Inlägg från: Korallbruden |Visa alla inlägg
  • Korallbruden

    Juli 2010

    Ge dom inga partytutor lagom till alla tal skall hållas så skall ni se att det kommer att bli jättebra.

  • Korallbruden

    Imorgon skall jag ha första mötet med eventuell matfirma som skall få göra en kall buffé. Jag är verkligen dålig på att hitta på kreativa menyer. Hur tänker/tänkte ni? Mer än glad om ni vill berätta. Också tacksam för alla bra idéer på kall mat. Tre rätter + tårta.

    Det enda jag har koll på är efterrätt: Key lime paj som minne av förlovningsplatsen.

  • Korallbruden

    Vi försöker bjuda nära vänner men har inte ekonomisk möjlighet att bjuda bekanta. Dom vi har haft en stadigt umgänge med/träffats aktivt under de fyra åren vi varit tillsammans. Min älskling skulle kunna fylla hela lokalen 80-100 personer med enbart "hans" vänner/bekanta som skulle vara trevliga att ha med...

    Det känns inte roligt att behöva räkna bort någon osv och det kommer en hel del frågor om: Å bröllop...det skulle vara så roligt att komma! Vilka kommer ni att bjuda? Vad skall jag svara...-Hmmm! vi har varit hemma och fikat hos dig en gång... det kan jag ju inte svara...

    Tror inte att de som inte gift de sista 20 åren är medvetna om kostnaden per gäst och lokalers storlek... jag kan villigt erkänna att jag inte förstod hela kostnadsläget innan jag började planera vårat bröllop.

    Hur gör ni med bekanta?
    Kusinen som aldrig hör av sig men gör det nu plötsligen efter ca 35 års totalt ointresse? Kusinens syskon finns det en god kontakt med...
    Släktingar som farbröder, mostrar med extremt låg kontakt?
    Bekanta som har börjat ta bättre kontakt för att det närmar sig en rolig festa och alla vill vara med...

    Vill så gärna ha alla med,tycker ju om dem alla, skrapar trisslotter för att få råd med alla men lokalen har maxgräns på 100 personer... Hjälp!

  • Korallbruden
    Kärleken9 skrev 2010-01-04 11:54:51 följande:
    Korallbruden: Nope inget sånt, bjuder bara våra vänner som man har kontakt med, släkt (närmsta) som man har kontakt med. osv. Min sambos kusiner ska bjudas, med respektive, men han har bara 2 och han har kontakt med dem jag har ca 30 och har ingen kontakt med dem. Min moster och morbror har jag bara liten kontakt med så de kommer inte bli bjudna. Nää vill ha våra närmsta och käraste runt oss denna dag. Lägg bort det dåliga samvetet och bjud de som är viktigast för er. *Lycka till*ceke: Känns som du resonerar sunt.
    Tack för svaret Vi kommer att ta med nära vänner som finns där idag för oss eller har medverkat i viktiga delar av livet.

    Det känns bara ruttet att inte kunna ha med alla... men någon rim och reson får det ju vara
  • Korallbruden

    Det finns ingen av gästerna som kan ta med en liten campingstol som går lätt att fälla ihop eller kommer det att bli för trångt?


    KatjaB skrev 2010-01-04 14:54:43 följande:
    grejen är att ruinen har väggar runtom, och med bänkar utställda (en rar vaktmästare ställer upp med dem gratis) så blir det sittplatser till 60 personer, om man då räknar bort brudföljet och solister och småbarn som sitter i knät så fattas det ändå platser till 10 pers Alternativet är att alla får stå upp men jag inbillar mig att ingen ser nåt och att det blir lite jobbigt för de äldre och yngre gästerna. Om vi inte tar ruinen (vilket jag egentligen vill) så blir det antagligen i trädgården vid herrgården vi är vid. Då måste vi hyra in bänkar så att folk kan sitta, och det ska väl inte vara några problem men det fattas ju en ruin
  • Korallbruden

    Vi kommer att vara 80-100 personer och har inte gjort någon exakt budget bara ett max belopp. Vi handlar gärna begagnat, ikea fynd m.m. Tycker det är ganska råa priser enbart för stodstads- regionen... Blir nästan lite avundsjuk när jag hör vilka priser det går om man hamnar i en mellansvensk stad... Inser också att det är mer än lätt att överstiga budgetarna så jag är tvungen att hålla i mig.

  • Korallbruden

    Källerudd och Roses förstår hur ni känner er. Min älskling är ett socialt kärnkraftverk medan jag har mitt älskade tjejgäng, familjen + några personer som är/har varit viktiga i mitt liv, släkten är inte så stor, pappa dog vid 56 års ålder osv... Kyrkan kommer att vara sprängfull på Mr K sida och inte så full på min sida... Jag kanske skall flytta några av våra gemensam vänner över till "min" sida så det inte känns så knasigt

  • Korallbruden

    Enligt "gammal tradition" och den lever kvar för väldigt många men det går ju att ändra på

    Skall åka till Gräddö imorgon bara över dagen och hälsa på vännerna

  • Korallbruden

    Vilken bra bröllopsplaneringsdag det verkar ha varit. Grattis till er alla och roligt både med tidningar, fotovinst och underbara frierier Ni ger mig en massa ny energi.

Svar på tråden Juli 2010