• Sonja68

    Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!

    Man kan såklart vända på de traditionella könsrollerna. Men då måste ni båda vilja det och vara införstådda med det. Fråga dig själv hur du vill ha det när ni skaffar barn. Du kanske VILL vara hemma mer med barnen första "bebistiden". Om du då väljer att jobba kommer du att slitas jättemycket mellan jobb och barn. Vad vill din man?
    Att jobba halva dagen var, vet jag också en familj som gjorde. Just för att PAPPAN inte ville gå miste om bebistiden genom att hela tiden jobba. Då måste man förstås få det att funka med urmjölkningen.
    Varje familjs situation är unik och ni måste prata igenom med varann ordentligt vilka prioriteringar ni har och precis som Didis skriver måste man känna vad man vill, vad som känns viktigt och göra valet därefter. Och att båda kan känna sig tillfreds med det valet. Så man inte jobbar 80 timmarvecka med tjänsteresor utomlands varje vecka och sedan känner sig bitter för att man "missade" småbarnsåren. Eller tvärtom, helt avsäger sig yrkeskarriären man drömt om och sitter hemma och känner sig bitter av den anledningen.
    Svårt, men som sagt, man behöver INTE göra som alla andra! Varje familjs situation, drömmar och önskemål och möjligheter till att förverkliga dessa är unika.

Svar på tråden Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!