Inlägg från: källerudd |Visa alla inlägg
  • källerudd

    Juli 2010 del 3

    KatjaB skrev 2009-10-16 08:41:06 följande:
    Men om inte jag fattat det helt fel nu så kan ni ju fortfarande hålla bröllopet i kyrkan, bara att det inte är juridiskt bindande utan ni får gå till rådhuset tex innan.
    [/citat]

    Fru Indosaurie skrev 2009-10-16 10:14:32 följande:
    [citat]
    jag är verkligen inte så insatt i det där med vigselrätten..Men då behöver vi alltså gifta oss borgerligt innan? Då är det ju den dagen som blir våran bröllopsdag, vad tokigt. Då får vi göra det på morgonen isf
    Det är ju så vi tycker oxå känns ju jätte konstigt att "springa" iväg till rådhuset innan...Nu ska vi inte vara i någon kyrka utan vid en sjö på landet...Så skulle de avsäga sig vigselrätten försöker vi nog hitta någon som kan viga oss där...Men det blir ju inte som vi tänkt oss...En vigsel som är över på några minuter :S Men men inte mycket att göra åt och att gifta sig någon dag innan känns ju jätte konstigt då blir ju inte den 28 juli vår bröllopsdag... hmmm
  • källerudd

    Välkomna alla nya..roligt att vi är så många som ska gifta oss i juli nästa år =)

    Jag har inte börjat fundera på florist ännu...Men hade ju en tanke om att binda själv..så tänkte köpa billiga rosor i början på nästa år och se om det blir nått bra...annars får jag väl då börja fundera på det...Tror inte det är så brottom än

  • källerudd

    Ni som kompierar listan tänk på att alltid ta den senate!!!

  • källerudd

    Är sååå sugen på att ge mig ut och titta på klänning, har tittat en gång, men när ska man hinna med det :S finns inga affärer här i stan och det blir ju ett stort projekt om man måste åka iväg...Men Vill!!!

  • källerudd

    Oj här har det skrivits en massa..

    Blev väldigt glad att det röstades för vigselrätten..men för vår del känns det ändå lite hopplöst. Vi har pratat med ett flertal präster och det är ingen som sagt ja ännu :S Så vad gör man då...Finns ju inga kyrkor kvar i närheten av vår vigselplats =(

    For nog snart ge upp och höra med någon från rådhuset =(

  • källerudd

    aikidoaasa skrev 2009-10-24 10:36:40 följande:


    Men nu får de ju inte hålla på och tacka nej... då räknas det som diskriminering då de SKA tillåta att likkönade gifter sig i kyrkan. Själv tycker jag att det var diskriminering innan också men då "fick man in giftas sig" på det sättet så av någon orsak så struntade man i den diskrimineringen.Jag tycker att du/ni ska ta nya tag med att boka kyrka och präst om ni vill gifta er i kyrkan. Stå på er!
    Saken är den att jag och min sambo är man och kvinna...Vi är ju inte ens homosexuella...Ett helt vanligt hetro par :S

    Vi vill gifta oss ute vid sjön men vi vill ha en präst som viger oss...

    Trodde detta var jätte vanligt idag...men prästerna i vår närhet är svåra tydligen =( Känns ju inte helt bra att truga heller jag vill ju att de ska vilja viga oss...Men visst vi får väl börja om från början och ringa runt igen..
  • källerudd

    Rosesarered; vad skönt att det verkar bra med festlokalen..Men tråkigt det här med din mamma... Har du tagit ett allvarligt snack med henne om hur du känner det?? Verkar inte alls kul ju :S

  • källerudd
    aikidoaasa skrev 2009-10-24 18:00:23 följande:
    Ooops! Vilken miss från mig! Men varför är de så avigt inställda på att ha en vigsel utanför kyrkans väggar? Jag har två vänner som inte alls hade några problem med att få en präst att säga ja till att viga dem utomhus. Det var två helt olika församlingar och präster.
    [/citat]
    KatjaB skrev 2009-10-24 20:21:19 följande:
    [citat]
    rosesarered: Källerud: vi ska vigas utomhus men av borgerlig vigselförrättare. I den kommunden hade de tre st, så en av dem kunde tänka sig att boka in sig redan nu.
    hehe det är lugnt aikidoaasa =) Nä jag vet inte heller vad de är så negativa till...som sagt tycker det verkar jätte vanligt att folk gifter sig utanför kyrkan nu mera.

    Rosesarered; Ja, vi börjar nu överväga att fråga de borgerliga vigselförättarna i kommunen, mamma och pappa känner visst en oxå, så det borde ju inte vara några problem...Men lite trist när man ställt in sig på präst..Men men

    Vi Ska skicka inbjudnignarna i början på februari, för semestrars skull...och jag har ungefär häften kvar att göra. Det är väl mest det som snurrar nu. Börjar även bli lite orolig för att mamma och pappa inte ska hinna bli klara med renoveringen av stugan innan nästa sommar. Så funderar på att ge pappa 2-4 hjälphelger i julklapp...Ska bara lyckas övertala brossan att det är en bra idé då vi brukar ge ihop och de vet inte att vi ska gifta oss nästa sommar.
  • källerudd
    CeKe skrev 2009-10-26 18:44:12 följande:
    Hehe, japp =)För mig är det för tillfället ett underbart sätt att smita undan tentaplugg.. tänk va mycket annat som blir gjort innan tenta.. sitter just o fundrar på att börja storstäda =)
    Haha fanns ingen gång som min lägenhet var så ren som innan en tenta =) Lycka till...

    Igår gjorde jag ett gäng inbjudningskort till, så nu är det nog bara 10 kvar ungefär. Beroende lite på hur många vi ska bjuda..är inte klar med inbjudningslistan ännu hmm

    Igår fattade jag ett beslut om klänning oxå. Innan jul ska jag ha fattat ett beslut så jag kan beställa i början på nästa år..Jaja oki inget riktigt beslut, men ett del beslut iaf =)
  • källerudd
    CeKe skrev 2009-10-26 20:21:36 följande:
    Skratt! Gillar verkligen ditt beslut =) Vet du vad du är ute efter? jag har helt lagt ner att kolla på klänningar och det är så SKÖÖÖÖNT! Det känns verkligen som att det var det jobbigaste av allt.. eller det lär ju visa sig =)Jag har också jobbat på våra inbjudningskort idag (konstigt va med tentan i åtanke) och det går framåt så sakteliga *ler* och gillar dem!
    Hmm ja har ju provat några klänningar, gillade en starkt...men sen har jag en klänning som jag bara sett på bild och det är en sån där drömmklänning, men vet inte om jag vågar sy upp en då jag inte alls provat något som liknar den... Har iaf beslutat mig för lång nu..Va inne på kort från början. Båda klänningarna finns i mitt galleri!
Svar på tråden Juli 2010 del 3