Inlägg från: rosesarered |Visa alla inlägg
  • rosesarered

    Juli 2010 del 3

    Vad kul att det gick bra. Jag ska nog också ta mig till några fler affärer innan jag bestämmer mig. Så många klänningar så lite tid

    KatjaB,
    jo jag tyckte att Maggieklänningarna var väldigt glittriga i verkligheten. Inte alla dock, den som jag gillade och provade (Michelle) hade pärlor på bröstet men inte alls så att det blev "för mycket". Däremot tyckte jag att man fick grym figur i en korsettsnörning!

    JollyO,

    vi har inga värdar. Måste man ha det? räcker det inte med att ha toastmastrar?

    Förresten om någon kommer ihåg så hade jag ju lite toastmastertrubbel tidigare men det har löst sig. Min fästmans syster kommer enbart att vara tärna och en av mina gamla gymnasiekompisar ska istället vara toastmaster tillsammans med min bror. Alla verkar vara nöjda och glada med det beslutet

    Nu känner jag snart för att gå och lägga mig. Är helt slut efter att ha kastats in i mitt nya jobb med alla tusentals grejer som ska fixas. Så ska man planera ett bröllop också


    Korallbruden skrev 2009-11-10 13:52:43 följande:
    Var på min första brudklännings test på Princessa igår. Fick prova en mängd klänningar och hittade en som var fin på mig. Ägaren av butiken är urgullig och hjälpte mig. Vi gick igenom alla olika typer av modeller och svärmor samt mamma fick vara smakråd. Inser att det lutar mot en stor klänning och vill fortfarande ha min Royal Romance... letar vidare och ser om jag kan hitta den någon stans i Sverige.Skall boka tid med Garamaj och eventuellt någon till. Hur går det för er brudar?
  • rosesarered

    Hej och välkommen!
    Vi gifter oss samma datum!!
    Vad roligt att överraska föräldrarna, vi berättade i somras när det var ett år kvar.
    Sen vann vi vår vigselförrättare på bröllopsmässan förra året innan vi hade ett datum bestämt och då sa vi det till bådas föräldrar. Samt att vi varit förlovade i snart tre år så tror inte att det blev någon större överraskning hade varit roligt att verkligen överraska så som ni ska göra.

    Jag är också väldigt velig gällande klänning. Har provat några Nixamodeller och sen en Maggie Sottero som jag gillade väldigt mycket. Dock slog jag inte till utan vill kolla runt mera.
    Har dock Maggieklänningen i tankarna men har nu sett nya lillykollektionen på nätet och vill iväg och prova deras klänningar. Har också haft i tankarna att designa min egen klänning och låta sy upp den via matildasfest.
    Ja du ser, det är snurrigt som sjutton dethär med klänning!
    Vill verkligen bestämma mig för något snart....
    saga 2010 skrev 2009-11-17 16:51:48 följande:


    Hej julibrudar!Denna tråd läggs genat i mina favoriter! =)Våra klockor ringer den 24 juli. Vi kommer överraska våra föräldrar på julafton genom att slå in inbjudan i ett paket. Ska bli himla kul att se deras reaktioner :)! Har ni köpt era klänningar än? Jag har lite lätt beslutsångest måste jag säga men har nog beslutat mig för att beställa från Kina iaf och det senast februari. Vad det blir är fortfarande oklart och det känns som ett svårt beslut. Vilka världsproblem man har, hehe, nej men det är en djungel och jag har hunnit ändra mig hundra gånger. Tror nu att jag börjar närma mig nåt som kan bli den klänning jag drömmer om. Någon annan som upplevt att det från början fanns hur många vackra klänningar som helst till att det inte finns nån som känns bra??! Som om det under processen uppstått någon form av kräsenhet...
  • rosesarered

    Karlstadtös,

    Grattis till fotograf och toasmasterpar!

    Nu blev jag väldigt nyfiken på att du är kortmakare. Inbjudningarna är en av dom viktigaste sakerna för mig med gällande bröllopet. Däremot så kan jag inte påstå min vara nån kortexpert.
    Har du några bra tips till oss som ska pyssla egna kort?
    Vi har tänkt göra kort som har en ficka som man kan lägga infokort i.
    Har köpt en såndär grej man gör vikningar med och sen pappersskärare.
    Ös på med tips!!

  • rosesarered

    Tack så mycket för tipsen!
    Tycker att det är svårt med korten för det finns så mycket fint man kan göra!
    Kikade in på din blogg och du är väldigt duktig!! det var verkligen jättefina kort.
    Det första kortet liknade väldigt mycket inbjudningskorten som vi tänkt göra.
    Jag kan lägga en bild på vårt provkort i mitt galleri.

    Vi har tänkt använda oss av vitt pärlemorpapper i basen istället för det ljusgröna som det är på provkortet. är inte riktigt nöjd med monogrammet heller och funderar på att kanske använda fler lager av papper på monogrammet. Så som du hade gjort på det rödsvarta kortet i din blogg.
    Pappret med struktur var väldigt snyggt, alltså på det vita kortet i bloggen.

  • rosesarered

    Nu har jag lagt en bild på provkortet i mitt galleri, under starka bilder.
    Inte den bästa bilden tyvärr..

    Vad tråkigt med fotografen Casmel. Hoppas ni kan hitta någon annan duktig!

  • rosesarered

    Karlstadstös,
    tack! Tänker testa med flera lager papper som du säger så får kortet säkert mera djup. Ska även testa biltematejpen, det var ett fiffigt tips!

    KatjaB,
    det var fina ringar! Tror att det kan bli väldigt snyggt med tre ringar, det gäller bara att ha rätt så smala ringar. Jag har korta fingrar och en väldigt bred förlovningsring så får knappt plats med en vigselring. Bara för att min kära fästman insisterade på breda ringar, han vill väl att det ska synas att jag är upptagen hehe

    Idag efter jobbet gick jag en sväng förbi Lillys brud& fest i Stockholm för att prova på några klänningar som jag spanat in ur den nya kollektionen. Tyvärr fanns det bara i storlen 36 så överdelen på klänningarna gick inte att få igen men fick en ungefärlig bild av klänningarna. Hade stora förhoppningar för att klänningarna ser så fina ut på bild och på modellerna, tyvärr inte lika fina på mig......
    Klänningsjakten fortsätter!

  • rosesarered

    Vilkenslags penna skriver man med på cellofankuvert? eller man kanske ska ha nånslags adressetikett?

    Vi har inte heller påbörjat inbjudningarna men har såklart idéen färdig. Det gäller bara att ha tid för att göra inköp och tillverka korten. Just nu är det så mycket annat på gång med jobb och plugg.
    Det ska bli väldigt spännande att se era kort Karlstadstös, är helt övertygad om att det kommer att bli jättefint!

  • rosesarered

    Ja roligt med nån som gifter sig samtidigt!
    Hmm måste tänka efter...
    Vi har klart:
    vigselförrättare och vigselplats
    fotograf
    festlokal prel bokad väntar på menyer och vill skriva avtal så fort som möjligt. Varit lite struligt då stället bytt ägare och renoverat nyss så allt har gått lite sakta.
    Vet på ett ungefär hur inbjudan ska se ut, finns under starka bilder i mitt galleri.

    tja, det var väl de stora sakerna som är färdiga.
    Just nu håller jag på och kollar efter klänning. Maggiemodellen jag gillar och provat heter Michelle och jag har bild i mitt galleri. Tänker rätt mycket på klänningen eftersom den satt så otroligt bra på mig.. Men vet inte, det finns ju tusentals klänningar och vet inte om jag kände dendär 100% rätt känslan när jag provade... dock tyckte jag ju att jag såg SNYGG ut vilket jag inte känt i andra klänningar riktigt förutom kanske en Nixaklänning.
    Iallafall ska jag och prova fler klänningar nu på torsdag tänkte jag.
    Nixaklänningar har jag provat några bland annat en jag också har i galleriet. Det jag märkt hittills gällande alla klänningar är att det på bild är en sak men en helt annan sak när man tar på sig klänningen. De klänningar jag provat och gillat har varit klänningar jag tyckt varit ganska intetsägande på bild och hängandes på galgen.
    Kul med inbjudningar! Nån bild att bjuda på kanske?
    saga 2010 skrev 2009-11-22 00:19:15 följande:


    rosesarered> vad roligt att ni gifter er samma datum :) har ni hunnit långt i er planering? Maggie Sotteros kollektion är fin. Vilken modell har du förälskat dig i? Har du hunnit testa någon Nixa och hur var dem i så fall:)?Vi sitter just nu och putsar på inbjudningskorten som ska vara klara om några veckor. Tror att det kommer bli ett riktigt fint resultat och tänk så mycket billigare det är att göra egna! Nu börjar det vara svårt att hålla sig om vår lilla "hemlighet" inför nära och kära. Man vill ju så gärna berätta och bolla tankar och idéer. Tur att det finns mötesplatser som denna för utbyte av tankar! Haha jag skrattade så då jag läste att någon av er drömde bröllop. För min del har det handlat om mardrömmar om brudklänningen. Helt plötsligt är det den stora dagen och jag har glömt att köpa en klänning. I ren panik får jag springa ut på stan och köpa nån vit tygtrasa på H&M. Med andan i halsen och hjärtklappningar är jag hemma med mitt missnöjda köp då jag kommer på att bröllopet inte är förrän om en månad. Jag pustar ut och förstår att jag iaf har mer tid än en timme på mig att hitta nåt mer passande att promenera i längs altaret... Sen hör jag en kattunge som har kommit vilse. Då jag kommer ut och ser ja... en ROSA katt blir jag mäkta förvånad men blir helförtjust över denna nya söta ras jag aldrig tidigare haft kännedom om. ALLTSÅ... drömmarna speglade mina känslor för vårt rosa tema och stressen över att inte hitta rätt klänning. Min sambo skakade på huvudet med ett leende då jag skrattandes berättar om nattens eskapader och ja, visst har han ju rätt då han utbrister: - It´s a wakeup call... *fniss*
  • rosesarered

    Förresten ni som bor i Stockholm, vilka brudklänningsaffärer har ni varit till och hur var servicen? krävdes tidsbokning?

    Själv har jag varit till Lilly brud&fest vid Odenplan. Servicen helt okej.
    Ingvors brud&fest i Norrtälje, två otroligt trevliga och goa damer som tar emot blivande brudar.
    Princessa i Södertälje. Tidsbokning och otroligt proffsiga och serviceminded, hittills bäst kundbemötande och service.

  • rosesarered

    Korallbruden,
    båda klänningarna är fina men jag gillar Garamajklänningen bättre - det är så fint med spets!
    Kändes någon av klänningarna mer rätt än den andra?
    Efter torsdagen hävdar jag att man känner i maggropen när det är rätt klänning

    Tack för gratulationerna
    Tycker själv att jag gjorde ett riktigt kap för klänningen hade kostat hela 16.000 och såldes för 8000 till mig. Helt okej för mig!

    Dock så fick jag ju ta det exemplaret som fanns i butiken och den är lite för liten i ryggen men som sagt var det inga problem att sy ut vid höfterna litegrann och sedan göra en korsettsnörning. i ryggen. I butiken har dom en egen sömmerska också så det är toppen!

  • rosesarered

    Den är jättefin! Grattis! Visst känns det härligt att hitta rätt klänning
    Då blir vi två lasposabrudar i julitråden, kul!!
    Har du hunnit tänka nåt på vad du ska ha för accessoarer till? jag tycker att det är rätt svårt för lasposa klänningarna är ju inte så himla enkla utan har ganska mycket bling.
    Vill gärna ha en tiara eller liknande men vill inte se ut som en julgran heller...
    Vilka i-landsproblem


    KatjaB skrev 2009-11-28 17:25:36 följande:
    Jag är också en klänning rikare from idag!! Har ju provat en La Sposa för några månader sedan som jag varit helt otroligt förtjust i, men sen så tänkte jsag ju att jag skulle ha en egen design och få uppsydd hos millys. Kina-företaget verkade de inte riktigt förstå vad det var för tyg och att det är ett prickigt tyll över hela klänningen då det inte syns på bild (hur jag än förklarade så pratade de bara om vanlig organsa), så jag var orolig för att Kina-företaget eller matildasfest inte skulle kunna ordna en klänning i lika fin kvalité som dem jag provat. Var iväg i förrgår igen och provade lite klänningar och tänkte kolla om de fått in några nyheter för 2010, och där hängde ju fortfarande "min klänning" La sposa som är alldeles för dyr för våg budget. Men kom sen på att den är ju faktiskt från 2008 års kollektion, så jag ringde upp dem idag och sa som det var, jag är föräldskad i klänningen och den de har i butiken är rätt storlek, dock så är den ju lite väl dyr för mig. Så eftersom den är provad ex antal gånger och den är ett par år gammal (fast den har aldrig varit uthyrd) så får jag ett riktigt rabatterat pris och så bjuder de på kemtvätten! Lite dyrare än Kina-klänning blev det men jag är så glad! Klänningen är hur fin som helst och jag har svårt att tänka mig att någon klänning i världen kan få mig att känna mig som den princessa jag kände mig som i den
  • rosesarered

    Jag gillar ganska enkla vikningar som ljuset (?) och segel(?), ja som ni ser är jag inte riktigt säker på benämningarna här...


    KatjaB skrev 2009-12-03 21:37:15 följande:
    har roat mig med att göra lite olika servettvikningar med våra tygservetter.. undrar vad man ska ha? Näckrosen brukar jag göra hemma så den känns inte så ny och spännnande direkt. Funderar på fransk lilja, stjärna, solfjäder eller "pope"Det är ju väldigt fint att bara rulla dem och ha servettringar men simon tycker bestämt att det ska vara vikta servetter. Vad tycker ni?
  • rosesarered

    För övrigt så ska jag hämta ut min klänning idag! Jippii
    Tyvärr så blir jag tvungen att transportera den en liten sträcka på tunnelbanan och sen ska fästmannen komma och möta upp mig med bil. Ser inte framemot att åka tunnelbana i rusningstrafik med en jättestor klänning............. hoppas att det går att klämma in den försiktigt i en liten påse eller så.
    hmmmmmmmm, det kommer att bli intressant.

    Innan klänningshämtandet ska jag sitta och skriva hemtenta, snark.

Svar på tråden Juli 2010 del 3