• Fenixx

    Bröllop 2010 del8

    Nu närmar sig årets sista kvartal och 2010 närmar sig med storsteg!
    Alla vi som planerar bröllop 2010 samlas här för att ge tips och dela med av oss våra underbara planer!

    Några av våra tidigare trådar:
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3197178.html
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3321400.html
    www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3445474.html

    2010-tråden

    Januari 2010:
    Ninni84r: 9/1
    Mariavw: 23/1
    Karin längtar: 30/1

    Februari 2010:
    Elbe: 13/2
    Selma2010: 20/2

    Mars 2010:

    April 2010:
    Molnis: 17/4
    Daaling: 24/4
    Pandis81: 24/4

    Maj: 2010:
    maj2010: 15/5
    Zavannah: 15/5
    Lill larsson: 22/5(pingstafton)
    Therese Ericsson: 22/5(Pingstafton)
    Miapia 34: 22/5(pingstafton)
    Bluebride: 22/5(pingstafton)

    Juni 2010 :
    yatzy86: 5/6
    emelieochjohan: 5/6
    05juni2010: 5/6
    bettertogether: 19/6
    Lina o Peter: 19/6

    Juli 2010 :
    Krystal: 3/7 (ev 7/7)
    Tokisen: 10/7
    kullabert: 10/7
    periwinkle: 10/7
    Lycklig81: 17/7
    Hante: 24/7
    suzem: 24/7
    Sarahkka: 31/7
    Clea: 31/7
    sajperpillan: 31/7
    Diz: Skiftet juli/augusti

    Augusti 2010 :
    Sunzhine: 7/8
    Sundance: 14/8
    zorken19: 14/8
    cire: 21/8
    humlan66: 28/8 ( ev 21/8)
    workoutgirl: 28/8

    September 2010:
    Fenixx: 4/9
    Asfaltblomman: 25/9
    FruHögstadius: 25/9

    Oktober 2010:

    November 2010:
    Divina73: 10/11

    December 2010:

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-08 13:51
    en till för juli 2010:
    brudjuli2010: 10/7

  • Svar på tråden Bröllop 2010 del8
  • anoli

    Vi betalar 1000 kr för vår lokal. Får den hela helgen, porslin osv ingår.
    Hm.. Tror jag iaf ;)
    Är via svärfars jobb som vi bokar den. Är supernöjd med den!

  • anoli

    'Blivandefrueriksson' låter bra med smörgåstårtan tycker jag!

    Har du isåfall tänkt göra en varsin åt alla eller buffe?
    Enda risken med smörgåstårta kan jag tycka är att man kan bli så fasligt mätt på dem, med majonäs o allt vad det är.. Men om man endast har det som förrätt så bjuder man ju bara en liten bit.
    Vad ska ni ha för huvudrätt?

  • Bluebride

    vi betalar 350 kr då ingår porslin.

  • pandis81

    jag vet inte riktigt vad vi ska ha som tilltugg när folk kommer om vi ska ha något överhuvudtaget. Tänkte ha lite grissini pinnar
    antingen bubbel i glasen eller en bålskål som man kan blanda till och folk får ta sin egen dricka. Vi får se helt enkelt vad vi hittar på..

    Jag satt och tänkte på maten.
    Hur många olika saker tycker ni man ska ha på ett Buffé bord på ett bröllop...

    Förutom
    2-3 olika sallader
    ost och bröd (ett par olika sorter)

    Hur mycket mer ska man ha.????

  • Lina o Peter

    Apropå grissinipinnar finns det jättegoda "ostpinnar" du annars kan göra. Ta färdig smördeg och kavla ut platorna lite, skär "remsor" på ca 2-3 cm, pensla med lite ägg och strö en sträng med västerbottensost längs med varje sträng. Rulla ihop och "twista" oststängerna, lägg på bakpappersklädd plåt och sätt in i ugnen på ca 175 grader tills de fått färg. TOKGOTT som tillbehör.

  • pandis81

    hur långt innan kan man göra dom och hur förvarar man dom så att dom inte blir "svampiga"

    Lina o Peter skrev 2009-10-12 18:18:35 följande:


    Apropå grissinipinnar finns det jättegoda "ostpinnar" du annars kan göra. Ta färdig smördeg och kavla ut platorna lite, skär "remsor" på ca 2-3 cm, pensla med lite ägg och strö en sträng med västerbottensost längs med varje sträng. Rulla ihop och "twista" oststängerna, lägg på bakpappersklädd plåt och sätt in i ugnen på ca 175 grader tills de fått färg. TOKGOTT som tillbehör.
  • Lina o Peter

    Mja, du kan ha dem i rumstemperatur. Smördeg blir ju lite fasigt, men länge håler de väl inte då jag inte tror de kan kylas eller frysas så bra..

    Men dagen innan kan du göra dem, eller förbered dem dagen innan och grädda samma morgon om du har någon som hjälper dig. (Inte kul att stå med sånt själv då ju..) De går ju rätt fort att göra iaf.

  • pandis81

    jag vill gärna ha mat som jag kan göra innan och förbereda så mycket som möjligt så jag tror i så fall att dom faller bort.. har ingen lust att stå samma dag och laga mat.

    utan allt ska vara klart på fredagskvällen, lördagen ska vi bara njuta och duka fram då ska ju allt vara klart.

    Lina o Peter skrev 2009-10-12 19:04:15 följande:


    Mja, du kan ha dem i rumstemperatur. Smördeg blir ju lite fasigt, men länge håler de väl inte då jag inte tror de kan kylas eller frysas så bra..Men dagen innan kan du göra dem, eller förbered dem dagen innan och grädda samma morgon om du har någon som hjälper dig. (Inte kul att stå med sånt själv då ju..) De går ju rätt fort att göra iaf.
  • Humlan66

    den lokal vi prel bokat kostar 4500 kr n( fred kl 12- sönd kl 11 ink porslin, men jag tycker det är lite mycket jag - vad tycker ni ?

  • molnis

    Det beror ju helt på vad det är för lokal men om det är inklusive porslin låter det ju väldigt bra tycker jag!


    Humlan66 skrev 2009-10-12 20:44:30 följande:
    den lokal vi prel bokat kostar 4500 kr n( fred kl 12- sönd kl 11 ink porslin, men jag tycker det är lite mycket jag - vad tycker ni ?
Svar på tråden Bröllop 2010 del8