Inlägg från: Englandssvenskan |Visa alla inlägg
  • Englandssvenskan

    Skånebrudar!

    Hej!
    Vi gifter oss i april i Helsingborg. Har inte gjort så värst mycket ännu förutom att boka lokal och be alla gäster ?save the date?. Vad tycker ni är det viktigaste att fixa först? Bor i England så det praktiska blir lite krångligt så det är nog bäst att börja tänka efter riktigt noga vad som ska göras... Planering och organisation är varken min eller min sambos starka sida....
    Kullaberg ? VILKEN fin klänning! Var har du köpt den och får man fråga vad den kostade?

  • Englandssvenskan

    Hej! Hur gör man för att kopiera en liten ruta med ett citat man vill svara på? Jag fixar det inte så får svara utan dem.

    Kullaberg ? vad glad jag blev att genom dig hitta Lilly.dk som har superfina klänningar inom min budget (fick panik ett tag och trodde alla låg på 10,000+) och en affär som säljer dem i min hemstad, synd bara att de inte säljs i England också!

    Sundance ? båda klänningarna är underbara och passar säkert till din form. Det beror nog mer på din hårfärg/hudton tror jag ? den silveraktiga klänningen ser ut att passa väldigt bra på en mörkhårig men kanske mindre bra med ljust hår...

    Min idealfrisyr är också som modellen med din silverklänning men jag misstänker att mitt platta hår inte klarar av att se så bra ut en hel dag. Finns det någon frisör eller hår-medveten som tror att det går att ha styla såna där glamorösa Hollywood-lockar och få det att hålla hela dagen?

    Vi ska ha fest på en lokal som ordnar mat/dryck osv. Ni andra som gör så ? hur mycket har ni tänkt lägga till av eget (blommor, färgade servetter, ljus etc). Vi har inte budget till för mycket men jag undrar om det finns enkla knep att göra det lite mer personligt...

  • Englandssvenskan

    Hej Skånebrudar!

    Vi vill gifta oss i Rådhuset (Helsingborg) och deras max-kapacitet är 40 personer. Vi räknar med att runt 60 personer tackar ja till vår inbjudan och vet nu inte hur vi ska göra med själva vigseln. Det känns hemskt oartigt att ?bara? bjuda några till festen medan andra bjuds till både ceremoni och fest. Är någon annan i samma situation eller har varit på ett bröllop som löst detta på ett bra sätt?

    Mvh

  • Englandssvenskan

    Fina lokaler finns det gott om i Helsingborg tycker jag. Parapeten och Dunkers ordnar bröllopsfest, Jacob Hansens hus som du nämnde, Mollbergs verkar fint, Linneaträdgården också speciellt om det är ett sommarbröllop, Oscars Trapp... Mitt favoritställe är Thalassa men vad jag förstår ordnar de inte bröllopsfester längre, såååå synd!
    Jag blev helt såld på Helsing Bar och Matsalar (har aldrig varit där bara såg bilderna på nätet). Tyvärr svarade de aldrig trots upprepade försök att få en offert så jag gav upp. Har någon varit där, är det lika häftigt som det verkar?

    Mitt problem är att jag vill ha stort bröllop med klänning, fest och dans.... fast inte i vigsel i kyrkan där man ju lätt kan få plats med praktiskt taget hur många gäster man vill... Kanske gör som du föreslog FruMe och tar vigseln med bara de absolut närmaste. Eller så tar vi bröllopet i festlokalen också. Synd att man inte planerar vigsel i Californien eller nåt annat ställe där solen alltid skiner, då kunde man planera utomhusvigsel utan oro för vädret..... :)

Svar på tråden Skånebrudar!