• Carma07

    Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 15!

    Nibla: Tack, glömde jag i förra inlägget.

  • Carma07

    Är så sur på FB för den krånglar så hela tiden. :-/ Är det bara jag som har problem?

    Idag ska vi till banken och skriva om vårt ena lån. Känns kul med tanke på ränteläget.

  • Carma07

    Nibla: För en som inte är riktigt kry låter det som ljuv musik att få vara själv en stund och gotta ner sig i soffan. Igår gick jag och la mig kl 21 och i morse kändes det ändå inte som att jag hade sovit något alls.

    Idag ska jag till bm. Känns lagom kul att ge sig ut i vädret, men ännu är det inte så himla illa. Jag har haft lite högt blodsocker så det var kanske inte så smart att fika på några chokladdigestive nu innan jag ska dit. Nu är det ca 6 veckor kvar och jag fattar fortfarande inte att det ska komma en bebis till.

  • Carma07

    Tez: Vi höll på länge med att ge iaf ett mål på natten. Men hon somnade om snabbt efter det så det var ganska enkelt gjort. Nu kan vi kanske hållt på lite längre än nödvändigt. I början vaknade hon bara när hon var hungrig så jag fattade aldrig till en början att det kanske hade räckt att natta om henne. Så matningen gick av bara farten.

    Nibla: Tycker också att det känns som igår som vi började berätta nyheten så det känns nästan overkligt.

    Det gick bra hos bm och mitt sockervärde hade återvänt till normalt. Skönt det. Är lite putt på henne dock just nu. Har sådan fruktansvärd ångest inför denna förlossning och det har vi pratat om. Hon sa att jag skulle fundera över vad jag egentligen var rädd för, vad jag känner är det värsta som kan hända, ifall vi vill ha kjesarsnitt eller hur jag känner.

    Idag frågade jag henne hur det fungerar om man hellre vill ha kjesarsnitt och då säger hon att nu är det för sent. Kunde hon inte ha sagt något sådant från början då? Dessutom säger hon att det är svårt att få igenom när det bara har ploppat upp nu, vilket det inte alls har. Vi pratade om det redan tidigt men jag sa att jag ville avvakta tills vi närmade oss för att se var känslor och tankar landade någonstans. Hon har fixat en snabb tid hos läkaren i Niblas by iaf, men jag har träffat henne och hade lite svårt för henne. Jag har upptäckt att det är inte riktigt ok att vara rädd för förlossningen när man redan har gått igenom en för den andra är sååå mycket lättare.

  • Carma07

    Nibla: Hon lyssnade faktiskt på mig och har fixat en tid på specmvc i Borås så vi kan prata med dem och se vart våra tankar landar. Det är inte Anne som är där längre utan en annan. Anne gillade jag.

    Problemet är att jag tycker att snitt är ganska läskigt det också eftersom det är som du säger en operation. Min ångest just nu är två olika, dels att "slita upp" alla gamla ärr och gå sönder jättemycket igen men framför allt så har själva förlossningskvällen bombaderat min skalle. Det är så mycket som kan hända under en förlossning och jag vet hur fort allt kan vända. Mina tankar har gått ifrån "det är inte sannolikt att det händer oss igen" till "kommer vi verkligen ha samma tur igen".

    Till den första förlossningen ville jag absolut inte ha snitt och hoppades innerligt att jag skulle slippa men den här gången är allt bara kaos. Har tänkt att skriva ihop ett mail till dig och fråga om hur det var att göra snitt för att ha lite mer att gå på vid min bearbetning men har inte kommit så långt ännu. Nu har jag fått lite iaf men det kanske dimper ner ett mail snart.

  • Carma07

    Bauti: Bm funderade på en psykolog men de har ingen för tillfället. Nu kommer vi att få prata med en specbm och ev även läkare så vi kan gå igenom det hela. Känns ändå bättre att få komma till Borås med det än Lerum när det är dit vi har tänkt att åka så länge det inte blir akut.

  • Carma07

    Nibla: Gärna fika nästa vecka om du fortfarande är hemma. Både jag och lilltjejen har så tråkigt hemma just nu.

  • Carma07

    Hej

    Det var allt en långdragen förkylning som jag har åkt på. Men hoppas verkligen på att bli frisk nu under helgen.

    Vi har fått en stor platt-tv. Min moster och hennes mans tv hade gått sönder och de orkade inte bry sig om att försöka få den lagad så de köpte en ny. Och istället för att slänga den trasiga så gav dem den till maken som är en hejare på att laga sådan apparater. Nu känns det verkligen lyxigt här hemma. Nu är det bara kanaler som saknas.

    Tez: Jag kanske har missuppfattat det hela eller kommer ihåg fel, men jag har fått för mig att man helst inte ska äta räkor när man ammar.

    Bauti: Beroende på dag och om jag har hunnit bli frisk kommer jag gärna på en fika.

  • Carma07

    Godkväll

    Vår helg har varit väldigt slö och slapp i ett försök att friskna till. Och ett inställt 4-årskalas för vår del då vi inte ville riskera att smitta ner familjen eftersom de sticker på solsemester imorgon. Nu börjar det äntligen kännas bättre.

    Idag har jag varit på begravning. Min fasters man som var gammal och sjuk så inget chockartat men ändå känns det sorgligt. Men en jättefin minnesgudtjänst var det.

    Imorgon blir det en tur till Borås och träffa specbm och kanske läkare för att se om de kan hjälpa mig med min ångest inför förlossningen. Och så har jag fjäskat med maken att åka till Magnolia efteråt så jag kan köpa lite nya stämplar också.

    Nibla: Kul med shoppingresa och så mycket fynd. Vill också ha en massa nya kläder men det får vänta till våren. Lycka till på arbetsintervjun!

    Ab: Som vanligt är jag imponerad över allt du hinner med och ändå ta det lungt.

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 15!