• BrideB­ecks
    Äldre 16 Nov 13:28
    15554 visningar
    32 svar
    32
    15554

    Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!

    Jag befinner mig i ett dilemma och jag undrar om någon varit i samma situation som kanske kan ge mig lite vägledning.
    Jag är 26 år gammal och min sambo är 33 år. Ålderskillnaden har aldrig varit några problem under de drygt 4 år vi varit tillsammans. Tills nu när det här med barn börjar bli en mer och mer aktuell situation. Varken jag eller min sambo kan tänka mig ett liv utan barn och vi hoppas verkligen att vi har möjlighet att få barn tillsammans. Dock ligger vi lite olika till i när vi tänker oss denna nedkomst. Han är ju 33 och de flesta av hans kompisar är redan inne på sin 2a eller 3e knodd medan han står och tittar på. Självklart blir han också sugen på egna då. Jag å andra sidan befinner mig i ett helt annat stadie i mitt liv. Jag började ett nytt jobb för ca 3 månader sedan där jag stormtrivs och vill verkligen satsa på min karriär just nu. Jag räknar med att jag behöver ge min nya yrkesroll kanske 2-3 år för att verkligen etablera mig i företaget och visa vad jag går för. Hade jag inte fått det här jobbet hade jag lika gärna kunna satsa på barn och ge det tid de närmsta åren. Mentalt är jag redo för barn och om jag ska ha barn vill jag ge familjelivet 100%. Jag tror inte på någon mix av att jobba full tid och samtidigt hinna med allt vad barn innebär, jag skulle inte känna mig tillräcklig någonstans då.
    Problemet är att jag känner mig så stressad över situationen att min m2b i princip går och väntar på att jag ska skippa p-ringen samtidigt som jag vill ge min karriär en riktig chans nu när jag fått möjligheten och samtidigt känner jag mig stressad att om jag väntar för länge med att få barn så kanske vi inte kan få barn. Ena dagen tänker jag ?Skit i jobbet, barn är viktigast? och nästa dag känner jag hur viktigt jobbet är för mig och att jag inte vill ge upp allt jag verkligen kämpat för att komma hit. Hade vi varit jämngamla så hade jag sluppit känna den här stressen. Så vad fasen gör jag? Jag vill inte ?ge upp? mitt arbete samtidigt som jag kommer banna mig själv om jag väntar för länge med barn, inte minst för min sambos skull. Jag vet att man inte kan äta kakan och ha den kvar (inte som kvinna i detta läget varje fall). Är jag egoistisk som sätter min karriär före min sambos behov? Min sambo menar att vi måste kompromissa om detta men jag anser att den enda som får offra något i denna situation är jag. Kanske låter hårt att jämföra barn med jobb men jag hoppas ni förstår vad jag menar. Någon som varit i liknande situation?

  • Svar på tråden Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!
  • BrideB­ecks
    Äldre 16 Nov 13:59
    #4

    Hmm...intressant fråga på sista raden... Visserligen så reser han mycket i jobbet och är rätt busy men visst skulle han kunna backa tillbaka ett par år i sitt jobb och jag tror att hans chef skulle förstå. Han är ju redan etblerad på sitt jobb och ju mer jag tänker på det så låter det alltmer vettigt för mig. Är nog lite väl inkörd i gamla roller att när kvinnan skaffar barn så säger hon hej då till jobb medan mannen tuffar på som vanligt. Tack för en bra tankeställare!

  • BrideB­ecks
    Äldre 16 Nov 14:48
    #11

    När vi pratat barn så har jag tyckt det varit självklart att jag ska vara hemma med barnet första tiden. Han har ett bra jobb som tar mycket tid medan jag jobbade på "som vanligt" och därför har det naturligt blivit att man tänkt så. Men nu har min åsikt ändrats i och med mitt nya jobb. Och vi har nog inte riktigt tänkt i andra banor än att antingen får vi vänta eller så får jag lägga min karriär åt sidan. Som sagt, gamla tankesätt om föräldrarollen som hänger kvar. Båda våra mammor var hemma länge med barnen och det är väl miljö och arv som påverkar.
    Ju mer jag tänker på det ju mer självklart känns det att min sambo får vara hemma mer än vi tänkt från början. Han är ju redan kommit upp sig i karriären och hade jag varit i hands kläder så hade det varit bra läge för mig att varva ner lite och skaffa barn. Jag är säker på att han skulle gilla den idén också. Att vi inte tänkt på det tidigare?? Dags för ett nytt när-ska-vi-skaffa-barn samtal känner jag!


    Gladiolus skrev 2009-11-16 14:31:50 följande:
    Har ni pratat om det ordentligt ?Eller är det så att du tror att han vill att du skall ge upp karriären (eller läga den åt sidan ett tag). Många gånger så tror man saker om den andre utan att ha pratat om det ordentligt. Hur har han själv gjort? Har han kommit upp sig i sin karriär? Hur kändes det för honom att komma dit? Är det något han kan ställa upp på för din skull några år ? Vänd på frågan till homnom. Han har längre tid på sig att skaffa barn än vad du har och just nu är du ung och mitt i din karriär så ta tag i den om det är det som känns rätt just nu. Har många vänner som både lagt sin karriär åt sidan och försöker kombinera den. Men jag skulle råda dig till att ta en sak i taget, det ena utesluter inte det andra men börja inte på "mitten" det blir svårt för hela familjen. Jag tror på att barn mår bättre när föräldrarna mår bra och är nöjda med sina liv och inte sönder stressade med att hinna med allt (både karriär och familjeliv). hmm detta vart långt, skulle kunna diskutera detta hur mkt som helst.....
Svar på tråden Han vill ha barn nu – jag vill ha karriär = stress!