Inlägg från: Shiosan |Visa alla inlägg
 • Shiosan

  April 2010 del 3

  EåN2010 skrev 2009-10-13 10:41:17 följande:
  vad betalar ni för era lokaler? våran kommer kosta 1900:- men då är 1000 kr av de deposition så de får vi tillbaka.. men i lokalen så ingår porslin, stor kyl å frys, kaffe bryggare å stolar å bord..
  Vi betalar 2600 kr för festlokal, extra lokal till barnen, kök och bar. Städningen kostar 500 :- utöver det. Rymmer 120 personer.

  Kärade helt ner mig i Varmbadhuset i Göteborg, på en brygga vid vattenet, så sjuuuk vackert och fint. Men de ska ha 29 500 :- för att ha festen där. Kändes inte riktigt rimligt att lägga så mycket pengar på en lokal, men det är fortfarande mitt drömställe!!!
 • Shiosan

  Vi tänkte gifta oss på påskafton, men kyrkan sa att det inte gick, så det blir den 10 april 2010 istället.

  Vi gifter oss i Fjällbacka kyrka och har festen i Hamburgsunds folkets hus! =)


  Trasan99 skrev 2009-10-18 09:14:00 följande:
  Shiosan: Vad är det för lokal ni ska ha? Ni andra, hur många av er gifter er i Göteborg? Någon mer än jag som siktar in sig på påskafton (3/4)? Jag börjar få panik över att vi inte har hittat någon bra lokal för ceremoning, har preliminärbokat Malins Skafferi för festen men hittar ingen bra plats för ceremonin i anslutning till det. Men igår hittade jag Nordgården på nätet! Bia BT så klart... Superfint, lagom långt bort och verkar rimligt prismässigt. Har mailat dem, håll tummarna för att det funkar! Vill ju börja göra inbjudningskort snart!
 • Shiosan

  Mysigt med påskafton!!! Har ni hittat plats för vigsel än? Var blir festen? :)


  Trasan99 skrev 2009-10-18 20:39:26 följande:
  Åh, Fjällbacka som är så mysigt! Vi ska gifta os borgerligt, så påskafton är extra bra för oss. Få ställen är uppbokade osv, inte så många brudpar att "slåss" med om olika bokningar.
 • Shiosan

  Känner inte till Malins skafferi....
  Tycker jag har hittat helt sjukt många vackra platser i göteborg/bohuslän, men då har det inte funnits några vackra kyrkor i närheten, så det har varit vårat problem.

  Men om ni ska viga er och ha festen på ungefär samma ställe så är här några tips.
  - Hållö, gift er på klipporna och ha festen på vandrarhemmet, kommer inte ihåg hur många gäster de tar.
  - Varmbadhuset i Göteborg (min drömfestlokal!!!!!) dyr, men otroligt vacker. Gifta sig i skärgården innan kankse?
  - Hamnmagasinet, tar runt 70 gäster tror jag. Fina omgivningar att viga sig i.
  - Botaniska trädgården i göteborg.
  - Marsstrands fästning
  - Bohus fästning
  - Thorskogs slott

  Det är inte svårt att hitta fina platser, svårare att hitta ett rimligt pris tycker jag.....;)


  Trasan99 skrev 2009-10-20 18:28:10 följande:
  Nej, det är det som är mitt stora orosmoln just nu. Vi har preliminärbokat Malins Skafferi, men vi hittar ingen bra vigselplats i närheten. Jag blev helt kär i Nordgården i Billdal, men min m2b gillar inte alls stället lika mycket. *ångest* Några tips?
 • Shiosan

  Kolla bygdegårdar och folkets hus längs med kusten, de brukar inte var så dyrt. Vi betalar som sagt 2300 för folkets hus i Hamburgsund. Tror att skaftö folkets hus i Fiskebäckskil tar något likanande! :)


  Trasan99 skrev 2009-10-21 21:07:35 följande:
  Shiosan: Tyvärr är ju pengarna problemet med de felsta av de där platserna.... Har kollat på de allra flesta. Ska spana in de jag inte känner till, tack tack! Berri: Kul, vi har samma dag! Var gifter ni er?
 • Shiosan

  Luckyy och EåN2010 - Vi ska också gifta oss den 10 april. Var kommer ni ifrån, hur långt har ni kommit i planeringen?

 • Shiosan

  När ska ni skicka ut inbjudningarna EåN2010 och luckyy??
  Vi har börjat skicka ut några av våra nu och kommer ha skickat alla innom två veckor eftersom att vi har långväga gäster och det känns lite för sent för att skicka save-the-date kort....men de känns väldigt tidigt att skicka ut inbjudningarna redan!

 • Shiosan

  Luckyy: Vi har börjat skicka ut våra inbjudningar redan, för vi har många gäster som kommer långt ifrån. Men vi har inte fått några reaktioner på att det skulle vara för tidigt att skicka dem nu, vi har satt ett O.S.A datum till 1 Mars. Tror det räcker, hoppas jag i alla fall.....;)

 • Shiosan

  luckyy: När du skriver så, så ångrar jag ju mitt O.S.A. datum haha.....jaja, 1 ½ månad borde räcka! Vilket datum var det ni skulle gifta er?
  Angående klänning så blev jag helt kär i en kina klänning (se mitt galleri) men det var så krångligt att beställa och så hittade jag en annan fin! Så det blir till att köpa, ska beställa den ikväll. Hur gör du?

 • Shiosan

  Luckyy: Oj, sorry är helt snurrig....vi hade ju samma datum, haha glöm frågan om datum....hehe

 • Shiosan

  jag har hittat jätte fina klänningar mellan 2000-4000 kr, då känns det onödigt att hyra för ungefär samma pengar tycker jag! :)

  Vi hittade en buffe hos en cateringfirma som vi tänkte beställa, men precis innan vi pratade med dem så erbjöd sig min faster att laga samma mat åt oss :)
  - Sesam-& soyamarinerad kycklingfilé*
  - Smördegsinbakad lax m spenat & färskost
  - Kycklingspett gremolata(2st marinerad i citron, persilja & vitlök)
  - Krämig potatisgratäng med vitlök*
  - Matig curry- & grönsakscouscous

  Ni då?

 • Shiosan

  Har stått rätt still hos oss också, men klänningen kom i veckan. Dock en storlekt för stor, så jag har skickat tillbaka den och väntar nu på en ny! :)

  Just nu har jag så sjukt svårt att förstå att det är sant att vi ska gifta oss, känns helskumt....och läskigt...fast bra läskigt förståss...men lite ont i magen har jag allt för att stå i centrum, hur känner ni för det? :)

  Satt och lyssnade på lite låtar igår till "bröllopsvals" har ni några idéer?

 • Shiosan

  Jag är inte orolig för att allt inte kommer att fungera, jag är bara väldigt ovan vid att stå i centrum. Är van att göra saker för andra och inte något jag vill. Längtar så jag kan dö efter den dagen då jag ska få han jag älskar "på riktigt", men jag har också så ont i magen för att t.ex. gå in kyrkan, dansa m.m. Är inte blyg, men gillar inte att vara i centrum helt enkelt...! Därför är det läskigt! :)


  pandis81 skrev 2009-11-17 09:58:32 följande:
  Jag känner precis samma sak som dig, det är läskigt och skumt,skrämmande men samtidigt en skön känsla på ett bra sett. Det är ju knappt 5 månader kvar för oss, vi ska ju gifta oss den 24 april så vi är väl bland dom sista i tråden, har för mig att ni andra har det ganska tidigt. Jag har inte sån skrämmande känsla över det som ska göras, för det känns som om vi har det mesta under kontroll. Vi har bra mail kontakt med lokalen som vi ska vara på och bara det känns riktigt skönt för då får man svar på det man vill ha svar på ganska fort och inget man behöver oroa sig för, då vi har lokalen på en annan ort än där vi bor.
Svar på tråden April 2010 del 3