Turkiska/arabiska/ mellan östiska länder, smårätter kallas meze och består av olika kalla och/eller lätt uppvärmda rätter i skålar eller på mindre tallrikar. Riktigt gått
Exp
Lavas: Stort och luftigt ?ballongbröd? täckt med sesamfrön. Äts tillsammans med andra mezerätter.
Dolma: Lagerblad, paprikor, tomater eller potatis fyllt med ris, kött, tomater och kryddor.
Börek: Fritterade creps med fetaost och spenat. Kallas och ?sigara börek? eller damfingrar (bayan parmak).
Aubergine (äggplantor): Aubergine fylld med tomat, kött, lök og kryddor.
Fetaost: Vit ost från kor eller getter. Äts tillsammans med lavasbrödet.
Herdesallad: Sallad, tomat, gurka, lök, ättika og eventuellt chili.
Haydari: Påminner om grekisk tzatziki. I Turkiet är gurkan dock ersatt med gräslök.
Ezme: Röd stark ?dressing? gjord på chili, tomat och gräslök. Tilltugg till bland annat kebab och lavasbröd.
Vi ska få välja 10 olika som alla bord kommer ha, o sen ska det finnas gott om läsk, nötter/frukt och tårta för alla 500 gäster , 500 välkommsdrinkar, alla blommor mm. =)
Svårt och
EåN2010 skrev 2009-10-22 16:22:00 följande:
Berri: vad är meze??vad kul att ni alla börjar komma igång nu.. ;Djag däremot börjar tröttna... vet inte varför men nu börjar de kännas som om kan inte de där bröllopet vara över snart...
[/citat]
Ja det är en bit ifrån gbg !!:D 7
Trasan99 skrev 2009-10-22 15:42:57 följande:
[citat]
Superfint! Fast lite långt bort från Göteborg....