• Balboz­aBride
  Äldre 9 Sep 13:48
  9408 visningar
  43 svar
  43
  9408

  Ö-viksbrudar 2010

  Jag ser att ingen startat en tråd för oss som planerar bröllop 2010,så jag tänkte att jag startar en..!

  Jag och min blivande, gifter oss den 10 juli 2010.
  Jag är född och uppvuxen i Ö-vik, men har bott på annan ort i tio år så jag "hänger" här på BT för att få lite tips om var man skall vända sig i Ö-vik för tårta, fotograf,catering osv.

  Någon som har bra förslag?

 • Svar på tråden Ö-viksbrudar 2010
 • Sara Vetter­sand
  Äldre 9 Sep 18:06
  #1

  Äntligen Jag har väntat på denna tråd! Men jag har varit för feg för att en själv

  Jag om min blivande make gifter oss den 3/7-10 i Själevadskyrka.
  Jag har bott i Ö-vik i 9 år nu och här blir jag nog kvar verkar det som...

  Vi har bokat ateljé Bågenholm och Karl-Uno som fotograf. Han har fotat barnen tidigare och han gör så fantasiskt vackra bilder, så det är mitt tips.

  Sen catéring och tårta har jag också funderingar på?!
  Har läst i någon tråd här att Lundbergs är relativt billiga men då har dom ingen sugerpaste eller något sånt, så jag vet inte?

  Sockerbagaren är lite dyrare men gör fina tårtor. Beställer där varje gång barnen fyllt år. Fototårtor och även till speciella födelsedagar...

 • hassel­udden
  Äldre 12 Sep 19:52
  #2

  vi gifte oss nu i augusti och vi använde oss av Laila Sandström. Hon fotade oss innan vigseln, men även under vigsel, familjefoton på kyrktrappen etc. Vi har precis fått bilderna och dom var suveränt bra. vi fick dem på CD i både färg och svart/vitt. Hon var jätteduktig!

 • Selma2­010
  Äldre 16 Sep 21:11
  #3

  Hej! Gifter oss 20:e februari 2010 i Själevads kyrka. Även jag uppvuxen i Övik men inte bott där på 9 år så har ju inte kolla på frisör, catering mm mm.

  Bokat Laila som fotograf, känns mycket bra! Tänkte fixa blommer från Blomman i själevad mer vet jag inte. Jo, festen ska vi ha på Arnäs hembygdsgård.

 • Sara Vetter­sand
  Äldre 18 Sep 19:22
  #4

  Måste fråga om det är någon som vet var man kan hyra partytält mer än på aktivator här i stan?

 • puppis
  Äldre 18 Sep 21:31
  #5

  Selma2010: Vi hade både Laila och Blomman i Själevad och vi blev jättenöjd med båda!! Bilder på både kort och bukett finns i vårt galleri!

  Lycka till!

 • Ylvale­na
  Äldre 25 Sep 19:40
  #6

  Oj, startade just en egen tråd..och så fanns det en redan.
  Jag flyttade från Övik för ungefär 12 år sedan och planerar nu bröllopsfesten i hemstaden och hemlandet den 17 Juli nästa år.

  Festen tänker vi ha på Själevads hembygdsgård. Tittade runt där i somras och stället kändes jätte mysigt! Dessutom får det plats runt 100 personer, vilket var ett av kriterierna och det finns även en extra mindre loge, där vi tänkte att det kunde passa med musik och dans, så att bord och stolar inte måste flyttas runt.

  Nu undrar jag framför allt över catering och servering av varm mat på ett sådant ställe. Det finns ett kök i en annan stuga där man kunde hålla till. Någon som har förslag av catering som även står för servering, porslin, glas, bestick osv?

 • Selma2­010
  Äldre 6 Oct 15:20
  #7

  Vad säger ni, ska vi få igång denna tråd nu?

  Inbjudningkorten postades i helgen (drygt 4 månader kvar till dagen), redan har några svar dykt upp, mycket trevligt!

  Mina största "problem" just nu är frisyr, smink och naglar. Jag har absolut ingen aning om vilka som är bra med tanke på att man inte bor där längre. Salong jacob ska vara bra på hår men inte smink har jag hört. Och priser i Övik, helt galet! Fått erbjudande om över 3000 från två ställen. Läser man i andra trådar så är 2500 ett högt pris, varför ska lilla Övik slå rekord?

  Andra problem är catering, någon som har erfarenhet av något ställe? Både bra och dåliga erfarenheter tack! :)

  Angående tårta ska Mamma kolla med Bageri Victoria, funktionshindrade som blivit riktigt duktiga på att göra snygga tårtor.

 • Balboz­aBride
  Äldre 7 Oct 09:56
  #8

  Hej, hej!

  Jag har bokat Frida Nylander på Hair Inspiration att fixa håret. Kan varmt rekommendera henne. Jag har för mig att det skulle kosta 2400:-

  Naglarna fixar jag regelbundet hos Anasstasias Nails (0660-189 99). En jätteduktig tjej som gör gelé naglar...

  Cateringfirmor har jag ingen erfarenhet av, men jag har hört mycket gott om "Valles Vrå".

  Jag håller med din mor,Bageri Victoria gör jättefina och goda tårtor. Men har de gjort Bröllopstårtor förut? Nyfiken.

 • Selma2­010
  Äldre 7 Oct 10:26
  #9

  Tack för tipsen! Har genast börjat kolla närmare!

  Angående Victoria så tror jag de har börjat göra bröllopstårtor också. Mamma ska visa upp en bild för dem över vad jag vill ha så får se vad de säger. Återkommer om det.

  Idag har vi fått klart att vi får prästen som alla säger att man MÅSTE ha, känns mycket bra. Bitar faller på plats såhär 4 månader innan.

 • Lolail­ola
  Äldre 11 Oct 19:31
  #10

  Hej!

  Jag vill bara höja ett varningsfinger för Helhet inne i stan. Dom gjorde något så otroligt dåligt mot mig (sa 1 vecka innan att jag inte fick det priset dom lovat från början 1000kr då jag bara ville ha uppsättningen, men sen alltså endast EN vecka innan bröllopet säger dom att jag måste betala 3000kr!!!) och så gör man bara inte. Ok, om dom sagt vid bokningstillfället (ett år innan) att dom gett mig fel eller ett tag efter det, men inte en vecka innan!
  Jag hade tur som hade bokat Skönhetsjouren för smink o naglar, och hon gör även håruppsättningar så hon räddade mitt bröllop och gjorde rubbet på mig. Jag är jätte nöjd.

Svar på tråden Ö-viksbrudar 2010