Inlägg från: snuttfia |Visa alla inlägg
  • snuttfia

    MAJ 2010 del 4

    Hej alla nya, välkommen hit!

    Jag har gått och blivit sjuk, något jag inte har tid med egentligen. Har hysteriskt mycket att göra med min uppsats innan jul och så julfix på det. Ungarna är hemma idag också och dottern är inte på gohumör direkt. Smiter in här och gömmer mig ett tag ;)

    Vi har inte bestämt hur vi ska göra med eftermanet. Tror att vi båda behåller våra gamla. Jag heter Maria i förnamn och han har ett -son namn. Känns ju inte så originellt. Men han har ett långt och ovanligt stavat förnamn och jag har ett långt efternamn som ingen kan stava till. Båda komborna blir ju lite fel. Ungarna heter som jag och det känns bökigt om vi alla ska byta namn också. Asch, jag vet inte. Vi skojade om att vi skulle ta Darling som efternamn för sonen trodde vi hette det. Mamma Darling och Pappa Darling ;) Vi får väl se när det närmar sig lite mer hur det känns då... Skulle vara mysigt att heta samma. Familjen X typ. Men kanske inte det viktigaste i världen.

    Min brudtärna har gått och blivit sjuk, något neurologiskt tror de. Hon skulle bli inlagd på sjukhuset idag och jag är grymt orolig för henne. Hoppas hon blir bra snart och att de kommer på vad det är. Egentligen hade jag tänkt be henne följa och prova brudklänningar på onsdag men nu känns det som om jag skiter i hela bröllopet bara hon känner sig bättre snart. Ska gå själv och prova iaf för jag börjar känna mig stressad men det känns väl inte så kul nu...

  • snuttfia
    May2010 skrev 2009-12-06 17:07:48 följande:
    m2b funderar på att få sin kostym uppsydd från kina via nätet precis som jag ska göra med min klänning, vore ju skoj. finns för 1700 kr.
    Vart har du hittat det? Låter ju superbra :) Jag ska också beställa från kina, ska bara bestämma mig först. Jag velar hit och dit hela tiden...

    Tack för alla snälla ord om min tärna förresten. Hon är hemma på helgpermis från sjukhuset men ska tillbaks imorgon. Hoppas jag får komma och hälsa på henne till veckan :) Hon har inte blivt bättre men inte sämre heller så det är ju lite bra iaf...
  • snuttfia

    Vilken bra idé, ska också gå och kolla till sonen. Visste inte att de hade sånt på hm faktiskt :) Tack för tipset!


    Hannaibröllopstankar skrev 2009-12-09 00:37:58 följande:
    Kommer garanterat att finnas massa fina sommarklänningar på tex H&M och lindex i början av maj som man kan köpa. Jag ska vänta tills dess. Har en pojke på 4 år som ska ha kostym och den handlade jag för någon vecka sen på H&M för totalt 400kr nu när det finns till jul Till sommaren hade jag antagligen fått köpa i en bröllopsaffär för betydligt mer pengar.
  • snuttfia

    Jag har varit och provat brudklänningar igår. Fick åka själv för min tärna är dålig än, men det gick bra det med. Vet nu vad jag vill ha för modell och så. Ska börja skissa på en klänning så fort jag får tid nu :) Kul! De var jättetrevliga på Rehmans i gbg. Jag var glatt överraskad. Hittade en klänning som jag verkligen gillade, men den kostade 10 000 även om jag fick 2500 kr rabatt och de skulle bjuda på justeringarna för den satt rätt perfekt. Det har jag inte råd med och jag vill nog ha en mindre kjol på den så det känns helt rätt att beställa från kina nu. Hade jag hittat klänningen som var "min2 så hade det varit svårare, men när det nu var lite som inte var perfekt så var valet rätt lätt ändå. Lite dåligt samvete har jag dock för hon som hjälpte mig var jättetrevlig och engagerad. Men å andra sidan hade jag kanske gått nån annanstans och hittat en annan klänning också. Jag hade helt klart kunnat tänka mig at köpa en klänning av henne om jag hittat en som var perfekt.

  • snuttfia

    Nu har jag precis beställt en jättefin korsett som jag eventuellt ska ha under klänningen. Ärligt talat så vet jag inte om det behövs, klänningen sög in magen jättebra. Men jag ska testa den iaf. Har ändå alltid velat ha en, det är så snyggt, och sambon såg lite besviken ut när jag sa att jag funderat på att skippa den ;)Så visst måste man väl offra sig lite då, haha :) Ska bli skitkul att få hem den och prova, man får ju världens hållning i vart fall även om man måste gå in den ordentligt innan så man är van och den hinner forma sig efter kroppen som den ska... Så kul, tror faktiskt det är det första inköpet till bröllopet *funderar* Har ju mest bokat kyrka och lokal annars och... nää... inget annat handlat än. Nu är jag med på gång :)

    Sov gott tjejer!

  • snuttfia

    Just ja. Färgtema... Jag valde ett och ändrade mig och valde ett annat och sen började jag vela igen och sambon och jag tycker inte samma så vi skippade det. Vi valde tema natur istället och kör på våriga naturfärger och med typ träd och växter på alla trycksaker och hemsidan istället. Ja, eller ska, det enda som är påbörjat är hemsidan. Vet inte om det blir några inbjudningskort och sånt som jag velar ;)

  • snuttfia

    Idag kommer min bröllopskorsett så med hjälp av den kan jag nog bända mig ned i klänningen i maj ;) Fast å andra sidan är inte klänningen beställd än så det går nog bra ändå, haha! Håller på att designa klänning för fullt men är lite osäker ändå, vill inte ha för stor kjol, jag känner mig så osäker och smått utklädd om den blir för puffig. Kjolen jag vill ha ser på bilden framifrån rätt lagom ut men bakifrån ser den stor ut. Kanske beror på vilken underkjol man har? Nåja, jag ska klura ett tag till innan jag beställer. Beställde (ännu) ett provkort igår till inbjudningarna. Tror det blir superfint, men vill ändå kolla innan. Det är som sagt inte det första kortet jag beställer hem (faktiskt det 7e :-O ), jag är nog lite bridezilla tror jag.

    Idag deppar jag lite för barnen skulle haft luciatåg på dagis idag, deras första, och tror ni inte dottern är sjuk så båda måste vara hemma :( (det är bara jag som är besviken, ungarna kunde inte brytt sig mindre)

  • snuttfia

    Jag har beställt från snart varenda ställe jag hittat ;) Calligraphen (där får man beställa tre), Vistaprint (där fick jag tre gratis packar med 10 med min egen text på, men frakten är dyr), kortdesign och nu har jag beställt från Spira. 8 blev det ju :-O Jag ÄR en bridezilla...

    Kolla lightinthebox.com där har de fina tärnklänningar i vilken färg man vill har jag för mig. Bra priser också och av kommentarerna på deras sida att dömma så är det bra kvalitet också, men man vet ju inte om de släpper fram de negativa kommentarerna iof... Min tärna ska också ha grönt :)


    Hannaibröllopstankar skrev 2009-12-15 10:52:36 följande:
    Jag trodde bara att man kunde beställa ett kort.... Då ska jag genast in och beställa något mer, var beställer du Snuttfia?
  • snuttfia

    Vad kul :) Ser fram emot att få höra hur det går! Har du bild på klänningen? Jag tycker det låter jättesmyggt med silverslips, men gillar man blått så är det säkert snyggt med :) Jag tänker mest att det liksom blir så fint gläns eller vad man ska kalla det med silvret. Men det är klart, ska du ha blått band så matchar ni ju fint med blå slips... Ja, vad mycket hjälp jag var till då ;)


    May2010 skrev 2009-12-16 08:31:24 följande:
    Beställde min klänning från little coral igårkväll och är lite nervös nu... har ju tittat på samma klänning i flera månader och är inställd på den, men nu är det liksom slutgiltigt... håller på och mejlar om måtten. blir med silvertråd i broderierna och ett ljusblått satinband kring midjan... vet nu inte om m2b ska få ljusblå eller silver bröllopsslips i julklapp?
  • snuttfia

    Men 4 mån, det är väl sådär 16 v? Då syntes det då inte ett smack på mig när jag var gravid med nåt av barnen. Beror ju på hur smal du är iof, är man väldigt smal kanske det gör mer skillnad. Det är ju lite individuellt också och om man har livmodern framåt eller bakåtlutad och sånt iof... Men har den snörning så går det ju att justera lite... (har inte hunnit kolla ditt galleri än så det kanske inte är en sån modell...)

    Lycka till med bäbistillverkandet förresten :D Myspys med bäbisar ju, jag har flera nya och några på gång i bekantskapskretsen och mina barn känns så stora plötsligt fast minstingen inte är två år än...


    May2010 skrev 2009-12-16 18:38:36 följande:
    Ja det känns bra både med slips och klänning. 2 månader står det på sidan. men vi försöker få barn så jag vet inte hur jag ska göra... om jag blir gravid snart hinner jag ju bli 4 månader, då kanske den inte passar längre, har sagt att de därför kanske ska vänta lite med att sy... vad gör man?jag vill gärna ha underkjol till så jag hoppas det är meningen, fint när det står ut lite.Fröken Strössel skrev 2009-12-16 18:03:56 följande:
Svar på tråden MAJ 2010 del 4