• Culete
  Äldre 7 Sep 00:53
  12349 visningar
  10 svar
  10
  12349

  Har alla massa lekar och aktiviteter på sitt bröllop?

  Verkar oerhört vanligt att man har massa lekar och andra aktiviteter på sitt bröllop, men är jag ensam om att skippa allt sånt?

  Vi kommer satsa på samtal, god mat med flera rätter etc samt dans för de som vill.

  Måste man spexa på bröllop, eller kan jag känna mej säker med att vi avstår sånt?

 • Svar på tråden Har alla massa lekar och aktiviteter på sitt bröllop?
 • Culete
  Äldre 7 Sep 09:37
  #5

  Jag undrar lite om man skall ha festprogram trots att man skippar lekar, allsång och dyl. Bordsplaceringen kommer finnas på en stor tavla så alla snabbt finner sin plats men samtidigt tycker jag det är fint med gästpresentation och lite om brudparets historia etc. Kanske ngn dikt med i och lite sånt?

  Men då kanske det räcker med ett program / bord snarare än ett / person? Vi är inte mkt för att alla skall sitta med näsan i pappret utan vill att alla skall umgås och prata. Vill ngn prompt läsa kan man ju turas om, eller?

 • Culete
  Äldre 7 Sep 15:15
  #9

  Varken min m2b, jag, eller de flesta vi kommer bjuda kommer vara "spexpersoner". Vi kommer ha mkt politiskt folk samt generaler etc och det känns inte lämpligt med massa lekar etc då. Men sen har vi ju de mer "vanliga" personerna och jag vill att även de skall trivas och kunna umgås och prata även om bröllopet kanske har en mer formell känsla över sej så är ju alla ändå familj och vänner. Ingen skall ju behöva känna sej obekväm. Men hur löser man det, utan massa lekar, allsång och dyl på bästa sätt?

  Vi är dessutom att om man går ut på vanlig restaurang en vardag så tar middagen ca 3 timmar... Tänk er då ett bröllop, det kommer bli betydligt längre sittning än så.

  Vi bor i Spanien och kommer bjuda in folk från både spanien, sverige, england och usa. Och ytterst få kan komunicera på fler språk än modersmålet. (svenskarna kan ju men dom är i stor minioritet)

  Vi kommer bjuda minst 100 gäster/50 sällskap, men alla kommer ju inte kunna komma iofs.

  Har ni tips på hur man kan underlätta för de mer "blyga" personer utan spexande med i bilden tackas det och tas emot med öppna armar. =)

  Och betr. festprogram gör vi nog så att det blir ett häfte/bord. De som vill kika kan kika, de som inte vill slipper, och vissa kanske tom kan kika tillsammans och prata om vad som finns däri utan att alla sitter med näsan i var sitt häfte. Tror knappast folk kommer vilja ta med sej sånt hem...

Svar på tråden Har alla massa lekar och aktiviteter på sitt bröllop?