• maj2010

    Bröllop 2010 del8

    Bettertogether skrev 2009-09-14 17:10:04 följande:
    Oj, det är ju inte meningen det ska se sensommaraktigt ut då vi gifter oss i Juni ;)Det gröna tyget är något improviserat (duken från balkongbordet) jag bara provade ut färgerna med.Jo, vattenglas kommer, men jag har inga genomskinliga hemma, så jag lämnade bort dem helt i "provdukningen" ;)
    Det var nog solrosen som fick mig att tänka sensommar. De är ju som finast just nu. Men det ljusgröna känns ju mer försommar. Men klart du ska ha solrosor om det är "du"!
  • maj2010

    Jag köpte klänningen redan i somras. Passade på att gå ut och prova när jag hade min bästa vän (tärnan) på besök som kunde agera smakråd. Hon bor långt bort och lär inte komma hit igen innan bröllopet. Jag hade inte tänkt köpa så tidigt, men vad gör man när man hittar klänningen med stort K? Har inte ångrat mig än

  • maj2010

    Just nu har vi 67 personer på gästlistan. Mest vänner, närmaste familjen och bara några få släktingar. Skulle vi bjuda alla mina fastrar, farbröder och kusiner med respektive skulle det bli ca 30 pers till. Det går bara inte. Sambon har väldigt liten släkt och ingen av oss har någon nära relation till släkten.

    Vi har många vänner som bor utomlands och dem har vi förvarnat med personliga mail. Inbjudningskorten skickar vi ut i januari.

  • maj2010

    Vi har gjort en budget och räknat ut hur mycket vi behöver spara varje månad för att hinna få ihop det. Vi har ett särskilt bröllopskonto som vi inte rör annat än när vi köper något till bröllopet. Har funkat bra hittills. Blir ju lika dyrt oavsett när man köper saker såvida det inte är rea. Mina skor till exempel var på 50% rea, annars hade jag aldrig kunnat med att köpa dem...

    Idag har jag börjat på en kurs i silverslöjd. Pilligt och tålamodskrävande, men oj vilka vackra saker man kan skapa. Kanske blir det bröllopssmycken så småningom. Har en massa pärlor hemma som jag kan kombinera med.

    Angående transport har vi inte tänkt på det än. Det lutar mot taxi mellan frissa, fotografering och lokal, eftersom gästerna ändå inte kommer att se oss komma åkande. Vi ska ju ha vigsel och fest på samma ställe.

  • maj2010

    Hej tjejer!

    Länge sen jag var inne och skrev här. Det har varit fullt upp med jobb och annat senaste veckorna, men nu börjar det lugna ner sig igen.

    Ser att ni pratar tv-serier. Enda serien jag följer slaviskt är Grey's. Tyvärr måste jag säga att jag var lite besviken på första avsnittet. Hoppas det blir bättre ikväll.

    På bröllopsfronten händer inte mycket nu. Men jag har börjat på en kurs i silverslöjd och fått lite nya idéer till bröllopssmycken. Just nu är jag inne på virkad silvertråd med sötvattenspärlor. Kommer nog att tillverka några olika och kanske sälja dem jag inte använder sen.

  • maj2010
    ninni84r skrev 2009-10-07 10:39:17 följande:
    Åh roligt. Ngt du hållt på med tidigare med lr?
    Ja, pärlor och sånt har jag pysslat med ett tag. Gick även en kurs i silversmide för typ 10 år sen. Men det här med silvertråd är lite nytt för mig. Kul, men blir dyrt i längden, för man vill bara ha mer och mer och mer... :)
  • maj2010

    Vi har snart varit tillsammans i 3 år. När vi gifter oss har vi varit förlovade i 2 år och 2 veckor :)

  • maj2010

    Hej på er! Jisses vad ni skriver i den här tråden nu, jag hänger inte alls med! Har knappt haft tid att tänka bröllop på länge nu. Det är jobb, jobb, jobb, träning (har äntligen fått mitt feta arsle ur soffan och skaffat gymkort), smyckespyssel, stickning och resor som upptar all energi just nu. Jag som hade inbillat mig att jag skulle hitta en massa tid till att pyssla med inbjudningskort och sånt i höst... Men det kommer väl.

    Vi ska inte ha några barn med på festen. Vi tror barnen har det bättre hemma i lugn och ro.

  • maj2010

    Jag ska ju som bekant ha rosa skor (fortfarande störtförälskad i dem) och tror det det blir riktigt tunna, hudfärgade strumpbyxor för min del. Har dåliga erfarenheter av stay-ups tyvärr. Eftersom jag inte har modell-smala lår brukar resåren klämma och kännas obehaglig. Blä. Helst hade jag varit barbent, men tror det blir skoskav då...

  • maj2010

    Blir nog ingen resa till Trollhättan för min del, även om det känns lite lockande. Ska på släktmiddag framåt eftermiddagen så det hade blivit för stressigt.

    Annars har vi kommit igång med planeringen igen. Vi har preliminärbokat ett liveband till festen! På söndag ska vi ha lite pysselverkstad och tillverka lite inbjudningskort. Jag har varit ledig från jobbet idag och passade på att prova klänningen igen när jag var ensam hemma. Den sitter fortfarande som en smäck och jag är lika kär i den som för några månader sen... Tänk om man kunde snabbspola till maj... ;)

    Sundance, jag tycker inte det gör något om tärnorna har olika klänningar, så länge det är ungefär samma stil på dem.

  • maj2010

    Hej tjejer!
    Nu är det evigheter sen jag skrev nåt här inne. Har varit inne och läst ibland, men vi har legat lågt på bröllopsfronten ett tag.

    Nu börjar det ta fart igen. Sambon överraskade mig igår genom att berätta att han bokat in en privatlektion i brudvals till oss :) Han har en kompis som är dansinstruktör som ska lära oss. Känner jag oss rätt kommer det att krävas bra mycket mer än en lektion. Jag gillar att dansa, men för hellre än följer... ;)

  • maj2010
    Lyckliga013bruden skrev 2009-11-25 09:40:01 följande:
    Kan man gå en vanlig kurs på folkuniversitetet eller medborgarskolan i vals, eller är det skillnad på brudvals och vals?
    Det kan man säkert! Det är ingen skillnad såvitt jag vet. Killen som ska lära oss undervisar för Studiefrämjandet tror jag. Sen finns ju Studieförbundet Vuxenskolan också.

    För mig är det viktigt att vi gör det snyggt om vi ändå ska dansa inför alla gästerna, istället för att bara stå där och trampa.
  • maj2010

    Hmm... har börjat fundera lite på temperaturen i mitten av maj. Nu i november är det svårt att minnas hur det brukar vara. Tror ni man behöver något över axlarna vid en utomhusvigsel?

    Hittade en jättesnygg modell på en bolero i en handarbetstidning vi får till jobbet och tänkte eventuellt be mamma sy. Frågan är om den över huvudtaget behövs. Vad tror ni?

  • maj2010

    Hoppas du får igång din blivande man. Själv har jag lyckats få igång min nu efter månader av tjat. Han har bokat danslektion och igår satt vi och pysslade ihop inbjudningskort. Nu ska han snart börja bygga oss en hemsida. Ska bli spännande att se den!

    Vad behöver man ha med på hemsidan? Hittills har jag kommit på:
    - Vägbeskrivning och karta
    - Förslag på boende
    - Kontaktuppgifter till toastmaster
    - Kontaktuppgifter till oss
    - Presentation av brud och brudgum (samt ev. tärna och bestman)
    - Önskelista

    Har jag glömt nåt viktigt?

  • maj2010

    Åh, jag är så lycklig! Jag har äntligen hittat en ny frisör! Har letat ett tag eftersom jag inte var helt nöjd där jag klippte mig innan.
    En kollega till mig berättade att hon klipper sig hos världens trevligaste tjej. Jag var och klippte och färgade håret hos henne härom dagen och blev hur nöjd som helst. Framför allt fick hon mig att känna mig helt avslappnad, vilket inte hör till vanligheten precis. Att hon även är makeupartist gör ju inte saken sämre. Ska nog ringa och boka upp henne för bröllopsdagen tror jag

Svar på tråden Bröllop 2010 del8