Inlägg från: Martinaa |Visa alla inlägg
  • Martinaa

    MAJ 2010 del 4

    Tiden går och nu är det dags för vår fjärde tråd! Nummer tre hittar du här: www.brollopstorget.se/Forum-1-22/m3534900-1.html

    Här samlas alla maj-brudar och pratar, diskuterar, ältar och bollar idéer med varandra. Hjärtligt välkomna hit gamla som nya maj-brudar!

    Här är en datumlista med oss alla:
    www.martinaa.se/datum.asp
    För att bli upplagd på listan, säg bara till mig, Martinaa här i tråden så lägger jag upp dig så fort jag kan. Komplettera gärna med information om dig själv om du har lust!

    Så kom igen nu majbrudar så ska vi slå förra trådens rekord på nästan 1400 inlägg Och tänk, när denna tråden är slut så är det tre månader kvar till maj!

  • Svar på tråden MAJ 2010 del 4
  • Martinaa

    Strössel:
    Usch va trist. Hoppas du frisknar till fort! :)
    Det där med vaccinets ta eller icke ta... Har hellre inte bestämt mig hur jag ska göra.

    Jag ska också ta killens namn. Har ett vanligt tråkigt -sonnamn nu som jag gladeligen byter bort mot killens lite ovanligare namn! Skickar också in papprena med hindersprövningen är planen.

  • Martinaa
    patrikoannika skrev 2009-12-05 20:42:01 följande:
    Men vi har redan bokat och betalt resan.... Gaaahhh... så nu kan vi inte åka då?!!? Det känns ju lagom kul...
    Tyvärr så tror jag inte du hinner få ett nytt pass med ditt nya namn. Efter vigseln skickar prästen in papprena tror jag, och sedan tar det upp emot en månad för dig att få tillbaka papprena att namnbytet gått igenom, vad jag förstått från andra trådar. Och det är först då du kan beställa nya legitimationer, såsom pass och körkort. Har läst flera trådar om brudar som frågat om just det här, och tyvärr tror jag inte det går när ni åker så tätt inpå.
    Däremot ska ni ju fortfarande kunna åka på er resa! Ni måste ju kunna kontakta resebyrån och be dem ändra ditt efternamn på bokningen?? Håller tummarna att det löser sig!

    Igår var det exakt ett halvår kvar till min vigseldag! Känns bra att numera befinna sig på "rätt sida" av året!
  • Martinaa
    veromartin skrev 2009-12-06 23:39:01 följande:
    Hej..Skrev här för ett par dagar sedan..Skulle vilja lägga till oss på Listan..Jag o min blivande gifter oss den 29/5... Känns som alla har kommit såå långt i sitt planerande.. usch blir lite stressad.. men men det fixar sig.. vi har inte börjat med inbjudningarna än.. är det nån mer som inte fått iväg dem??
    Jajemän, du är redan upplagd! :)

    Lugn, känn dig inte stressad än! Än har du gott om tid. Vi har inte skickat våra inbjudningar än, men det ska vi inte göra förrän typ februari. Däremot kan ni börja kika på hur ni vill att era kort ska se ut. Ska du göra egna eller köpa färdiga? Ska man göra egna så kan det ta längre tid än man räknat med, så det kan vara bra att vara ute i tid där.
  • Martinaa
    Hannaibröllopstankar skrev 2009-12-07 22:14:44 följande:
    Jag vill med hänga på.... :)Hanna, gifter mig kyrkligt i skogen den 29 Maj Skåne
    Välkommen hit! Du är upplagd på listan nu!

    Idag har jag och sambon varit tillsammans i 2,5 år. Tänk, när vi firar tre år ihop kommer vi vara man och fru!
  • Martinaa

    Välkommen hit Chrizzy! Lägger upp dig på listan så fort jag har möjlighet!

    Vi ska ha en näbb-tjej, min brorsdotter som kommer vara sex år då. Köpte den här klänningen www.lindex.com/se/Product/ImageZoom.aspx på Lindex till henne för ett tag sedan som hon fått prova och blev jättesöt i! :) Perfekt klänning då vårt färgtema går i bla silver, och bra pris också!

    Hannaibröllopstankar:
    Å va härligt det låter med vigsel i skogen!
    Du kan ju alltid börja kika runt lite vad för slags klänning du vill ha. Kolla tex Maggie Sotteros hemsida och se vilken typ av klänning du fastnar för, så blir det kanske lite lättare för dig att veta vad du ska leta efter när du ska bege dig in i djungeln sen!

  • Martinaa
    shamrock skrev 2009-12-09 22:34:06 följande:
    Martinaa: Klänningen du köpt till din dotter är jättefin.
    Inte MIN dotter, vi har inga barn Brorsdotter är det, hihi

    Nu ska vi se om jag kommer ihåg att svara på att jag suttit och läst nu, hehe. Varning för långt inlägg...

    Färgtema har vi blått, silver och så vitt då.

    Våra toastmasters, eller värdpar som jag väljer att kalla dem, som vill ha ett svenskt namn oavsett vad gamla regler säger om att det är värdparet som bjuder in och betalar för kalaset, ska hälsa folk välkomna i kyrkan och dela ut vigselprogram och visa folk till deras platser och så, eventuellt visa vägen till festlokalen där där sedan ska hälsa folk välkomna, gå genom "regler" samt sedan hålla koll på hela festen De presenterar de som ska hålla tal och hålla ordning på alla som vill leka,sjunga eller vad gästerna kan tänkas vilja hitta på.

    Festhäftet gör jag själv, och på tal om det så måste jag få tipsa er alla om en söt grej jag läste om i en annan tråd. I brudgummens häfte, och bara i hans, så hade bruden bytt ut mittuppslaget och ersatt det med ett personligt brev/dikt/kärleksförklaring eller liknande. Hade visst tagit ett tag för honom att upptäcka det, men det tyckte jag var en kul grej!

    Jaao:
    Jag håller med dig precis ang alkohol! Jag vill heller inte att folk ska bli fulla på vår bröllopsfest. Visst får de väl bli lite glada eller lulliga, men inget fylleslag. Det kan de ta på midsommar några veckor senare om de så önskar Vi kommer bjuda på välkomstdrink, ett glas till förrätten, två till huvudrätten och avec till kaffet till tårtan som det ser ut nu.
    Sedan får folk själva köpa mer i baren om de vill, men vi kommer nog inte servera så mycket starka saker. Inte tror jag väl att någon av våra gäster skulle gå och bli odräglig eller dyngfull, men vill inte riskera att det KAN bli så. Helt ärligt tycker jag det räcker om det säljs öl, cider, vin och svaga drinkar (typ tvåor och fyror).

    May2010:
    Ja det var verkligen ett bra pris på maten! Vi räknar med ungefär det dubbla till lika många gäster...

    Ang presenter så har vi en hemsida som komplement till inbjudnignarna, precis som Ananias har (dock ej öppen för allmän beskådning ännu) där vi under fliken presenttips skrivit:
    ***
    Vi har grubblat och funderat
    och vårt hushåll noga studerat.
    Man kan snabbt konstatera,
    att vi inte behöver mera!
    Vår önskan är att gå hand i hand,
    som äkta makar på en solig strand.
    Er närvaro räcker bra men vill ni vår dag ytterligare hylla,
    ett bidrag till vår bröllopsresa kan förgylla
    Litet öre hjälper mycket,
    skänk en slant efter eget tycke!
    Tack till släkt och vänner,
    o alla som vi känner!!

    Presenttips: Resecheckar hos Ticket
    ***

    Första gången jag hörde talas om att man önskade sig pengar till resa tyckte jag det lätt rätt sniket och fult, men ju mer jag vant mig vid tanken så tycker jag det är rätt bra ändå. Varför ska man få ännu fler uppläggningsfat och glasskålar och brödrostar för när man redan har "allt"?? Då är det ju bättre med en sån här sak!

    Ananias:
    Fin sida ni har! Superbra att ha och skriva massa sånt som man vill att ens gäster ska veta om innan. Däremot kan ni nog behöva se över den lite med texten, men ni kanske inte är klara än? Nu är det dels lite blandat engelska och svenska (i menyn), samt stora bokstäver som smugit sig in lite här och var i meningarna samt lite prickar som trillat bort eller in där de inte ska vara

    Cia:
    Jag håller med dig ang julen. Inte klokt... Hoppas de närmaste månaderna går lika fort nu, så det snart blir våååår!

    Snuttfia:
    Kul att du provat klänning! Visst känns det skumt att se sig själv i en fin vit brudklänning för första gången?? Jag var också på Rehmans och hon som hjälpte mig var jättetrevlig och hjälpsam, så jag fick också lite dåligt samvete när jag tackade för mig för att gå hem och beställa från Kina, men ungefär 8000:- i skillnad avgör det!

    Så där ja, en halv roman senare och nu ska jag hålla tyst!
  • Martinaa

    Oj... blev visst ännu längre än jag trodde. Hoppas ingen somna undertiden, i så fall får ni vakna nu!

  • Martinaa
    Ananias skrev 2009-12-10 22:02:08 följande:
    Martinaa- ja vet det där med stora bokstäver..det går inte att ändra..hur mycket jag än skriver litet a så ändrar det tillbaka när jag trycker spara...och vissa bokstäver faller bort trots att jag förösker ändra!! på första sidan har jag därför skrivit detta...så folk inte tror ja e knäpp i huvet=)
    Oj, förlåt, den rutan missade jag. Men konstigt att den ändrar? Kan du på nåt sätt ändra språkinställningarna till svenska så den inte tror det är engelska om det är därför?
  • Martinaa
    Ananias skrev 2009-12-10 22:47:52 följande:
    martinaa- ja vet inte..den e lite b den sidan..men gratis=) och gratis är gott så jag kan väl inte begära för mycket!! bara budskapet och den viktiga info går fram=)
    Vet inget om varken sidan du använder eller den här, men många här på BT använder sig av weddingannouncer.com/ Kan ju vara ett tips!
Svar på tråden MAJ 2010 del 4