Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010 del 3

    HemligE skrev 2009-10-13 13:06:45 följande:
    Hej på er!Lite knasig fundering kanske.....Men ändå Ni som skickar ut " save the date" kort, skriver ni avsändare eller låter ni det vara hemligt tills den "riktiga" inbjudan kommer?
    vi skrev avsändare.. är inte hemliga med att vi ska gifta oss :-9
  • KatjaB
    JollyO skrev 2009-10-13 17:48:53 följande:
    Vi behöver ju isåfall ändra datumet på festlokalen, för att det nya datumet inte ska bli upptaget. De vill ju inte ha två bokningar från samma direkt. Vi har också krav på att kyrkan måste ha församlingshem eller dylikt för vi ska ha tårtkalas efter vigseln och behöver det ifall det regnar.Lutar åt att vi har en plan B i form av en kyrkoruin som min BM kom på att vi faktiskt varit och tittat på, samt försöker boka en annan kyrka som han lovade att ringa till idag (får se om han fått tag på dem). Den andra kyrkan är väl okej, men vi vill ha en "Mariakyrka".Någon annan som fått dille på en viss typ av kyrka?
    ok, vilket strul.. hoppas ni får till det med alla lokaler o kyrka, så det passar.

    Vi ksa ju inte ha kyrka men ska gifta oss vid en klosterruin. Jättefint är det, men med lite bridezilla tendenser blir jag lite orolig för att tänk om någon annan tänkt gifta sig samma dag som vi där ute. Oddsen är ju inte så stora, men man vet ju aldrig
  • KatjaB

    Nån mer som har lekt lite med en bröllopshemsida? har redan gjort en med weddingannouncer, men nu testade jag den som de gör reklam för här.. och den blir faktiskt rätt fin.

    Kolla får ni se www.123minsida.se/SimonochKatja/
    Men den är inte helt klar, gillade att man kunde göra fotoalbum i den

  • KatjaB
    BlivandeFruPettersson skrev 2009-10-14 13:53:33 följande:
    Åh, jag får släpp! Kontaktade ett hotell innan vi hade bokat kyrka för att undersöka möjligheten att boka en svit till bröllopsnatten. "Javisst, återkom när ni har ett datum" svarade de. Mejlade dem samma dag som kyrkan hade hört av sig och då är det någon stjärna som har bokat HELA HOTELLET den dagen. Finns inte ett enda rum över, men "vi kan återkomma efter påsk och se om de avbokat något då". Jo, det känns ju kul att eventuellt börja jaga alternativ då...Nåja, samtidigt som jag känner för att skutta jämfota av irritation så inser jag att det här förmodligen är ett mindre problem med tanke på vad man kan stöta på senare under planeringen. Det är faktiskt ganska underhållande att komma på sig själv med att gå upp i varv över något som helt säker kommer att lösa sig fint ändå.
    vad irriterande! När vi bokade lokal så skrattade hon som hade hand om bokningen över att vi var så otroligt tidigt ute (ett år innan) En månad efter bokningen ringde hon o dubbelkollade att vi ville ha den, det var nån mer som ringt och velat ha exakt samma datum som vi. Så jag kan mycket väl förstå att man vill vara tidigt ute, speciellt med de saker som känns viktiga för er.
  • KatjaB

    Miss ida skrev 2009-10-15 13:58:17 följande:


    Helloj.Asså är ni orloliga för det me att kyrkan vill av säga sig vigselrätten. här är en tråd med en pråst, och han säger som det ser ut nu så kommer dom avsäga sig den. TRågigt!
    oj då.. då blir det många som blir besvikna i framtiden.. Även fast jag själv inte vill gifta mig i kyrka så det är väl oftast bröllop dop och begravningar som är en anledning att gå till svenska kyrkan.. tycker det är litet märkligt att de inte vill ha det kvar
  • KatjaB

    Men om kyrkan ändå ska utföra bröllop bara att de int sköter den juridiska biten, då förstår jag faktiskt inte varför de inte vill ha kvar vigselrätten? Vad är det för skillnad?

  • KatjaB

    rosesarered: tack förresten

    ceke: vad kul, grattis till båtköpet!

    aikidoaasa: vad bra att det blev billigare dessutom.. det är ju inte helt fel

  • KatjaB
    källerudd skrev 2009-10-16 08:26:25 följande:
    Så man ska räkna med att det inte blir någon "kyrklig" vigsel då..hmmm får ta och börja titta på någon borglig förättare som är villig att åka ut på landet då. *suck*Det konstiga är att de präster jag pratat med inte sagt ett ljud om detta...
    Men om inte jag fattat det helt fel nu så kan ni ju fortfarande hålla bröllopet i kyrkan, bara att det inte är juridiskt bindande utan ni får gå till rådhuset tex innan.
  • KatjaB
    karinochjonas skrev 2009-10-17 07:17:45 följande:
    I går bokade jag dag för bröllopet. Den 31 juli blev det kl 15:00. Gud det kändes stort. Har tidigare kännt att "ja vi får väl se om det blir av till sommaren" men nu är som sagt kyrka och lokal bokat. Vi kommer ha ett relativt litet bröllop med mest våra kompisar (60 st). Temat kommer vara lantligt då vi ska vara på min pappas loge och ha festen. Här tänkt pryda lokal med skörde-tema och massor av solrosor. Hoppas det blir bra. Tror att inbjudningskorten kommer gå ut i samband med alla-hjärtans-dag och vi kommer hålla det hemligt till dess.
    kommer nog bli riktigt bra, en loge låter mysigt
  • KatjaB

    det är nog ingen fara med att ni ska hinna med att boka florist längre fram. Om ni bara ska ha bukett och kanske tärnbukett o corsage. Dvs inte en massa dekorationer till kyrkan, festen osv, så tar det ju inte floristen mer än ett par timmar. När jag jobbade som florist så hände det att vi hade flera bröllop samma helg, och det gick bra det med. Men är det en väldigt populär butik så är det väl samma som med frisörer, att det kan vara bra att vara ute i god tid.

    Själv gör jag ju min egen bukett. Berro ju helt på vad ni ska ha, är det en enkel bukett så fixar nog de flesta florister det, men har ni väldigt specifika krav kan det vara en idé att kolla vad de gjort tidigare, så ni vet hurdan stil de har.

    Ceke: men kan du inte bara skippa strumbyxor och ha fint lackade tånaglar bara? Såg en bild med öppen tå och fransk manikyr på tårnaglarna, jättefint

Svar på tråden Juli 2010 del 3