Inlägg från: lunk242 |Visa alla inlägg
  • lunk242

    Vad kostar er dj?

    Jag skulle inte råda att betala mindre än 6000 och inte mer än 20 000.

    Där emellan får man det man betalar för. Det stämmer i det mesta men kanske till och med extra i detta fall.

    Om du orkar finner du nedan en onödigt lång men välgrundad förklaring till varför du absolut inte borde chansa på en billig DJ.

    1. Du vill att det låter bra.

    Utrustningen kostar mer än vad många kan ana.

    Bra ljud är väldigt viktigt och det kostar mer.

    2. Du vill ha en bred kväll med något för alla.

    Alla låtar en diskjockey måste köpa.

    Som konsumenter tänker vi ju lätt att musik numera är gratis. Men en Dj kan inte spela från Spotify. Det krävs tusentals låtar för att komponera just rätt kväll och stämning baserat på brudparets önskemål och gästernas nycker. Varje låt köps för minst 10kr och allt nytt från alla genrer måste konstant köpas in.

    Nedladdade mp3?or låter inte bra och är allt annat än seriöst.

    3. Stämningen. Den där festen då alla dansar.

    Det viktigaste av allt, själva huvudpersonen, Diskjockeyn. Det är ett hantverk som kräver så oerhört många olika sidor och fallenheter för att göra bra. Det krävs år av teknisk färdighet för att bara klara att mixa en kväll av den stora variation av musik som förväntas på ett bröllop. Det krävs en oerhörd lyhördhet för gästernas musiksmak, stämning, interna gruppminnen från tidsepoker och berusningsnivå :).

    Och ovan på detta ska du gärna vara en högenergisk entertainer som får igång och håller uppe stämningen hela kvällen.

    En riktigt bra Dj ska gärna vara musiker, musikvetare, psykolog och släktforskare i ett. Och ovan på detta helst en trevlig prick :) med stort tålamod som kan omvända klagomål, från den mindre imponerade fastern eller kompisen som bara gillar dödsmetall, till något konstruktivt.

    4. Efterfrågan och tillgång

    Det finns bara ett antal riktigt duktiga diskjockeys i Sverige. Men inte så det räcker och blir över. Varje stad har en eller två. Dessa är dock garanterat efterfrågade på klubbar, scener och event runt om i Sverige. Ett eventbolag kan betala upp till 20 000kr för en duktig Dj. Om du betalar 3500 så får du nog tyvärr killen som ingen annan bokade. ???????????

    Men oberoende pris så finns det en faktor som trumfar allt annat. Referenser.

    En bra Dj lämnar ett spår av glada minnen bakom sig. En duktig Dj har just en väldigt hög lägstanivå och kan inte leva på att han råkade lyckas den där ena kvällen.

    Fråga runt! Välj den diskjockey folk pratar gott om och försök därefter se om ni inte kan mötas i pris.

    Lycka till! // Mattias

    www.djlarge.se

Svar på tråden Vad kostar er dj?