• nica83

    Bröllop 2010 del8

    Hejsan!!!

    Vi har bestämt att det är dags för oss 2010! 10 år efter vi träffades och ett barn senare, vi gör allt i lite bakvänd ordning. Har varit ganska trogen användare av familjeliv under graviditet och första året som mamma, nu är det dags för bröllopstorget

    Om man får hänga här förstås? Har tusen frågor eftersom vi knappt hunnit börja planera...

  • nica83

    Fenixx
    Tack tack

    Ja ett datum vore ju toppen. Färgtema ska vi säkert ha, vad har jag iiiiingen aning om! Såg att ni ska ha medeltidstema - spännande!

    Tanken är att det ska bli ett ganska budget-bröllop med fokus på en trevlig fest med alla vänner men även klassiskt i form av brudklänning osv. Så alla budgettips mottages tacksamt!!!

    Är lite orolig över att jag kommer bli lite av en bridezilla med tiden så bugdetplanerna går ur stöpet

  • nica83

    Bluebride
    Perfekt ålder för en liten söt brudnäbb alltså Vår son kommer vara 2,5 år nästa sommar

  • nica83

    Kl 16.30 låter bra! Ska ni vigas i anslutning till festlokalen`?

  • nica83

    Vad tror ni om lokal... vi har en som vi har möjlighet att hyra billigt tack vare kontakter. Bra läge och jättefin lokal (kristallkronor, 1800-tal). Problemet är att den är aningens liten då den lämpar sig bäst för ca 65 sittande och då måste vi vara lite hårdare när vi skickar ut inbjudningar Samtidigt har vi inte så mkt pengar att vi kan ha bröllop för 100 pers iaf...

  • nica83

    Bluebridge
    Budget har vi inte riktigt spikat men hoppas på 60 000 inkl våra kläder osv men exklusive smekmånad. Kanske är helt kört? Kommer högst troligt beställa kinaklänning, m2b hyr sitt. Vad har ni för budget?

    Huuh vad han retas din blivande

  • nica83

    Oj jag som verkligen har trott att 60 000 inte kommer räcka så långt alls! Men då finns det hopp om ni är flera som har runt 20-30 tusen som budget.

    Vi vill ju helst inte lägga så mkt som 60 heller men det är det minsta vi tror det går att fixa bröllopet på om vi ska ha ca 70 gäster, bjuda på all mat och dryck. Sen vill jag gärna ha bling-bling ring så den kommer ju kosta en liten slant iaf... Med lite planering kan vi nog säkert få ner slutsumman (hoppas, hoppas)...

  • nica83

    Oj oj oj vad här har skrivits! Har läst igen nästan allt iaf, men kan inte kommentera allt

    Skönt att ni tror vår budget på max 60´kommer räcka!

    ninni84r
    Jättefin klänning! Sitter som ett smäck Har du köpt den i Sverige eller beställt på nätet?

    Sundance
    Det är nog bara en tillfällig svacka, snart kommer du vara sugen på att testa klänning

    Jag börjar få panik över att alla har bestämt datum, bokat lokal osv osv. Vi har inte ens berättat för familjen. Känns nästan som vi är sent ute om vi ska ha bröllopet nästa sommar. Men av någon anledning så kommer vi inte igång med planerna, blir nästan lite orolig, varför är vi så sega??

  • nica83

    KatjaB
    Hoppas du har rätt att det inte är begränsande. Måste ta mig tid och mod att gå till smeden och höra efter...

  • nica83

    Nu har vi avslöjat för de första i familjen om våra planer. M2B:s far och hans sambo. De blev glada. Men något i deras blickar till varandra sa att de kanske hade planerat gifta sig nästa sommar. Både jag och M2B fick den känslan. Vad gör man då? Troligen hade de även tänkt ha festen på samma plats som oss... hur hade ni känt?!?!

  • nica83

    Fast jag vet inte om jag klarar av att de skjuter på det för vår skull, älskar verkligen dem och vill att de ska gifta sig. Men samtidigt så vill jag inte att vi ska ha så lika bröllop för det känns konstigt, risken är att man till och med blandar ihop bröllopsbilderna! "Var det här på vårt eller ert bröllop??, nej vänta färgtemat är rött så då var det på vårt..."... Är jag jätte-ego??

  • nica83
    KatjaB skrev 2009-09-27 15:29:36 följande:
    nej, jag tänkte mest om det i princip blir på dagen som ni tänkte likadant, då blir det väl någon som får skjuta på sitt. Har ni samma lokal så förstår jag att det känns som att man inte kommer kunna skilja på bröllopsbilderna. Men är du säker på att de tänkt det då? De kanske har en helt annan tanke med sitt bröllop. De kanske inte ska ha lika stort bröllop som ni heller så att det ändå blir annat när ni gifter er. När min syster sa att de ska gifta sig så blev jag ju glad för deras skull men lite ego och tänkte att tänk om de väljer att lägga sitt bröllop precis innan oss, vilket skulle ha känts lite antiklimax. Och hon var superhemlig med allt vad de skulle göra, så då undrade man ju lite om man själv gjorde bäst i att vara lika hemlig också. Men nu så ska ju de ha ett vinterbröllop och jag TROR att de helst vill gifta sig i Norrland med massa snö och ishotell, så vårt sommarbröllop blir ju väldigt olikt deras.
    Ja, tänker man efter så känner väl de likadant, om de nu ska gifta sig nästa år vill säga. Ligger ju i deras intresse med att deras bröllop skiljer sig från vårt. Och vi var först ut iaf
  • nica83

    Blev också hungrig av den menyrabblingen ninni. Låter supersmarrigt!

    Satt nu och slängde ihop ett litet utkast på Save the Date kort. Bara för skojs skull, vi har inte satt datum ens. Finns i galleriet, ni får gärna komma med feedback!

    Sambon och jag fastnade för ett svart save the date kort i en av bröllopstidningarna därav svartvitt (vilket också är praktiskt om man ännu inte bestämt färgtema...)

  • nica83

    Nu är mitt galleri synligt... Tack för infot ninni, hade ingen aning om att det inte syntes

  • nica83

    Ja nästa år är det dags

    Vad tror ni? Datumen lutar nu åt 14/8 eller 21/8. Finns det något särskilt att tänka på? De flesta har väl redan åkt på resa då, så inte allför många som har andra planer?

Svar på tråden Bröllop 2010 del8