Inlägg från: JollyO |Visa alla inlägg
  • JollyO

    Juli 2010 del 3

    tessomac: 3 juli
    AnneliM: 3 juli
    h and a 2010: 3 juli
    Lyckligtjej: 3 juli
    Idajohanna82: 3 juli
    Fenixx: 3 juli
    aikidoaasa: 3 juli
    Mrs Opp: 3 juli
    happytoaster & tommystena: 3 juli
    JollyO: 3 juli

    KatjaB: 10 juli
    brudjuli2010: 10 juli
    kikki kikki: 10 juli
    Tokisen: 10 juli
    Periwinkle: 10 juli
    sommar10: 10 juli
    Kullaberg: 10 juli
    sockersmulan: 10 juli
    Juli 2010: 10 juli
    Fru Indosaurie: 10 juli
    zeldae: 10 juli
    Sussi08: 10 juli
    Ceke o Kece: 10 juli

    Lycklig 81: 17 juli
    LoveA: 17 juli
    Mia77: 17 juli
    wiicky: 17 juli

    Sandie87: 24 juli
    Juli100724: 24 juli
    Everton: 24 juli
    Gotlandstös: 24 juli
    Nyen80: 24 juli
    suzem: 24 juli
    Rosesarered: 24 juli
    Hante: 24 juli
    Karlstadtös i Stockholm: 24 juli
    Miss Alice: 25 juli

    Källerudd: 28 juli

    Sarahkka: 31 juli
    Jossposs: 31 juli
    Grönprickig: 31 juli
    Clea: 31 juli
    Sajberpillan: 31 juli

    Hade tydligen trillat bort!
    Har fått hem mitt första ebay-fynd nu och det var en jättesöt hårklämma med en stor rosa fjäril. Tjejen som skickat den hade kryssat för "gift" så det blev ingen tull på det.

    Idag har jag börjat sy tygservetter. Hade tänkt ha pappersservetter men så fick jag ett litet ryck. Har köpt rosa lakan på jysk som kostade 29kr och jag har räknat ut att det blir 15 stycken av ett lakan. Min BM är dock lite osäker på färgen så jag får se vad han säger ikväll när han ser den färdiga produkten. www.jysk.se/4/294/295/1400300/a/catalog
    De är lite tunna men helt okej.

  • JollyO

    När vi bokade kyrka så påtalade de denna möjlighet och ville därför bara preliminärboka vigseln åt oss. Det borde väl alla som bokat fått som svar?!
    För oss är det viktigt med en vigselgudstjänst i kyrkan så det spelar inte någon roll om vigselrätten finns kvar hos trossamfunden eller inte. Dessutom så kommer kanske andra kyrkor inte ha avsagt sig vigselrätten så då går det ju bra att höra av sig till tex en Missionskyrka och fråga om en pastor därifrån kan viga en. På många orter har kyrkorna samverkansavtal och lånar därför ut lokaler till varandra. Vi ska ha en Missionspastor som viger oss i en Svenskakyrkankyrka :)

    Historiskt så var frikyrkor och andra samfund utan vigselrätt fram tills 50-talet någon gång och då fick man alltså först registrera äktenskapet hos staten och sedan ha vigselgudstjänst i kyrkan.

    Vissa kritiker tycker att det är bra att statliga uppdrag sköts av staten och inte av trossamfund bla för att Svenska kyrkan och staten faktiskt är skilda åt. Andra argument är att religioner där kvinnans ställning är annorlunda eller "lägre" inte bör ha vigselrätt för att stärka rättigheter till skilsmässor mm, men jag är inte så insatt i det.

  • JollyO

    Förstår nu varför man ska gifta sig innan man skaffar barn Förstod i för sig det redan på svågerns bröllop när deras 1 1/2-åring grät under halva vigseln och absolut skulle vara i pappas famn... Tsss...

    Det är bara svågern med fru som har barn bland de vi ska bjuda, vilket är skönt. Men det är ju mer än nio månader kvar så... Vad som helst kan ju hända!

  • JollyO
    källerudd skrev 2009-09-16 21:35:33 följande:
    så har ju jag oxå tänkt...Men jag vet inte..Men hon menar att man skriver på kuvärten vilka som är bjudna. Står det inte fam så är det inte fam, men som sagt jag vet inte..är jätte kluven..Men kan ju vela ett bra tag till :P
    Jag tror att man vinner på tydlighet! Visst förstår VI vad som menas när man skriver ut namnen på de bjudna. Men, om det är bara en person som inte förstår dina baktankar med att skriva namnen och inte "familjen" så blir ju inte så roligt vare sig för det paret eller för er?
  • JollyO
    KatjaB skrev 2009-09-16 18:07:46 följande:
    ja det gäller att gifta sig innan hela bekanstskapskretsen börjar med bebisverkstad För några år sen var det ingen som hade barn, nu har varenda en fått barn nästan. Barn som gråter under vigseln känns ju sådär.. det finns ju tillfällen då mutor i form av godis och leksaker i form av mammas dyra mobiltelefon är alldeles ypperliga, hehe
    Jo men visst hade vi laddat med favoriten nr två i världen - farfar + böcker och annat kul, men icke!
  • JollyO

    Vi har inte berättat för våra föräldrar att vi ska gifta oss än... Någon mer som håller på det eller borde vi klämma ur oss nyheten snart?
    Och fråga tilltänkte värdar då?

    Det är väl någon enstaka kompis som vet bara eftersom de har luskat...

  • JollyO
    KatjaB skrev 2009-09-23 21:13:58 följande:
    Har lagt upp en youtubelänk på min blogg om hur man gör en egen brudbukett.. giftassugen.blogg.se/2009/september/binda-ege...Själv lägger jag blommorna i en spiral åt andra hållet, men det där känner du ju själv hur du vill göra. Glöm inte att snurra buketten lite i handen innan du bilder så att du ser att den blir helt rund och tejpen hon använder i klippet är inget som direkt finns i sverige, du får köpa bast att binda med.
    Jag har också tänkt att binda min bukett själv! Hur svårt kan det va liksom? Jag vill ju gärna ha en lite oregelbunden bukett så det gör ingenting! Man kan köpa tejp på internet om man vi ha klibbig.

    Jag lånade lite böcker på biblioteket och då använde de floristtejp som bara fastnar i sig självt till buketten men även runt stjälken på korsagen.
    Runt tejpen på korsagen virade de sedan tunn metalltråd och det blev väldigt snyggt! Sidenband, pärlnålar och tejp skall allt inhandlas från eBay! Mycket billigare än från svenska sidor/affärer.
  • JollyO
    KatjaB skrev 2009-09-24 08:14:45 följande:
    Antar att det är floratejp som du tänkt använda, och man använder den precis som du säger, och framförallt till corsaget. Men jag skulle inte rekommendera att binda buketten med det. det är väldigt dåligt med klister på dem så det blir inte alls lika bra som när man använder bast. Du kan säkert använda sånt först bara för att kunna släppa buketten och binda bast runt men jag skulle inte bara nöja mig med floratejpen. Du gör ju som du vill förstås, men en bukett som man har i handen är ju ändå i rörelse, till skillnad från nåt man bara ställer i en vas.
    Självklart ska jag även använda snöre, tejpen är ju väldigt spänstig vad jag förstått!
  • JollyO

    Mrs Opp skrev 2009-09-24 22:21:23 följande:


    Måste dela med mig av mitt senaste internetfynd. Har ni hört talas om MOO cards? Det hade inte jag innan jag hittade till deras websida alldeles nyss. De säljer jättesöta kort och klisteretiketter och utöver deras egna bilder kan man lägga upp sina egna. (i obegränsad mängd)Jag kommer att göra stickers, 90 i ett häfte med upp till 90 olika bilder, att klistra på diverse bröllopsprylar, typ kuvert, godispåsar mm.Kolla in: uk.moo.com/en/products/Ursäkta att jag låter som en reklamfilm, jag är bara så löjligt glad! ytlig? jag? nej vadå?
    Oh, jättefina! tack för tipset! Funderar på att beställa lite klistermärken att sätta på såpbubblor...
  • JollyO

    Köpte en gästbok igår på Åhlens, en rosa och vitrandig. Och så är det prickigt på sidan under som syns genom en urskuren cirkel. Helt okej för 99kr! Så roligt att köpa saker till bröllopet, det känns så mycket mer att det är på riktigt då!

Svar på tråden Juli 2010 del 3