• miim2

    Umeåbrudar 2010

    Ska väl ge mig till känna nu också som blivande brud 2010.
    Vi kommer att ha ett utomhus bröllop, antingen i värnortsparken eller ute på självaste Umeälven, den 20 mars 2010. Det blir en sen vigsel (16:30) så vi hoppas på mörker, snö, facklor och varm cider under vår borgerliga vigsel.

    Festen kommer att hållas på Ryttmästaren (stadshusområdet) och eftersom jag jobbat för rest Översten, får jag låna lokalerna mot en symbolisk summa.
    Det mesta på vår "att göra" lista är avbockat, mest eftersom vi redan planerat det här bröllopet som skulle ha gått av stapeln 05, men vi hittade drömhuset i stället och "råkade" få två barn (06 och 07) så bröllop har inte varit första prio hos oss.

    Jag har kvar att hitta någon som är bra på hår och makeup, få bästa kompisen att smida min brudkrona och hitta något att ha på mig. Ska som många andra träffa Änglalikt och i alla fall hyra ytterkläder av henne.

  • miim2

    På nått sätt blir man inte lika beroende av väder om man gifter sig vintertid - visst att det kan storma men folk är mer beredd på att det är kallt och kommer nog att klä sig därefter.
    Vi blir ca 50 personer och kommer att använda både "ordersalen" (för middagen) och ryttmästarens matsal (rymmer ca 40 sittande) till bar/dans. Jag ska till Änglalikt på söndag den 18:e, men måste erkänna att jag inte alls är så speciellt peppad. Kan ha nått o göra med att jag är i processen att försöka slimma ner och därför inte kan tänka att jag passar i någon som helst brudklänning... men vi får se om det ändras när jag är där...

    Hoppas att du får trevligt i storstan!


    Björnisarna skrev 2009-10-11 23:35:35 följande:
    miim2: Välkommen in i gruppen!:) Roligt att ni ska ha en utomhusvigsel! Det är något av en dröm för mig, men litar inte tillräckligt på vädergudarna för att våga slå till!;) Kommer ni ha många gäster? Tänkte på hur stora lokalerna där ni tänker hålla festen är? När ska du till Änglalikt? För mig är det 1½ vecka kvar, längtar! Åker till Stockholm imorgon och har hört att det är typ superrea på många brudbutiker där nu, tyvärr gapar plånboken tom så jag vet inte ens om jag ska våga mig dit och titta ifall jag skulle snubbla på drömklänningen å sen inte kunna köpa den!:SLindaochStefan: Ja, det har verkligen vart lungt här. Hur långt är håret nu då? Och hur långt hoppas du på att hinna få det?!:)
  • miim2

    Änglalikt hade inget som passade mig.
    Kände mig som en strandad val eftersom ägarinnan hela tiden sa, ja jag har ju inte så mycket i större storlek... Fick dock pröva den ända klänningen hon hade i min stl.

    Ligger mellan stl 44-46 så jag är inte gigantisk men som jag såg det hade hon mest klänningar i stl 36-40. Trist.
    Inte ens ytterkläder kunde jag hitta...
    Dessutom tycker jag att hyrpriserna var rätt höga - för 2800 kan man ju lätt hitta en begad klänning ink "allt".

    Ska ta en titt på Stallet i Vännäs och ev ta en tripp ned till Ö-vik (har hört att de har en rätt hyfsad brudbutik där).
    Annars får jag lov att handla via nätet - antingen Kina style eller beg.

    Har annars bokat fotograf (vän till syster), vilket blev tok billigt, och fått klart med tjejen som ska fixa hår o makeup att hon ställer upp. Hon går stylingprogrammet på draggen och är jätteduktig. Inte många slantar ville hon ha heller. Måste fixa någon bra present till alla "volontärer" som vi engagerat.
    Vad är bättre? Biobiljetter eller skumpa?

  • miim2

    27 Februari, CeNedra, Backens kyrka
    6 Mars Eadirf, Umeå Stadskyrka
    20 Mars Miim2, på Umeälven alt Broparken (Borgerlig ceremoni)
    25 juni Ellabay Holmsunds kyrka
    10 juli Björnisarna. Helena Elisabethkyrkan
    17 Juli, Maldita, backenkyrkan
    17 juli Pälsboll. Göstas Loge
    31 juli LindaochStefan. Täfteå Byakyrka
    7 augusti mafm, Backens kyrka

  • miim2
    Eadirf skrev 2009-10-27 16:02:07 följande:
    [citat]
    Det är mer matigt med inkokt lax tycker jag, så se resterande buffé för att avgöra.
    Ang vinterkläder; vi kommer att gifta oss utomhus den 20 mars och jag kommer då ha en fodrad cape. Jag kommer inte ha slöja eftersom det inte passar mig. kan hålla med om att det blir för mycket med cape+hår+slöja.
    Under vigseln ska gästerna dricka varm dryck (cider/gluwein) och sedan skålar vi i bubbel. Gör som ni själva tycker är bäst!
  • miim2

    Har varit i övik och mot all förmodan hittat MIN klänning!
    En modell som jag ALDRIG skulle trott jag passade i men som i verkligheten satt som en smäck!
    Den är två delad med korsett liv (lite pärlbroderier) och en rynkad puffig kjol. Man kan inte tro att jag är en tjockis :)
    Dessutom hittade jag världens vackraste brudkappa för utomhusbruk och klänning + kappa (hyra) gick "bara" på 4000. Nu behöver jag sy upp en bolero eller hitta en bra sjal, sen är min outfit klar!!
    Hur skönt som helst!!!

  • miim2

    Den finns endast ett ställe i Umeå som hyr ut - Änglalikt.
    Dock var det i mitt fall så att priset endast skilde sig med 500 kr mellan att hyra och köpa. Stallet i Vännes har nixa i sitt sortiment och där kan man även hyra kläder till mannen. Vet inte om de hyr ut klänningar dock. Ska du gifta dig under högsäsongen (pingst-sep) så bör du nog vara ute i god tid- utbudet på hyresklänningar är inte stort i stan just nu.

  • miim2

    Hur har ni tänkt transportera ER till och ifrån vigseln?
    Vårt största problem är att "alla" fina veteranbilar är ställda i garage under vintern. Vet i dagsläget inte hur vi ska ta oss...

  • miim2

    Har fått offert på häst/vagn men smakar det så kostar det...
    2500 kr för knappa 10 minuter i vagnen (de tar betalt för 1 h oavsett hur långt/kort vi ska åka). Känns som om det blir rätt dyra minuter..

Svar på tråden Umeåbrudar 2010