• 7augusti2010

    CAMBRIDGE kuren - tråd 16. Alla nya och gamla se hit!!

    Dag 9. Ingen bra dag idag. Nedstämd och otroligt sugen på att smälla i mig alla bullar som finns i frysen. Inte bra. Tänkte gå och simma ikväll men det visade sig att mensen har kommit. Kan de ha ett samband kanske?

    Någon som vet hur viktminskningen påverkas den veckan man har mens?

  • 7augusti2010

    Dag 12. Tokförkyld och har fått någon sorts magbacill som härjar runt så magen slår knut på sig själv. Gör ont men funderar på om det kanske är bättre att magen är tom så att den inte får fäste någonstans. Ligger nedbäddad och tycker synd om mig själv. Är så sugen på något att knapra på. Läste era senaste inlägg och är sååå imponerad över att många av er inte äter NÅGONTING annat än shaker/soppa. Vad duktiga ni är.
    Vägde mig imorse och har stått still sedan dag 7 på 109.5. Inte roligt. Hoppas att nästa vecka blir bättre. Vill åtminstone ner under 100 innan jag trappar upp. Orkar jag?

  • 7augusti2010

    Dag 15. Vad inspirerad och glad jag blir när jag läser här ovan. Vad duktiga ni är som kämpar på!!!

    Vägde och mätte mig igår och det blev något sämre resultat än första veckan men det är kanske inte så konstigt.
    Vikt -1.9kg (totalt 6.3 kg)
    Midjan -1 cm
    Höft -2 cm
    Byst -3 cm
    Lår -0 cm

    Har åkt på en tokförkylning som tar kål på mig ordentligt. Lyckades pallra mig ut på en liten promenad på 20 minuter idag men nu ligger jag utslagen på soffan. Dags satt sätta på lite te och ta fram boken som jag påbörjade häromkvällen.

    Ha det gott alla och fortsätt skriva om era mot-och medgångar!!!

  • 7augusti2010
    gumpan skrev 2010-01-27 09:55:06 följande:
    Hej alla glada.Upptäckte en rolig sak. Igår morse när jag ställde mig på vågen så visade den 88,5. Var och tränade igår. Och idag visade vågen 90kilo. Lite mysko eller hur?
    Vad duktig då är som kom iväg och tränade. Du byggde kanske upp lite muskler på träningen och muskler väger ju mer än fett :)
    Vägde mig själv igår morse och vägde då 108.2 och sen på kvällen vägde jag 106.8 och imorse var jag uppe på 107.5 så det skiljer nog mycket mellan morgon och kväll men håller med dig att det är mysko att det skiljer så pass mycket.
  • 7augusti2010

    Dag 28. Har åkt på magsjuka och har mer eller mindre bosatt mig på toaletten. Pratade med min konsulent som avrådde mig från att fortsätta med kuren då man kan utveckla en sekundär laktosintolerans. Ja det är inte så mycket man kan göra.

    Vägde mig nu imorse och den stod på helt otroliga 102.8 kg!!! Minus 10.4 kg sedan starten för 4 veckor sedan. Fy fan vad skönt det känns. Får hoppas att jag inte går upp allt för mycket nu bara när jag ska avstå från kuren i cirka 2 veckor framöver. Men det är bara att samla lite nya krafter och ta nya tag när man friskat till sig.

    Så idag blir det skopor och te och proviva när sambon slutat jobba och kan gå till affären. Själv ska jag passa på att sova lite nu medans lillan sover. Hoppas att ni andra mår bra och har framgångar!!

    Kram och lycka till allihopa!

  • 7augusti2010

    Hej alla igen,

    Nu är jag tillbaka efter ett uppehåll på 2.5 vecka på inrådan av min konsulent. Detta då jag åkte på vinterkräksjukan (håll er borta från den) och har även haft en släng av influensa. Men nu är jag på banan igen och redo att köra igång på ren kur.
    Tänkte köra 4 veckor till då det var det jag gjorde innan uppehållet och gick ner cirka 10 kg under den perioden. Hoppas på samma resultat denna gång. Sen blir det kombinerad kur ett par veckor.

    Glädjande var dock att när jag ställde mig på vågen i morse insåg att jag bara gått upp 0.5 kg sedan uppehållet. Läste någonstans att man går upp cirka 2 kg när man börjar äta igen då glykogenreserverna fylls på igen. Så nu är jag superpeppad att köra igång.
    Startar nu på 102.8 och min målvikt är någonstans kring 80 kg. Men nu är det 10 kg till som står närmast på agendan.

    Hoppas att allt är bra med er och att ni har framgångar!

  • 7augusti2010

    Blev nyfiken, vad är reagensstickor? vart köper du dessa?


    tessomac skrev 2010-03-01 21:27:35 följande:
    Jag kör på egen hand utan konsulent och med Xtravaganza-soppor...men det är ju samma princip. Ska dricka mer vatten den här veckan och se om det kanske kan vara lösningen. Jag är ju i ketos (kollar med reagensstickor), så det borde väl lossna till slut.
  • 7augusti2010

    Blev nyfiken, vad är reagensstickor? vart köper du dessa?


    tessomac skrev 2010-03-01 21:27:35 följande:
    Jag kör på egen hand utan konsulent och med Xtravaganza-soppor...men det är ju samma princip. Ska dricka mer vatten den här veckan och se om det kanske kan vara lösningen. Jag är ju i ketos (kollar med reagensstickor), så det borde väl lossna till slut.
  • 7augusti2010

    Hade en dipp igår och åt både lunch och middag och lite glass på kvällen :(
    Är inne på dag 6 (efter mitt uppehåll på 2.5 vecka) nu och har ätit ett mål per dag men ska försöka klara mig på ren kur från och med nu.

    Ställde mig på vågen i morse och har gått ner 2 kg sedan dag 1 men totalt 13 kg sedan jag började. Känns peppande!

    Nu är det dags för lite te tro jag innan jag tar första shaken vid 10.30 tiden.

    Hur gör ni andra, vilka tidpunkter tar ni shakerna på?

  • 7augusti2010

    Jag kommer också köra igång med en "nystart" idag måndagen till ära! Är inne på dag 11 men det har inte gått så bra då jag har ätit något mål här och där varje dag. Inte bra! För att inte prata om i lördags då det blev 3-rättersmiddag med gorgonzolagräddsås, tiramisu och flera glas vin när vi hade vänner på besök. INTE bra!
    Emerson, var glad att det bara blev 4 ostbitar ;) Ska nog gå och köpa ketosstickor idag!

    Fru i juli, det kan mycket väl ha varit simningen som tog ut sin rätt. Min konsulent rådde mig att ta det ganska lugnt med träning när man går på ren kur just för att man inte får i sig tillräckligt med energi. Promenader i lagom takt känner jag dock funkar bra. Dessutom är det ju fantastiskt väder ute nu!

    Ställde mig på vågen imorse, 99.4 kg. Känns otroligt bra att vara under 100 kg men har bara gått ner 3 kg sedan jag startade för 11 dagar sedan och har stått still sedan i torsdags. Så jag vet hur det känns Pentan. Kämpa på så har du snart en 7a först i sifferkombinationen på vågen!! Och förresten så är det ju helt fantastiskt att du har gått ner 20 kg!! Är riktigt imponerad!!

    Tack för alla inspirerande och peppande inlägg!!

    Dags för dagens första shake och sen en promenad! Nu jävlar kör vi!!


    emersson skrev 2010-03-08 08:14:13 följande:
    Så var det måndag :) Måndagar känns alltid bra för det känns alltid som det kan bli en "nystart" då. Jag är ledig i fyra dagar så nu blir det långpromenad varje dag, min förkylning börjar äntligen ge sig :D66,2 var vikten idag, har gått ner 2,2 kg första veckan, antar att det gått extra långsamt då jag legat i dvala 5 dagar av sju, men nu jäklar :D
  • 7augusti2010

    Hej och välkommen till forumet.

    Gud vad härligt med 4.9 kg första veckan!!!
    Ser att du har nästan exakt samma startförutsättningar som mig gällande både längd och vikt. Jag är 183 cm och började på 114.2 kg i mitten på januari. Fick lov att göra ett uppehåll på ett par veckor då jag blev rejält magsjuk men är nu igång igen.
    Har nått mitt första delmål som också var 100 kg och satsar nu på att komma under 90 tills jag börjar jobba (är hemma och är mammaledig nu) efter påsk, dvs om 4 veckor. Får se hur det går med det!

    Ser fram emot att höra hur det går för dig! Stort lycka till!


    Lexy skrev 2010-03-09 15:05:19 följande:
    Hejsan!Är ny här på forumet.Jag är inne på dag 9 med ren kur. Gick ner 4.9 kilo första veckan så jag är verkligen nöjd! Måste säga att ni är alla riktigt duktiga, så motiverande att se :)LÄNGD: 182ÅLDER: 27MAX VIKT: 109,1VIKT START C.K: 109,1REN KUR EL. KOMBINERAD?: Ren kurHUR LÄNGE GÅR DU PÅ KUR?: Tills jag är nöjd.SLUTMÅL: 75DELMÅL: under 100 kg, under 90 kg och under 80 kg.BELÖNINGAR: Har inte tänkt så långt änHUR SKA DU TRAPPA UPP?: KombineratMOTION: Styrketräning varannan dag.Jag önskar er alla lycka till!
  • 7augusti2010

    Tog en heldag inne i huvudstaden idag och njöt av solskenet. Åt en helt gudomligt god ceasarsallad med kyckling till lunch!!! Kollade stegräknaren när jag kom hem och den visade på över 18000 steg så det känns ändå rätt ok att jag fuskade lite idag!!

    Hoppas att ni alla mår bra och att ni har framgångar!

  • 7augusti2010

    Men dåså!! Kan verkligen rekommendera en stegräknare! Har satt som mål att gå över 10000 steg minst 3 gånger i veckan och resterande dagar minst 7000 steg. :)
    Lycka till!


    emersson skrev 2010-03-10 20:53:11 följande:
    Härligt att det inte bara är jag som fuskar ;) Känns som en tröst idag. Jag gick från liljeholmen hem till hägerstensåsen efter fusket så kalorierna borde ju vara borta ;) Plus att jag i morse gick en timmas rask promenad med hunden, måste köpa en stegräknare :)
  • 7augusti2010

    Kan bara instämma! ställde mig på vågen i morse och den visade på bara -1.2 kg på en vecka! Känns inte så kul. Dock hade jag gått ner 1 cm i midjan och 1 runt höfterna samt 2 cm runt låren och 2 runt bysten. Måste vara promenaderna som ger resultat ändå!!


    emersson skrev 2010-03-11 07:21:36 följande:
    så var det femte dagen på samma vikt, fy vad trist det känns, varför ska det gå så lååångsamt för :(
  • 7augusti2010

    Känner också att det börjar gå trögare nu jämfört med när jag började. Förmodligen är det så som min konsulent sa, att kroppen nu har hunnit fatta vad som händer och det blir därför trögare att tappa vikt. Men fortsätt kämpa. Själv ska jag försöka ta mig ner under 90 kg (dagens vikt 97.2, startvikt 113.2) innan jag börja trappa upp.

    Emerson, känn dig inte misslyckad för att du har fuskat. Du är verkligen inte ensam om att sakna karraktär. Imorgon är en ny dag och det finns inget bra i att må dåligt över det som har varit utan må bra istället över vad som komma skall :) Om jag väl bestämmer mig för att äta något så försöker jag verkligen njuta av det istället för att må dåligt över det!!
    Hur går det med stegräknaren förresten?

    Fru i juli, sista dagen på ren kur idag?

  • 7augusti2010

    Kan om det är någon tröst (kanske egentligen bara dåligt inflytande) berätta att jag tokfuskat idag när vi var hos vänner på fika. Började med en liten liten minimuffins som var så gudomligt god att det blev 2...och en bit jordnötskaka och en biscotti...och en scones med smör på....
    När jag kom hem kände jag mig vrålhungrig och åt fisk-och skaldjursgryta till middag med en massa vitlöksbröd till. Så nu sitter jag här så proppmätt att jag mår illa. Inte bra. Men som sagt, det var verkligen gott och jag njöt av varenda tugga, och imorgon är en annan dag.
    Lycka till i veckan!


    emersson skrev 2010-03-14 18:02:54 följande:
    Tack, vad glad jag blir, det värmde verkligen:D Som du säger, imorgon är det ny dag och det är bättre o se fram i mot det som ska komma :) I morgon ska jag köpa stegräknare så känns det nog roligare att gå oxå :)
  • 7augusti2010

    Räknade ut mitt BMI idag igen för första gången sedan jag började med Cambridge och kunde konstatera att det hade sjunkit från 34 till 29.5! Jag lider därför inte längre av fetma utan tillhör nu istället kategorin överviktig!
    Tror jag aldrig har varit så glad för att vara överviktig!!! ;)

    Kram alla!

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - tråd 16. Alla nya och gamla se hit!!