte lätt att vara man ibland)


    CeKe skrev 2010-01-14 11:01:02 följande:
    Oj vad underbart. min kära älskling är alldeles för duktig på att köpa hem typ kakor, chokladbollar och annat smaskigt som han häver i sig =)
  • iregnet2010

    tänk på att i början kan vågen stå still eftersom musklerna binder rätt mkt vatten om man tränar dem hårt och de är ovana (dvs man ökar inte i muskler men i vatten). Prova att mäta dig i stället det brukar säga mer om hur man skött sig.

    Duktigt att träna så mkt som du gjort iallafall!!


    Sussi08 skrev 2010-01-14 17:05:19 följande:
    Pust... Jag har tränat ganska mycket sen i lördags (3*gym, en snabb timmespromenad), inte ätit varken mycket eller onyttigt och ÄNDÅ är vågen detsamma (fuskvägde mig i morse) PUSTMen men man får väl kämpa vidare....
  • iregnet2010

    bra ide med mall! Jag är på

    Startvikt i januari: ca 59
    Mål:56
    Väger nu:58,3
    Denna veckans viktnedgång: kanske 0,3-0,7 osäker
    Fusk: drack ett glas vin igår och tog tre bitar Merci...
    Träning: styrketräning måndag, yoga 90 min pass tis och ons ska på ett pass yoga till i eftermiddag om allt går väl

  • iregnet2010

    bra ide med mall! Jag är på

    Startvikt i januari: ca 59
    Mål:56
    Väger nu:58,3
    Denna veckans viktnedgång: kanske 0,3-0,7 osäker
    Fusk: drack ett glas vin igår och tog tre bitar Merci...
    Träning: styrketräning måndag, yoga 90 min pass tis och ons ska på ett pass yoga till i eftermiddag om allt går väl

  • iregnet2010

    DUKTIGT att härda ut på pulver så bra och -2,2 kilo är ju kanon... som allt annat smyger ju det man gör på dagarna in i drömmarna.


    JollyO skrev 2010-01-15 10:34:26 följande:
    Bra och utförligt där Cantaton!Fredagserkännandet!Startvikt i januari: 80,5Mål: 65 till april. (Ev 62 kilo till juli.)Väger nu: 76,3 Denna veckans viktnedgång: -2,2Fusk: Inget alls. Bara pulver.Träning: En timmas promenad i tio minus.Ja, det har varit en bra vecka. Drömde inatt att jag åt jättemycket och hade glömt bort att jag inte fick äta. Haha, börjar bli knäpp här!
  • iregnet2010

    jag var modig och köpte en klänning i en storlek mindre (de lovade dock ibutiken att det i värsta fall skulle gå att lägga ut den om jaginte kom i form så mkt som jag tänkt mig.


    CeKe skrev 2010-01-15 15:27:46 följande:
    Jag måste bara ställa en fråga till alla beslutsamma i denna tråden. Hur gör ni med klänning om ni planerar att gå ner en massa i vikt tills i sommar?Som tips kan jag berätta att min kropp förändrades totalt när jag gick ner 15 kg för nåt år sen från strl 42/44 - 36/38. Jag kunde inte ha ett enda klädesplagg som fanns i min garderob efter att ha gått ner allt. Allt satt som hösäckar eller stannade inte ens kvar på kroppen . även om ni planerar att ha snörnning, så kan det bli så att klänningen blir jätteslapp över höfter etc.. Vill inte förstöra allas mål, men det kan va bra att tänka på! Och att ni som ännu inte fixat klänning avvaktar ett tag med det...
  • iregnet2010

    åh igår var en riktigt dålig dag...(lördag), visst gick upp och körde 90 min yoga på morgonen men fick sen i mig alldeles för mkt på kvällen ,vin, choklad och friterad halloumi...damn..jag kan verkligen inte hålla mig när jag fått ett glas vin innanför västen...

  • iregnet2010

    håll fingrarna i styr genom att surfta runt på bt ? funkar rätt bra för mig när jag är rastlös


    Sussi08 skrev 2010-01-17 17:11:33 följande:
    Hm.. igå skulle jag unna mig lite men somnade när jag la barnen. Blev inget kvar av lördagskvällen när jag vaknade kl 1 !! Bra för vikten Men dessvärre tar jag igen det nu. Har redan slukat ett glas vin och lite chips och är SÅÅÅÅÅÅ sugen på mera speciellt nu till middagen och senare under filmen som föhoppningsvis blir av ikväll Hjälp vad ska jag göra?????
Svar på tråden Någon som ska ner i vikt till juli som vill hjälpas åt?