• tessomac

    CAMBRIDGE kuren - tråd 16. Alla nya och gamla se hit!!

    Hej alla glada!

    Den här tråden hoppar jag gärna in i för tips och peppning. Jag går visserligen på xtravaganza, men ändå - same same but different.

    Jag började den 11 januari och har snart kört 6 veckor på ren kur, "fuskar" dock ibland med en vanlig soppa från Kelda, Blå Band eller Campells - men bara de som innehåller mindre kalorier och kolhydrater totalt per portion än en soppa/shake för att inte komma ur ketosen. Måste ha något varmt ibland och gillar inte xtravaganzas varma soppor alls. Väger mig en gång i veckan på måndagar.

    LÄNGD: 159 cm
    ÅLDER: 34 år
    MAX VIKT: 95,9 kg (2007)
    VIKT START (11/1): 88 kg
    NUVARANDE VIKT (15/2): 76,4 kg
    TOTAL VIKTNEDGÅNG: 11,6 kg
    REN KUR EL. KOMBINERAD?: Ren
    HUR LÄNGE GÅR DU PÅ KUR?: 12 veckor på ren kur
    SLUTMÅL: 60 kg
    DELMÅL: Under 70 kg
    BELÖNINGAR: Nya kläder, bli en vacker brud
    HUR SKA DU TRAPPA UPP?: Viktväktarna eller GI, blandat med soppor/shakes i början.
    MOTION: Styrketränar mån och fre, promenader.

  • tessomac

    Idag är jag lite less på det hela. Har kört 6 veckor på ren kur nu och de sista tre veckorna har jag "bara" gått ner 3 kg (0,1 + 2,2 + 0,7) till skillnad mot de tre första veckornas 9,3 kg (4,2 + 3 + 2,1). En av veckorna (-0,1 kg) kunde jag skylla på mensen, men den här veckan har jag varit jätteduktig. Trots det har jag bara gått ner 0,7 kg.

    Är det någon av er andra som hamnat på en platå? några tips för hur jag kommer vidare?

    Dessutom har jag inte mått så bra de senaste två dagarna, är illamående, yr och trött. Veckorna innan har jag mått bättre än normalt på sopporna. Någon som har några ider på vad som kan vara fel, eller är det bara någon vanlig sjukdom kroppen bekämpar tror ni?

  • tessomac

    Hej tjejer!

    Då har jag haft ännu en vecka där jag "bara" gått ner några hekton - det ska ju gå snabbare på ren kur! Är riktigt besviken, har varit på en platå nu i fyra veckor av sju När ska det börja gå utför igen?

    Har ni andra också haft platåer?

  • tessomac

    Jag kör på egen hand utan konsulent och med Xtravaganza-soppor...men det är ju samma princip. Ska dricka mer vatten den här veckan och se om det kanske kan vara lösningen. Jag är ju i ketos (kollar med reagensstickor), så det borde väl lossna till slut.


    Pentan skrev 2010-03-01 16:29:53 följande:
    Oj vad tufft! Nja så långa platåer brukar jag inte hamna på, men visst går det segt ibland. Vad säger din konsulent?
  • tessomac

    Det är stickor som mäter om man har ketoner i urinen (och därmed om man är i ketos och bränner fett), finns olika vatianter att köpa på apoteket, t.ex. Ketostix.


    7augusti2010 skrev 2010-03-02 09:45:19 följande:
    Blev nyfiken, vad är reagensstickor? vart köper du dessa?
  • tessomac

    Hej allihopa!
    Gått ner 1 kg den här veckan trots att jag fuskat med chevréost och salami i lördags, och ketosen är i full gång enligt stickorna. Jag borde vara nöjd, men jag tycker att det går låååångsamt. Hållit på i 8 veckor på ren kur nu, med i stort sett inget fusk (och isf proteiner och väldigt lite kolhydrater).

    Har gått ner totalt 14,2 kg på de 8 veckorna, jättebra i början och mindre bra de senaste veckorna. Har fortfarande nästan 14 kg kvar till min målvikt, så det är inte de sista kilona som hänger sig kvar precis.

    Kan det vara så att kroppen ändå protesterar för att den tycker att det gått för fort? Pentan, du verkar ha samma problem.

  • tessomac

    Nio veckor på ren kur är nu avklarade.

    Ytterligare ett kilo ner den här veckan (vilket jag fortfarande är lite missnöjd med, men min kropp verkar inte vilja gå ner mer än 1kg/vecka fastän jag har ca 13 kilos övervikt kvar).

    Total viktnedgång på dessa nio veckor -15,2 kg.

  • tessomac

    Jag är inne på min tionde vecka. Har också mått illa och varit dålig i magen (inte förstoppad). Har läst att det kan bero på att man är överkänslig mot den höga koncentrationen av protein och näringsämnen i sopporna. Det ska hjälpa om man dricker vatten både före och efter varje soppa.


    Lexy skrev 2010-03-18 14:08:05 följande:
    Jag är inne på dag 18 på ren kur och det enda problem jag har haft nu de senaste dagarna är illamående. Är det någon annan som har upplevt detsamma?
  • tessomac

    Senaste invägningen, efter nio veckor med soppor hade jag gått ner 15,2 kg. Är inte riktigt nöjd dock. De 5 första veckorna gick jag ner 11,6 kg, dvs. drygt 2 kg/vecka, men därefter har det gått lååååångsamt och vågen har bara rört sig 0,5 - 1 kg per vecka. Men alla minuskilon är naturligtvis ytterst välkomna.


    Lexy skrev 2010-03-18 22:05:06 följande:
    Vecka 10 wow, imponerad :)Hur mycket har du gått ner under den tiden?Jag var och googlade lite och hittade den där också. Man kan tydligen också dela upp påsarna så jag ska testa att göra det i några dagar så jag får se om det hjälper.
  • tessomac

    Ännu en vecka avklarad och ytterligare 1,4 kg har försvunnit. Fastän jag har fuskat med kycklingfilé, sallad och ost.

    Två veckor kvar av de tolv jag planerat på ren (nåja -någorlunda iaf) kur.

  • tessomac

    Jag har ätit godis och druckit vin för första gången sen den 10 januari. Och nu har jag väldigt väldigt dåligt samvete, där rök den ketosen all världens väg

    Imorgon tar jag dock nya tag och börjar om på riktig helfart utan fusk för att bli av med de sista 10-12 kilona och nå målvikten på 60 kg (har gått ner 16 kg sedan januari).

    Håll tummarna för mig!

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - tråd 16. Alla nya och gamla se hit!!