Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Summan av kardemumman - livets väsentligheter

    Jaså det är HÄR ni är!

    Vilken bra trådstart AM!
    Jag HAR ett rum som ska bli bibliotek, fast det kommer att ta ett tag innna vi har råd att platsbygga de där bokhyllorna jag har i huvudet och så ska där vara öronlappsfåtöljer med fotpallar och en sådan där lampa med tre armar och tygskärmar...

    Jag gillar förövrigt allt möjligt och njuter av att se helheter och sammanhang där det finns en tanke och röd tråd. Det är det roligaste med mitt jobb-att skapa miljöer och stämningar utifrån olika förutsättningar.

    För egen del inser jag mer och mer att jag INTE är minimalist och i just det här huset är det bra, för det FÅR vara krusiduller på möblerna och det passar inte att måla och möbler helt i vitt exempelvis.

    Jag har funderat ett par dagar över varför jag ibland känner-som nu när det kommer att komma hit folk och hälsa på framöver, att jag nästan ber om ursäkt/skäms/förminskar det jag har och på något vis ängslas över att det inte ska bli godkänt?

    Kan lätt föreställa mig folk åka hem och i bilen säga "man fattar ju inte att hon är florist, ska inte de ha liiiite känsla frör färg och form och såg ni vad SLARVIG hon verkar vara...)

    Urtöntigt, men så känner jag faktiskt. Det är nästan så jag går in i mitt galleri och tar bort mattorna och min blomlåda bara för det. Moget för en som snart är 40!

  • passionsblomman

    Nenne igen, ja inte vet jag. Egentlignen är det nog mina inre demoner som aldrig riktigt är nöjda med mig det handlar om. Så att det där som man tror andra säger egentligen är ens egen självkritiska skitsnack om sig. Eh, hajja´ru? *svamla*

    Men jag måste tillägga att jag verkligen har hört vissa personer fälla riktigt småaktiga taskiga kommentarer om hur andra har det och framförallt hur de BORDE haft det istället.
    Precis som om det bara finns EN god smak och att allt annat är fult och patetiskt.

    Jag har svårt för sådant. Inte minst i mitt jobb. Det finns inte fula blommor menar jag. Det finns BLOMMOR och i sitt rätta sammanhang och använd på rätt sätt blir det fint. Så det så.
    Fånigast av allt är alla som tycker de ha så bestämd och personlig och EGEN smak och så är det . Tadddaaaaaa-vita blommor, företrädesvis liljor, Kallor, Hortensia, Orkideer och så Pioner på sommaren. Lite strån tilldet. OH så originellt!

    Vackert är det, men definitivt en del av det senaste årtiondets ideal. Dessa personer kan MÖJLIGEN tänka sig limegrönt också, "så det blir lite färg". Man vet för det mesta i förväg att just den kvinnan-för det är kvinnor-kommer att vilja ha just det.
    Många florister är också sådär. "Jag bara ääääälskar den stilen" och så är den PRECIS som alla de andras.

  • passionsblomman

    Jo de kan få myror på sig, men det gör inget. Man kan duscha dem med såpvatten om man vill. Pioner är förövrigt en av de vackraste blommor som finns och det finns MÅNGA sorter och färger. Klart du ska ha Pioner! Det går att paltera olika sorter som blommar lite olika tid så man har Pionöverdåd i en massa veckor!

    (jag gillar alla blommor jag räknade upp förut, men inte BARA dem, dessutom skiter jag i om jag är originell, till skillnad från de där tjejerna jag nyss målade min nidbild av. DE tror att de är helt unika med sin gooooda smak)

    Det ska bli spännande att se vad som äxer här egentligen. Det finns lite vissna Pionblad här och där har jag sett.

  • passionsblomman

    AM, din brudbukett är jättefin. Och jag menar verkligen inte att allt ska vara originellt.
    Det jag tycker är fånigt är när vissa verkligen ser som ett egenvärde att vara så himla originella och så är de i själva verkat precis likadana som alla andra i en viss period. Jag menar, kolla de acxelbandslösa "enkla" klänningarna. Inte FASEN är de ett utslag av var och ens brud och hennes högst personliga smak. Lika lite som volangerna på klänningarna på 80-talet.

    Det blir så pretto att tro att man är bärare av den unikt egna goda smaken och kan fnysa åt alla osom INTE har smak eller stil.

    I floristvärlden används ordet "traditionellt" mest som ett skällsord, vilket jag har reagerat på ibland.

    Det kan väl få finnas jämsides med nytäkande och mer moderna sätt att arrangera blommorna. Tycker jag.
    Snarare är det väl så att det som är klassiskt har blivit det av en orsak-att det håller liksom

  • passionsblomman

    Liten, ja herregud, vanskötta, det är ju något annat.

    Förutom det så har vi numera en helt annan slit och slängmentalitet runt blommor. Vi vill ha det som är fint NU och sedan kastar vi och köper nytt, alldeles oavsett om växten skulle kunna blomma om eller ej. Vi har inte tid och lust och plats att vänta på det. Förr hade man samma växter och ofta i generationer och tog skott osv.

    Förresten så är det nog få som har så lite växter hemma som de flesta florister...man är less på att vattna när man kommer hem. Lite suckulenter, några orkideer och någon annan blommande som är i säsong är vanligt. Och så snittblommor då. Ta hem, njut, kasta...

  • passionsblomman

    Själv är jag så himla sentimental och skulle aldrig kunna låta bli att låta sonen ställa fram sina fiiiiina julpyssel från skolan hemma tillexempel. När kollegor säger att de ju inte passar in (alltså deras egna barns pyssel) så blir jag helt sorgsen för barnens skull.

    Och min farmors Karl Johanmöbel som nu står hos oss, är fin till hälften eller så för att den var hennes och jag önskar att hon kunde komma till vårt hus och se hur bra den passar där den står...
    Och när jag rensar i mina rabatter (alldeles för sällan) så kan jag nästan småprata med mormor, so älskade allt som blommade.

  • passionsblomman

    Jamen EXAKT!!!

    Det är så jag menar!


    Oupsie skrev 2009-10-27 14:34:20 följande:
    Håller med. Kom att tänka på en inredningstidning som jag prenumererade på ett tag. Hemmen som visades i tidningen såg i princip allihop likadana ut. Två saker som fanns i nästan varje hem var två pilasterhyllor vid sidan om sängen istället för sängbord och ovanför köksbordet hängde en PH-lampa. Det var liksom aldrig någon variation och de som bodde i hemmen tyckte att det var så roligt att "ha lite originella saker och inte bara ikea-möbler" . Det jag reagerade på var alltså att alla hem såg så lika ut, inte att de hade just pilasterhyllor eller PH-lampor .
  • passionsblomman

    Själv planerar jag att både skaffa fina krukväxter-nu när jag har en massa fönster oMED fönsterbrädor.
    OCH bjuda hem folk på middag, de får stanna hela helgen!

    Lappis, kan inte du-och andra här i tråden, säga några riktiga favoritviner och vad de passar till för mat. Jag måste köpa iallafall NÅNTING till vår vinkällare! Jag kan inte ett skit egentligen. Några jag själv tycker om so far är Condé de Valdemar, Faustino, Marquez de Arienzo och hoppsan det är visst Rioja-vin alltihop...

    Jag glömmer jämt bort namnen när jag ska komma ihåg andra goda

  • passionsblomman

    Kopierat och sparat!

    Tack!

    Oj, nu ruttnade visst min son på att vänta. Jag har lovat att kolla film med honom...

    *masar mig iväg till soffan*


    Lapinette skrev 2009-10-27 14:56:03 följande:
    Våra husviner är: Penfolds Kalimna Bin 28 nr 16320 och Sancerre Les Belles Dames nr 2245. Vår vän som inte hänger på BT längre (du vet vem jag menar) sa alltid att Vila Santa är super att ha en kartong av i källaren nr 12507. Ett bra vin som kan drickas nu men som med fördel kan ligga några år. Det vinet är faktiskt billigare på Systembolaget än i Portugal.
Svar på tråden Summan av kardemumman - livets väsentligheter