Inlägg från: Tristan79 |Visa alla inlägg
  • Tristan79

    Från sambos till borgerlig eller kyrklig vigsel

    Vi är sambos sedan 6 år tillbaka och ska gifta oss borgerligt nästa år. Vi har gjort det valet eftersom varken jag eller min m2b är medlemmar i svenska kyrkan och inte heller troende. Det känns lite skenheligt att då stå inför en präst och lova varandra evigt kärlek inför en gud som vi inte tror finns........

  • Tristan79
    frutrostek skrev 2009-12-09 20:47:09 följande:
    Härligt att höra era åsikter. Jag hoppas att ni får en supertrevlig bröllopsdag. Lyllos er som har allt det härliga kvar :) Fast det är härligt att minnas tillbaka på den stora dagen också och blicka framåt. Tack för att ni engagerar er och skriver om hur ni tänker. Fortsätt gärna att spinna vidare :) Ni som är sambos: Har ni avgett något sambosavtal gällande eventuell bodelning? Eller har ni inte gjort det? Ni som är sambos och har barn ihop: Är det så krångligt som folk menar med papper och osv som man ska fylla gällande barn?Ni som ska gifta er: Hur tror ni att det är att leva tillsammans som äkta man och hustru?Hur tror ni att ert gemensamma liv kommer att se ut om 5 år? :)
    Vi har inget samboavtal, men har istället skrivit testamente för att respektive part ska kunna bo kvar om något händer och slippa familjedraman.

    Jag känner en trygghet i giftermål, inte avseende vår relation utan snarare juridiskt, men naturligtvis gifter jag mig för att jag älskar honom och vill spendera resten av mitt liv med honom.

    Om fem år har vi nog barn....hoppas jag ...
Svar på tråden Från sambos till borgerlig eller kyrklig vigsel