Inlägg från: Korallbruden |Visa alla inlägg
  • Korallbruden

    Juli 2010

    Skulle bara vilja se när dom syr den... barnsligare än såhär kommer ni aldrig att uppleva mig...




  • Korallbruden

    Grattis! Vet hur det känns har gjort samma sak idag.


    Casmel skrev 2009-12-09 14:28:44 följande:
    Och jag har bokat och lagt deposition för min klänning idag Det blir klänningen i mitt galleri, den sitter som en smäck på...skiiiitsnygg!!!
  • Korallbruden

    Hej!

    Titta mer än gärna in i brudträfftråden Vi har haft en träffa och den var genomtrevlig.

    Nästa träff kommer den 16/12 och du är mer än välkommen. Skulle vara riktigt trevligt att få träffa dig.

    Hälsningar från mig.


    rosesarered skrev 2009-12-09 19:40:27 följande:
    kece,då har vi rett ut det men det lär ju tråkigt måste jag säga om du struntar i fästmöns orgasmer om du inte skämtar då vill säga...KatjaB,snygga bilar skrevet på rätt ställe hehe.Casmel,grattis, vad kul!Korallbruden,grattis! vad blev det för klänning då? vart hittade du din? för du bor väl också i Stockholmstrakten? har tänkt skriva i brudträfftråden men inte fått tummen ur än..
  • Korallbruden

    Tillför lite att tänka på för känsliga brudar avrekomenderas från läsning Ceke... kanske något för dig...

    BRUKSKARLSKLUBBEN
    > >
    > > Västgötska Brukskarlsklubben
    > >
    > >
    > > Till dig som tänkt skaffa karl
    > >
    > > BRUKSKARLSKLUBBEN
    > > Uddevalla
    > >
    > > Ursprung
    > >
    > > Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och ordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.
    > >
    När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.
    > >
    > > Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.
    > >
    > > Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om "matte" bryr sig för mycket om andra karlar!
    > >
    > >
    > > Kostnader
    > >
    > > Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl.
    > > Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, dvs licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.
    > >
    > > Allmän skötsel
    > >
    > > För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Västgötarasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.
    > > OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!
    > >
    > >
    > > Raser
    > >
    > > Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder.
    > > Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon...
    > > Men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar, då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.
    > >
    > >
    > > Vi väljer att här presentera Västgötarasen.
    > >
    > > Vad som kännetecknar Västgötarasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända. En könsmogen Västgötakarl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga "stridstupparna", de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste Västgötakarl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom.
    > >
    > > Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför Tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster.
    > >
    > >
    > > Uppfostran
    > >
    > > Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra.
    > > Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!
    > >
    > >
    > > Avel
    > >
    > > Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor, men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. Förövrigt brukar Västötakarlarna visa sig villiga till avel - något som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i kan sällsynta fall förekomma.
    > >
    > > Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse
    > > för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara. Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana effekter innan de tar hem honom.
    > >
    > >
    > > Kost
    > >
    > > En Västgöte kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk "mamma-köttbullssyndromet"). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av Västgötar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per år under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.
    > >
    > >
    > > Sjukdomar
    > >
    > > Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom, men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många Västgötar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.
    > >
    > >
    > > Sammanfattning
    > >
    > > Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan
    rekommendera "Allt en kvinna bör veta om män". Du kan givetvis också vända dig till närmaste veterinärklinik.
    > >
    > >
    > > Svenska Brukskarlsklubben, avd. Uddevalla

  • Korallbruden

    Det heter en träff...


    Korallbruden skrev 2009-12-10 11:53:23 följande:
    Hej!Titta mer än gärna in i brudträfftråden Vi har haft en träffa och den var genomtrevlig.Nästa träff kommer den 16/12 och du är mer än välkommen. Skulle vara riktigt trevligt att få träffa dig.Hälsningar från mig.
  • Korallbruden

    Idag är planen att ut och titta på tärnklänning med en av mina tärnor. Är söders tre butiker något ni rekomenderar?

  • Korallbruden

    Tjejer! Jag saknar er. Mår ni bra och vad händer i planering?

    Var ute och tittade på tärnklänningar med en av mina två tärnor. Nästa tärntur med klänningar tar vi på lördag. Har ni några extra bra idéer vart det finns gott om tärnklänningar?

  • Korallbruden

    Tack Jolly

    Är det flera som har lika bra idéer som Jolly så tas det tacksamt emot

  • Korallbruden

    Jag är fexibel. Så länge tjejerna blir/känner sig riktigt snygga så är jag nöjd.

  • Korallbruden

    Åh! Spännande... trodde du var "lite" anti mot stenar du får mer än gärna visa oss med en bild när du är klar.

    Tanken med tärnklänningarna är att hitta modeller som är bra och skicka till Kina... det är väldigt bra om vi lyckas få tag i vettiga klänningar hemma till bra pris. Har en budget på ca 5-600 per klänning.

Svar på tråden Juli 2010