Inlägg från: ona |Visa alla inlägg
  • ona

    JUNI 2010 nr 3

    Skriver in mig själv eftersom vi fick bokningsbekräftelsen från kyrkan igår! Så här är ännu en femte juni-brud!

    4 JUNI-
    JosieJose

    -5 JUNI-
    Cotopaxi
    JBB
    yatzy86
    josefineoerik
    05juni2010
    ona

    -12 JUNI-
    Grisbjörnen
    han och jag
    Plutten2010
    Yoodie

    -16 JUNI-
    RocknRolla

    -18 JUNI-
    1willB2

    -19 JUNI-
    AGITI
    bettertogether
    Cina66
    Converse
    Gerberan
    Tinndra
    Tausen

    -25 JUNI-
    ellabay
    Bellatrix1982

    -26 JUNI-
    GrodanoJag2010
    jessie81
    krutt
    chokladmonstret
    Cessan78

  • ona

    Converse: bra fråga! Hade hittat två klänningar som jag vägde mellan, men konstaterade att det troligtvis inte blir någon av dem. Någon som vet var man kan hitta en a-linjeformad, vit klänning utan en massa pärlor och grejer, med drapering, utan släp? Får inte kosta för mycket heller :) Jag har gått igenom alla hemsidor jag bara hittat och INGENSTANS finns "min" klänning.
    Min förlovningsring är en Schalins Glaciär 210-4, och helst skulle jag vilja ha en liknande vigselring, men var man hittar det är nästa bekymmer..

    Jag blir så grymt imponerad av er alla som kommit så långt i planeringen, själv känns det som att jag mest sitter och drömmer och väntar på offerten från festlokalen vi planerat allt utifrån. Allt hänger på den just nu, blir det inget så blir det helomvändning gällande tema och inbjudningar och allt. Suck..

  • ona

    Lina o Peter skrev 2009-10-13 20:37:53 följande:


    Usch va jobbigt.. Hoppas du får offerten snart och att allt klaffar. Vi har bokat en lokal men den va väl inte drömmen direkt, så vi kikar vidare under tiden, men hittar vi inget annat så duger den ändå. Antar att det är nån speciell lokal ni tänkt på som ska matcha tema och allt eller? Håller tummarna för er iaf!
    Ja, vi ska gifta oss i skärgården, och helst med skärgårds-/havstema. På ön vi bokat kyrka finns dessvärre inte många ställen i anslutning till vattnet (transport från kyrkan till lokalen är tänkt med båt, brudskål på bryggan etc..). Så vi hoppas för fullt.

    Vad skönt att ni har en backup iaf, det är ju så mycket lättare när man vet att det på något sätt ordnar sig. Men jag håller tummarna för att ni hittar er drömlokal!
  • ona

    Nu har vi fått offerten! Dyrare än vi hoppats på, och sambon är på jobb på sjön, så det dröjer innan vi kan bestämma något. Vad betalar ni andra per kuvert? Känns som att jag inte har koll på vad som är dyrt/billigt..

    Ellabay: JAAAAA! Jag blir extremt less för att i pincip ingenting går som jag hoppats. (Pluggar heltid, har två extrajobb och en sjuk mamma, så jag förstår lite hur du har det)Ibland känner jag bara att jag vill lägga ner allt. Igår var en sådan dag. Men jag tror att alla har sådana dagar (även om de dagarna sällan syns till här på bt), och det gäller att fokusera på vad som är viktigt. Visst vill alla ha den perfekta dagen, men blir inte dagen perfekt oavsett om skorna har rundad eller spetsig tå, eller vilken mat som serveras, så länge din m2b säger ja? När all planering känns som hemskast, när skolan tar FÖR mycket tid och altl bara rinner över, tänk då, är inte vi alla här inne lyckligast i världen? Vi älskar och vi är älskade, och det är det viktigaste. Och vi ska gifta oss!

    Och att du har hittat din klänning är ju fantastiskt! Var glad för det, det är ännu månader kvar till bröllopet, allt måste inte bli klart nu med en gång. Planeringstiden är ju också till för att njuta av det som komma skall.

    Usch, jag känner hur övermogen jag låter, men det är samtidigt lite terapi för min egen del. Har bättre och sämre dagar, absolut. Dessutom skriver jag långa inlägg för att försöka undvika alla mina "måsten" = sistaminutenskrivning av hemtentor, javisst! :)

  • ona

    Lina o Peter: Ja, det måste lösa sig! Kanske kan skippa förrätten och göra snittar hemma istället, så går priset ner någon euro.. Allt skulle vara perfekt ifall vi bara fick hyra lokalen, då skulle vi fixa allt själva. Men är det en restaurang så är det.

    Man gör ju det. Vissa dagar förstår jag varför endel par inte klarar av bröllopsplaneringen och separerar istället. Allt är ju så uppförstorat. Och inte blir det bättre av att gå in på bt då och läsa om hur långt alla andra har kommit och hur fina klänningar de har köpt til bröllopet som är flera år bort, och själv sitter man med åtta fjuttiga månader kvar och har knappt ens kommit på var man ska gifta sig. Men i de svåraste stunder, minns då detta, som det så fint står på Ingvors brud- och festkläders hemsida:

    "Hittat drömprinsen? Då är ju det svåraste redan avklarat!"

    Mitt motto nuförtiden.

  • ona

    Lina o Peter: Helt rätt! Att göra som man själv mår bäst av, då blir planeringen så mycket roligare! Själv hoppas jag att hitta "min" klänning snart, till ett rimligt pris. Gick igenom alla Landys klänningar igår och Millys tidigare i veckan, över 2000 klänningar, utan att hitta någon som föll mig i smaken. Bridezillavarning? :D Just nu mår jag bäst av att strunta i skolan och kolla brudklänningar på nätet istället, och då gör jag det :D

    Ja exakt! Jag känner ofta; rådhuset (eller psykakuten) nästa! Det är ju efter bröllopet energin behövs, snacka om omställning från att ha planerat i år till att helt plötsligt inte ha någonting att planera. (Visserligen behöver inte vi bekymra oss om det; jag tar lärarexamen ett år efter bröllopet, förhoppningsvis blir det hus såsmåningom och dessutom ska vi se om vi lyckas "baka bullar" då!) Värt att lägga en massa pengar, tid och energi på ett bröllop ifall man inte satsar helt och fullt på förhållandet! Men så känner jag, andra drömmer om sitt drömbröllop, kosta vad det kosta vill, men gifta sig SKA de. Och de får göra så, inte mig emot.

  • ona

    Ellabay: Åh, jag önskar att jag var i dina skor! Det kanske låter sjukt, men jag skulle inget hellre vilja än att vara på praktik i fem veckor! Här i storstaden blir man lärare genom att vara på praktik en dag här och en dag där, med en massa plugg emellan. Jag blir tokig på det! (Och jag hatar när folk säger att de skulle vilja ha det som jag har det, eftesom ingen annan människa i världen vet hur någon annan på riktigt har det, så nu slutar jag.)

    Men jag kan tänka mig hur du känner. Jag känner likadant själv just nu. Och vad kan man göra? Det är bra att du skriver av dig och får ut din bitterhet, och tro mig, de flesta här har någon gång känt likdant. Du är inte ensam! Få ut alla tankar ur huvudet, här på bt finns det alltid någon som lyssnar om du känner att du inte vill spy galla över dina närmaste. Det är värre att gå ensam, fundera och må dåligt, så ut med det bara! Det är inte lätt att få allt att gå ihop, när dagarna bara rusar förbi, men vi är människor allihopa, och vi finns för att stötta när det behövs.

    Okej, det låter ju rimligt för maten. Vad får ni för den summan då?

  • ona

    Förskoleklass är nästan roligast! Jag var hela förra läsåret i en förskoleklass (med utspridd praktik, inte hela året), och trivdes hur bra som helst. Denhär terminen är jag i en etta, men just nu läser jag AUO (allmänt utbildningsområde), så det är inte så mycket praktik. Men nästa termin börjar mina specialiseringar, och då ska jag banne mig praktisera! Javisst, som vi säger om barnen så ÄR de inte, de BLIR i olika situationer. Så är det ju med oss också. Vi ÄR inte olyckliga, men ibland BLIR vi olyckliga för något. Pluggar i Stockholm, ska bli lärare i förskola och 1-3. Nästa vecka har jag gått halva min utbildning, så just nu är det tre och en halv termin kvar (210hp). Men vid bröllopet är det exakt ett år tills jag tar examen :) Ja, tiden går väldigt fort, vanligtvis. Men inte när man sitter på en tråkig, ointressant föreläsning :D

    Okej, det låter ungefär som vad vi skulle behöva betala. Gäller bara att hitta denhär regnbågen och följa den till dess slut, så löser det sig nog... ;)

  • ona

    Äntligen! Jag har hittat min klänning! Den är helt perfekt, draperad precis som jag vill ha den, rätt skuren, med andra ord; drömklänningen!

    Dessvärre är den i fel färg. Champagne. Jag vill ju ha en vit-vit klänning! Och så tror jag att den är i "fel" material. Hur ska jag göra? Det är en Asperaklänning. Någon som vet?

  • ona

    Jag har bara sett den på nätet än så länge :) Men efter att ha gått igenom över 3000 klänningar så vet jag att den ser ut precis som jag skulle vilja att min klänning såg ut. Har funderat på kinaklänning, men är ju så feg! Är det bara att maila dem, vad kostar det ungefär, vad kostar det att få klänningen hitskickad, allt sådant. Vågar ju knappt ens beställa saker från H&Ms postorder.. :D

Svar på tråden JUNI 2010 nr 3