• Varför gifter ni er?

  Ons 30 sep 2009 23:20 Läst 4074 gånger Totalt 50 svar
  Ons 30 sep 2009 23:20

  Kärleken, tryggheten, religösa själ, uppleva den underbara dagen o all dess innebörd o betydelse med sin älskade... finns många olika svar!! Va e ditt? =)

 • Steven och Johann­a
  Visa endast
  Ons 30 sep 2009 23:34 #1

  Vi vet att vi är de rätta för varann och inte kan och inte vill leva utan varann!! :)

 • Martin­aa
  Visa endast
  Ons 30 sep 2009 23:39 #2

  Tycker Steven och Johanna svarade mycket bra!

  Jag vill lova min fästman min kärlek och trohet livet ut, innan vi väljer att skaffa barn och ge dem samma sak.

 • Fårävv­ör
  Visa endast
  Tor 1 okt 2009 08:02 #3

  Håller med både Martinaa och Steven och Johanna!

  Har redan lovat min fästman kärlek och trohet "i hjärtat" så att säga, men jag vill lova det "på riktigt" också..! Dessutom känns det som ett bevis på att man ser seriöst på relationen, jag längtar efter att ha samma efternamn som min älskling!

 • Svanbo­et
  Visa endast
  Tor 1 okt 2009 09:35 #4

  Jaa du...

  Vi har ju inte gift oss än men anledningen/anledningarna till att jag vill gifta mig med min fästman är...
  * Jag är inte hel utan honom.
  * Jag vill bära vittne till det liv han lever och se det han ser i världen, i mig och vårt liv tillsammans. Liksom jag vill bjuda honom att vara vittne till mitt liv, se det jag ser i världen, livet och i honom.
  * Evig trohet, trygghet och gemenskap vill jag lova honom inför våra vänner och familjer. Kalla det kärlek om du vill

 • Tor 1 okt 2009 09:59 #5

  Man blir glad när man hör sånna fina meningar! Jag håller med er alla! Evig kärlek o trohet har jag redan lovat honom i mitt hjärta som Fårrävvör menar, men jag vill juh stå framför alla våra familjer, släkt o vänner o verkligen bevisa d till hela världen! Längtar oxå till att få bära hans namn o d ska jag göra så stolt! Jag vill ha han vid min sida hela livet, genom hinder o lycka, växa tillsammans, göra allt tillsammans! Kan inte vänta!

 • Tor 1 okt 2009 10:53 #6

  Vi är lite mer pragmatiska, eller åtminstone jag, för trygghetens skull

 • Tor 1 okt 2009 11:21 #7

  Vi också!

  Redan för måånga år sedan lovade vi att leva tillsammans och rida ut ev stormar gemensamt och i allt utom hos skattemyndigheten är det alla löften jag behöver.

  Men juridiskt håller inte våra löften och inbördes testamenten etc är satta ur spel pga våra barn så det var hög tid att lova även inför staten.

  Så egentligen är inte bröllop någon romantisk handling för mig utan mest en juridisk, romantiken har vi ordnat ändå.

  Och bevisa för släkt och världen att vi hör ihop har jag inget behov av - har de inte fattat det efter 20 år så spelar det nog ingen roll om jag har ring på fingret eller inte!

  Men rolig fest var det och trevligt att samla släkt o vänner!

  Känslorna är dock desamma som innan vi gifte oss, ingenting har ju förändrats i sak. Kanske är det skillnad om man gifter sig som yngre och efter en kortare tid?


  evst skrev 2009-10-01 10:53:36 följande:
  Vi är lite mer pragmatiska, eller åtminstone jag, för trygghetens skull
 • Alexxx­i
  Visa endast
  Tor 1 okt 2009 11:42 #8

  ALLT! Hehe att veta att man lovat nånting inför Gud. Hela grejen och betydelsen att man tillhör varann. Att säga att detta är min MAN eller han detta är min fru(haha fru, du vet vad jag tycker om det, men du förstår) eller hustru och inte flickvän eller sambo eller whatever=D

 • Stefan­09
  Visa endast
  Tor 1 okt 2009 12:30 #9

  I första hand för att det är jobbigt att inte vara gifta på många sätt och vi kompletterar varandra på ett sätt som vi inte kan göra var för sig. Vi vill även visa vår trohet inför Gud och sen inför alla andra. En annan anledning är att få mer tid med varandra.

 • Tor 1 okt 2009 16:34 #10

  Ja d e nog en skillnad tror jag att gifta sej ung o efter en kortare tid.
  Jag tror heller inte man får starka känslor bara för att man gifter er.
  Jo släkten o världen vet såklart, jag vill bara ha dom där för att uppleva den fina dagen tillsammans.
  Jag tycker d e jätteromantiskt samtidigt e d juh väldigt mkt juridiskt oxå, vilket jag inte tänkt på så mkt... kärleken tar över. Men d e klart att d e en trygghet juridiskt sätt oxå. Kärlek räcker juh inte allt tyvärr!

  Hur blir d sen efter flera år? Jag vill juh va lika kär o förälskad som jag e nu. Har hört många ggr att folk har blivit mer som kompisar o inte "älskare". För mej e d självklart att jag o min blivande ska vara bästa vänner, men d e väl upp till en sj att hålla romantiken igång? Gör ni något spec för d lr finns d alltid där sen?


  didis skrev 2009-10-01 11:21:59 följande:
  Vi också!Redan för måånga år sedan lovade vi att leva tillsammans och rida ut ev stormar gemensamt och i allt utom hos skattemyndigheten är det alla löften jag behöver.Men juridiskt håller inte våra löften och inbördes testamenten etc är satta ur spel pga våra barn så det var hög tid att lova även inför staten. Så egentligen är inte bröllop någon romantisk handling för mig utan mest en juridisk, romantiken har vi ordnat ändå.Och bevisa för släkt och världen att vi hör ihop har jag inget behov av - har de inte fattat det efter 20 år så spelar det nog ingen roll om jag har ring på fingret eller inte! Men rolig fest var det och trevligt att samla släkt o vänner! Känslorna är dock desamma som innan vi gifte oss, ingenting har ju förändrats i sak. Kanske är det skillnad om man gifter sig som yngre och efter en kortare tid?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll