• anno08

    Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!

    när jag fick min dotter förra året var jag sen ett bra tag tillbaka faktiskt väldigt trött på mitt jobb o jag behövde verkligen en pause.. så jag är ju absolut inte i samma sits som du BrideBecks.. men att vara hemma mer än ett år med min dotter var iafall precis rätt för mig!

    min man däremot, som är lika många år yngre än mig som du är din sambo, var i ungefär samma situation som du. han fick ett jättebra fast jobb i samma veva som vår dotter föddes o efter fem år på universitet ville han inte göra annat än starta sin karriär. så för oss passade det utmärkt; jag som var trött på mitt jobb stannade hemma o mådde bra o han fick jobba med det han längtat efter att få göra.

    Jag skulle råda dig till att jobba 1-2 år o sen skaffa det barn ni redan längtar efter. sen kan du ju vara hemma ett par månader o då låta din sambo vara pappaledig ett halvår eller så. i sverige har vi ju många privilegier o ett av dem är ju att dina mammadagar finns kvar i 8 år! så de kan du ta ut när du känner dig redo.

    däremot hade jag ALDRIG valt att jobba halva dagar, det verkar för mig som varit hemma över 15 månader, varken bli hackat eller malet..

    lycka till!

  • anno08

    måste bara lägga till att min man o jag var hemma BÅDA TVÅ vår dotters första två månader, o det kan jag verkligen rekommendera!
    det var toppen! på så vis hjälptes vi åt samtidigt som vi fick dela den underbara tid det faktiskt är när man har fått en tredje familjemedlem. helt underbar!
    vi fick ioförsig inga pengar för detta, eftersom mamma- o pappapeng inte ges samtidigt, men ibland kommer man till en punkt där pengar verkligen inte är allt utan livet tillsammans känns mer värt!

Svar på tråden Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!