Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010 del 3

    Köpte Allt om bröllop:s senaste nummer idag, åh vad kul det är att sitta och lusläsa den och frossa i alla fina bilder

  • KatjaB
    AnnaMartin skrev 2009-09-22 11:21:42 följande:
    Hej hopp!Här dyker jag upp, ska också gifta mig i juli 2010, närmare bestämt 3 juli. Än så länge är inte så mycket planerat (mer än i mitt huvud) men kyrka, präst och festlokal är i alla fall bokade.Nu på tur står inbjudningskort. Hur har ni gjort? Egna eller beställt? Ni som gjort egna, vad räknar ni med att varje kort kommer att kosta ungefär?
    allt material som vi köpte till save the date-korten ( där är likadana som inbjudningarna ska bli men lite mindre) kostade oss 150 kr ungefär plus porto. Inbjudninganrna blir lite större så då blir kostnaden 200-250 kr ungefär.
    Kändes inte riktigt försvarbart att beställa färdiga kort för vår del, prisskillnaden blev enorm.
  • KatjaB

    jag har bara kollat på calligraphen där det är ca 20 kr kortet, plus 290 för att få tryck, plus 3 kr per kort för att det ska vara färdigmonterat med sidenband och så var det väl frakt till.
    Så när vi väl valt allt vi ville ha blev det så onödigt dyrt enligt mig, att vi valde att göra en kopia själva. Är jättenöjd med resultatet och det kostade oss 150 kr, dvs inte ens det som själva tryckkostnaden på korten var.


    Korallbruden skrev 2009-09-22 17:31:42 följande:
    Hej Brudar!Vi är gärna med och planerar 3/7 kl 15:00 gifer vi oss och jag lyckades registrera mig i juni tråden... vilken miss Kyrka, lokal, tärnor och bestmen är bokade. Vi planerar för ca 75 personer.Vilka priseruppgifter har ni fått för att få inbjudningskorten från tryckeri?
  • KatjaB
    Korallbruden skrev 2009-09-23 10:26:36 följande:
    KatjaB, tack snälla för ditt svar.
    det var så lite så sen är det klart att det är olika vad man vill ha, men för min del var det rätt kul att göra inbjudningarna och den vi ville ha var ju faktiskt inte dpeciellet avancerad heller. Så vi sparade in en rejäl slant på att göra dem själva
  • KatjaB
    källerudd skrev 2009-09-23 20:38:13 följande:
    Jag fick en galen tanke ihelgen... Vad tror ni om att binda sin egen bukett..har ingen erfarenhet..Men vill bara ha en sån där lite kompakt sak..med lite hjärtan på snöre och några pärlor (galleribild finns)Vad tror ni, dum dristigt eller kul idé och ett sett att spara pengar?? (kommer naturligtvis öva innan på billiga rosor men iaf)
    jo men det kan du säkert. jag är ju utbildad florist, så jag tror absolut att du kan fixa det men det kan vara bra att öva på billiga 10-packs rosor innan dagen D.
    Glöm inte att snitta bort taggarna och rensa bort bladen, blir snyggare då om du ska ha en slät "boll".
    Har lagt upp en youtubelänk på min blogg om hur man gör en egen brudbukett.. giftassugen.blogg.se/2009/september/binda-egen-bukett.html
    Själv lägger jag blommorna i en spiral åt andra hållet, men det där känner du ju själv hur du vill göra. Glöm inte att snurra buketten lite i handen innan du bilder så att du ser att den blir helt rund och tejpen hon använder i klippet är inget som direkt finns i sverige, du får köpa bast att binda med.
  • KatjaB

    ja absolut, det behöver du nog inte betala ens för om du köper blommorna där sen.. det är ju bara lite grönt snöre. Det är lite trixigt att få blommorna att inte flytta på sig när du ska binda, iallafall första gångerna, sen går det lättare. Du kan ju tejpa lite lätt med tejp först o sen binda blommorna. Tänk på att binda åt hårt, och iallafall 3 varv med bast.


    källerudd skrev 2009-09-23 22:04:30 följande:
    bast kan man köpa i vanliga blomsterbutiker el???Nu blev jag ju hel taggad på att testa binda buketter..men får väl göra klart inbjudningskorten först...så jag tar allt i rätt ordning =)
  • KatjaB
    JollyO skrev 2009-09-23 22:41:55 följande:
    Jag har också tänkt att binda min bukett själv! Hur svårt kan det va liksom? Jag vill ju gärna ha en lite oregelbunden bukett så det gör ingenting! Man kan köpa tejp på internet om man vi ha klibbig. Jag lånade lite böcker på biblioteket och då använde de floristtejp som bara fastnar i sig självt till buketten men även runt stjälken på korsagen. Runt tejpen på korsagen virade de sedan tunn metalltråd och det blev väldigt snyggt! Sidenband, pärlnålar och tejp skall allt inhandlas från eBay! Mycket billigare än från svenska sidor/affärer.
    Antar att det är floratejp som du tänkt använda, och man använder den precis som du säger, och framförallt till corsaget. Men jag skulle inte rekommendera att binda buketten med det. det är väldigt dåligt med klister på dem så det blir inte alls lika bra som när man använder bast. Du kan säkert använda sånt först bara för att kunna släppa buketten och binda bast runt men jag skulle inte bara nöja mig med floratejpen.

    Du gör ju som du vill förstås, men en bukett som man har i handen är ju ändå i rörelse, till skillnad från nåt man bara ställer i en vas.
  • KatjaB

    jaja, då fatta jag fel tänkte att du bara tänkt att använda floratejp. Det blir säkert jättebra


    JollyO skrev 2009-09-24 11:24:12 följande:
    Självklart ska jag även använda snöre, tejpen är ju väldigt spänstig vad jag förstått!
  • KatjaB

    ja, det går ju åt en del blåklint, men ni kanske har nåt ställe där ni vet att det finns mycket.

    Åh, vad klantig jag är.. skulle betälla pay-per-wiev och kolla på en film här.. klantiga jag såg inte att filmen börjar förrän 21.30 och tänkte att det måste blivit fel, så nu har jag beställt filmen några gånger till eftersom det aldrig funkade.. hehe.. hoppas filmen är bra nu, blir en rätt dyr film

  • KatjaB

    vilken kul idé! ska ni ha kort på er då eller vad har ni tänkt?

Svar på tråden Juli 2010 del 3