Inlägg från: kullaberg |Visa alla inlägg
  • kullaberg

    OT Svininfluensa - Vaccinera eller inte?

    Jag kan inte bestämma mig om jag ska vaccinera mig mot svininfluensan eller inte. Hade det varit enbart för min egen skull hade jag inte gjort det, men nu har jag gravida och småbarn i min närhet (vänner och släkt) och för deras skull känner jag att jag bör göra det. Men samtidigt är jag orolig för biverkningarna. Jag har aldrig varit jättesjuk, aldrig gått på penicillin etc. Och jag har fått för mig att jag kommer bli megasjuk om jag "mixtrar med min kropp" och tar vaccinet. Är jag nojjig i onödan? Ska jag bara gå och ta vaccinet för omvärldens skull? Hur har ni andra gjort?

  • Svar på tråden OT Svininfluensa - Vaccinera eller inte?
  • kullaberg

    Ja jag vet verkligen inte.. Men just nu lutar det åt att göra det. Det finns väl ändå någon anledning att de rekommenderar alla att ta vaccinet. Men som sagt, fortfarande orolig för biverkningar. Dessutom är jag allergisk (inte mot ägg men mot en massa annat) och är orolig för att jag skulle vara allergisk mot något i vaccinet som jag i dagsläget inte känner till.. Ååå vad göra? Fler åsikter här ute?

  • kullaberg

    Ååh hjälp nu blir jag ännu mer velig... Men kanske lika bra att ta tjuren i hornen och vaccinera sig och se vad som händer. Mest för omgivningens skull, med alla gravida vänner och småbarn man har i sin närhet.

Svar på tråden OT Svininfluensa - Vaccinera eller inte?