• Ellabay

    Umeåbrudar 2010

    Här är en till!
    Vi gifter oss 25 juni i holmsunds kyrka och har bokat lokalen brevid. Har ringt terminalbaren och ska dit och provsmaka mat nästa vecka. :)
    Vi kommer bjuda cirka 95 gäster så vi blir en del. :)

    Sitter just nu och googlar runt på inbjudningskort. rena djungeln!

  • Ellabay

    ska också fixa håret hos Emma på red and black. Vår granne är hennes syster så jag har träffat henne nån gång innan. :)
    super duktig!

  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2009-10-19 21:09:34 följande:
    Ok, trist att det inte fanns ngt för dig på Änglalikt :( Stallet i Vännäs? Det har jag inte hört talas om ,kanske värt att kolla upp!:) Biobiljetter tycker jag är bäst, biofantast som jag är :D hehe
    Jag har köpt min klänning på stallet i vännäs. Kom dit enbart för att PROVA modellerna då jag inte var speciellt intresserad av märket NIXA men tjii fick jag då jag hittade min brudklänning för 4000 kr. Ägaren var lite skum i början och bara bad mig klä av mig allt mitt framför henne och jag blev lite rädd för henne i början men efter ett tag förstod man hennes humor och vi blev vänner. (efter att jag gett henne 4000 kr blev vi bästa vänner) ;) hahahaha...

    Nu ska den bara sys om och hon ska stryka den och allt det där sen är den redo att användas i sommar. Kan rekommendera Stallet faktiskt. De har inte många klänningar av vad jag såg men man kan hitta sina gudkorn. Högtidskläder kan jag också rekommendera. Har vart där 2 ggn och provat klänningar och fått väldigt bra service. Tyvärr blev det inget köp där men Mannen kanske gör sitt köp där eller på stallet. 1500 kr skulle de ha för att hyra ut klädsel på stallet. Hela klädsel för mannen då alltså.
  • Ellabay

    Nu ska vi ringa och boka bröllopsnatten på hotell. Blir stora hotellet eftersom jag tycker deras pris var helt OK. Vi kommer komma dit så pass sent ändå. Så liten skål och lite frukt gör susen innan natten. ;)

  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2009-10-20 20:32:33 följande:
    Eadirf: Vad fin klänningen var!:) 4700 för en klänning var ju inte helt tokigt. Den jag fastnade för i Västerås kostade 4900 å HYRA. Inte såå kul kanske när man inte har världens fetaste plånbok!! Å det är bara kul att du skriver mycke, så´d´så :PToppen att de ställt upp på att städa, men det är ju sånt mammor brukar göra, tacka å ta emot ;) Nästintill alla våra gäster kommer utifrån, tror det kanske är på en höjd 10 som bor här bara.. så det känns som att om man ska vara utanför innerstan så får man allt fixa buss :) Vore ju inget man behövt tänka på om de flesta kom härifrån! Ellabay: Det lät ju superläskigt det där med att hon bad dej ta av kläderna sådär!! Jag skulle nog flytt, haha :D Inte vill jag att ngn outsider ska se mej näck heller ;) haha.
    haha nej ej inte näck utan i underkläder men visst var det skumt i början. men min sambo var med så han kunde rädda mig isåfall. ;)
  • Ellabay

    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka

  • Ellabay

    min familj är inte heller från umeå så vi måste också tipsa om boende. När det kommer till vårt boende på natten bokade vi som sagt stora hotellet och vi valde en svit som hade utsikt över både älven och parken. Hon sa att det var deras populäraste svit. Lät bra i mina öron. :)

    Tårtan är jag lite tveksam vars vi ska fixa den nånstans. Jag jobbar på ICA Maxi här i umeå så det skulle kunna funka att beställa den därifrån och samtidigt få lite rabatt. :)
    Annars är min morbror bagare men som sagt han bor nere i sthlm. Kan bli svårt att frakta upp den ;)

  • Ellabay

    wohhoo.. nu har vi fixat bröllopstårta. Min sambos moster tackade JA med glädje när vi frågade om hon ville göra våra tårtor. Där sparade vi nästan 3000 kr!
    Nu måste vi bara komma på vad vi ska ha för smaker på tårtan.
    Några förslag?

    Dock ska tårtan inte bakas på mååååååånga månader ;)

  • Ellabay

    Har vart på min sambos hockeyfest där förra året och lokalen är väldigt vacker. vi var lite inne på att hyra den i somras men valde att ha lokalen brevid kyrkan istället. Den kostar 500 kr så det var inte så mkt att bråka om. :)

  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2009-10-29 20:40:29 följande:
    Ellabay: Ok, mins du om det fanns stolar eller bara träbänkar att sitta på där?
    Vi satt på träbänkar då vi var där. Väldigt charmigt var det. :)
    och bordet är väldigt tåliga för dans på bordet. ;) har testat själv....
  • Ellabay

    Vi har också gått omkring och frågat olika ställen vad det tar för tårta. Men vi ville spara pengar och frågade då min blivandes ena moster som är jätte duktig på att baka och hon ska göra alla tårtor GRATIS: Där tjänar vi allt pengar. :)
    Kan ha sagt det innan... är ganska så vimsig numera.

    Har ni hört med ultrabuss ni som ska skjutsa era gäster? Våra grannar hade ultrabuss som tog gästerna dit dem skulle. Gav alla gäster ett gott skratt. :)

    Ha en underbar söndag alla brudar! Nu far jag till Maxi och jobbar lite bland frukten. ;)

  • Ellabay

    Björnisarna:
    jajamensan! Jag är den som står och plockar bland frukterna. Give me a holla! ;)

  • Ellabay
    Pilan skrev 2009-11-02 15:10:49 följande:
    Jag var in och frågade på Finas i fredags och där kostar tårtan 28kr/bit. Då de sa att man pratar ihop sig om hur tårtan ska se ut och hon inte sa något om att priset berodde på dekorationerna så antog jag att de var priset inklusive dekorationer.Tårtställning glömde jag fråga om man fick låna gratis eller om man var tvungen betala pengar för den. Någon annan kanske vet?
    Den ingår i priset. Vi var där och frågade förra veckan. :)

    vi ska faktiskt försöka få erika selin från IDOL att sjunga på vårat bröllop då min brudtärna är släkt med henne. Jag håller verkligen tummarna att dte ska gå vägen. Under middagen ska vi ha vår granne som ska agera trubadur. Han är utbildad musiklärare så det kommer nog bli prima. Sen ska vi bara ha en playlist som kommer gå under kvällen. :)
  • Ellabay

    Nu vet vi hur våra inbjudningskort ska se ut.
    Vi började skriva inbjudningstexten igår på datorn och kom på att sätta en bild på oss i bakgrunden. (dokc väldigt ljus, bara som bakgrundsdekoration) och dte blev toppensnyggt! Nu ska allt bara vikas och skrivas ut sen kan man pusta ut när det gäller pyssel för en litet tag.
    Skrev även gästlistan igår. Slutade på 96 gäster. Pust!
    Känner vi så många? ;)

  • Ellabay
    Pälsboll skrev 2009-12-07 19:47:08 följande:
    Igår kväll tog jag iaf tid till att skicka iväg ett mail om att boka vigselförrättare.Men då får jag till svar att eftersom vi vill vara på ett eget ställe så ska vi välja och boka själv, också fick jag flera namn och nr till vigselförrättare.Hur ska man veta vem man ska välja??
    Kan ju rekommendera min svärfar staffan nygårdh. Han är toppen!
  • Ellabay

    Håller på att fixa våran bröllopsida just nu och det är så jobbigt. Vet ju inte vad jag ska skriva. Vill ju att det ska vara roligt att läsa och lite roligt info till gästerna men det är ganska tomt uppe i bollen just nu.

  • Ellabay

    Hur går det för er alla nu?
    jag och sambon var och vägde guldet vi ska ha till ringarna igår och hittade då min vigselring! Såå fin! Och jag tror den kommer bli alldeles perfekt.
    Nu står vi mellan valet och kvalet om vi ska beställa dem nu när guldet står så pass högt. :S
    Trots att det är hela 6 månader kvar till bröllopet.
    Hur skulle ni göra?

  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2009-12-16 10:31:00 följande:
    Är det en ring som så att säga alltid finns? Eller är det en 2009 års modell? Är det en ring som inte kommer försvinna med all säkerhet skulle jag nog väntat.Jag väntar på besked om jag fått ett jobb som jag varit på intervju till så bröllopsplanerandet står ganska still just nu. Känns viktigt att ha en stadig inkomst så man kan planera efter sina ekonomiska förutsättningar sen :)
    vet inte om det var en 2009 års modell. Jag tänkte mest på att guldet kommer betala våra ringar och nu står guldet ganska högt.
    (120 kr gram)
    Och skulle det sänkas ner till 80 kr gramet senare så förlorar vi pengar och ringarna blir ev dyrare då.
    Men innan nyår ska vi inte köpa dom. Får ha lite is i magen och uppdatera oss ofta. :)
  • Ellabay
    Björnisarna skrev 2009-12-16 10:50:46 följande:
    Ahaaa, du menar såå. Jag är lite trög :)Jamen då hade jag nog slagit till redan nu! Slagit in ringen i ett paket och lagt undan den så att jag inte pillat på den för mycke före D-day!;)
    får göra detsamma som brudklänningen. Lämna den till svärföräldrarna och be dom ta väl hand om dem tills dagen D.
Svar på tråden Umeåbrudar 2010