Inlägg från: chachounette |Visa alla inlägg
  • chachounette

    JUNI 2010

    Vi ska gifta oss 12 juni, knappt 9 mån kvar! Känns som lång tid, men det kommer nog gå ganska snabbt. Fick tipset av min syster att göra så mycket som möjligt nu i höst för i vår kommer det va så mycket å göra ändå. Vi har bokat kyrka och lokal utanför Kristianstad. Är särskilt glad över att vi hittade en kyrka som jag verkligen gillar inuti, vitkaklade väggar och tak med mörka bänkar. Sen ska jag låna min systers klänning som vår svägerska sytt. Jag tror dock att jag ska sätta ditt ett band så den blir halterneck istället för tub. Har världens gulligaste mamma som betalade en 900 kronors tiara så nu vet jag nog ungefär hur jag ska ha håret också. Funderar hela tiden så smått på inbjudningskort, dekorering, toastmastrar m.m. Just nu är jag inne i ett surfa-på-bröllopsresa-svep Funderar starkt på Zanzibar. Var funderar ni på att åka nånstans?

  • chachounette

    Ang. kostnad för lokalen så kommer kostnaden troligtvis bli 2300 kr för att hyra hela huset från fredag till söndag förmiddag. Tror vi kommit över ett ganska billigt alternativ med tanke på att där finns fullt utrustat kök så rent praktiskt kommer det nog funka bra. Plus att det är en fin lokal också.

    Vi tittade först på ett ställe som skulle kosta 12 000 bara för lokalen och då fanns där inget kök. Den lokalen hade betydligt finare läge, men vi kände att vi ville lägga de pengarna på annat istället, man är ju ändå inomhus mesta tiden av kvällen.

    Jag är lite nyfiken på hur mycket pengar folk lägger på t.ex. fotograf och bröllopsresa?

    Jag tror december är absolut för tidigt för att skicka ut inbjudningar, tidigast januari. Det är väldigt lätt hänt att det försvinner i alla andra papper även efter jul om det kommer för tidigt, tror jag Vi ska nog inte skicka de förrän tidigast februari...

    Fick en provask (vi ska ha en liten presentask till varje gäst vid bordet) från www.simsalabim-wedding.se igår och jag kan verkligen rekommendera att beställa saker därifrån. Först beställde jag en ask som vanligt men sen fick jag ett mail där det stod att jag kunde få en provask gratis. Blev på pysselhumör direkt och gick för att köpa papper och penna för att sätta dit "namnskylt". Blev fint och min m2b tyckte också om det

  • chachounette

    Jag måste ha lite råd från er då jag har huvudbry angående bröllopsklänning och halterneck eller ej. Jag har min klänning klar men frågan är om jag ska sätta dit ett band så att den blir halterneck istället för tub. Jag har lagt upp två bilder i mitt galleri som ni jättegärna får kommentera! Bandet är inte sytt ännu så på bilden har jag bara lagt dit ett band i Paint för att kunna se ungefär hur det skulle se ut.

  • chachounette

    Trodde att jag hade gjort det och inte gjort samma misstag som andra... Nu ska det funka!

    Tausen--> Det kan ligga nåt i det du säger, får kanske pröva med nåt annat halterneckplagg innan...

  • chachounette

    Tack gumzan för din kommentar! Man behöver andras tankar för att inte fastna i sina egna...

    Vi ska ha vinrött som färgtema och bryta det med vit/beige/champagne. Kanske i klassiska laget, men jag tycker det är väldigt fint och kontrasten mellan det mörka och ljusa blir väldigt stilren.

    Monogram funderar vi också på att ha lite varstans. Jag satte mig å lekte med de olika typsnitten jag hade på datorn tillsammans med lite olika sorters hjärtan jag hittade på internet. Till slut tror jag att jag kom fram till ett som blev ganska bra med typsnittet Vivaldi. Jag vill ha det ganska stilrent och inte med för mycket krusiduller.

  • chachounette

    Rosa och grönt är lite mer rätt för årstiden än vad vinrött är så det kan säkert bli jättebra det me!

    Aa, vi tänkte ha små askar med godis vid bordet till varje gäst. Miniastuccio heter de, finns bl.a. hos calligraphen. Tänkte köra två flugor i en smäll å sätta på placeringskort på askarna. Ska då föra in temat med vinrött och ljust papper med vinröd skrift. Ska hitta nåt bra vinrött godis också

  • chachounette

    Välkommen Plutten2010! Självklart är det ok! Var gifter ni er?

    Majapiraja--> Det är min svägerska som har sytt klänningen till min systers bröllop för två år sedan, därav är den just nu lite för lång... Tycker att det är lite kul att använda den jag också när den nu är så fin och jag trivs i den också. Då känns det onödigt att lägga flera tusen på en annan klänning som kanske inte blir så mycket bättre.
    Har ingen aning varifrån mönstret kommer men det kan jag kanske ta reda på, om de kommer ihåg det...

  • chachounette

    Ellabay --> Kul med någon mer som ska vigas av en släkting! Min pappa ska viga oss och han har vigt alla mina syskon så det känns kul. Sen är min blivande mans syster också präst så vi funderar på om vi ska ha båda två... Jag tror att jag är lite mer positiv än min m2b till det, han är mer osäker på hur det skulle gå till. Någon som har erfarenhet av mer än en präst?

  • chachounette

    Var beställer du stämpeln ifrån gumzan? Har ni designat den själva?

  • chachounette

    Det känns så skönt just nu för jag har efter en del fixande med olika papper kommit fram till att vi ska göra inbjudningar och vigselprogram själva. Kommer nog bli himla fint!

    Sedan har vi fixat fotograf vilken blir en pojkvän till en kompis. Det skulle bli så mycket pengar om vi skulle ha en professionell och man får ju knappt några av bilderna... Så det här kommer bli jättebra! Han är duktig, har en bra systemkamera och blir bättre och bättre på att fotta så i juni kommer han ta jättefina bilder på oss! Känns så bra med att han kan vara med hela dagen på förberedelser och hela festen. Hade ju blivit tokdyrt om en professionell fotograf hade varit det.

    Sedan har vi även fått ja från våra två toastmaster-par. Känns jättebra att vi fick så bra personer att ställa upp. Är hundra på att de kommer göra festen till något riktigt minnesvärt

    Innan var vi mycket inne på att åka till Zanzibar på bröllopsresa men nu lutar det istället åt Island... Totalt olika ställen... Har frågat innan var ni tänkt åka men fick inget svar så jag frågar igen...

Svar på tråden JUNI 2010