Inlägg från: Mrs Opp |Visa alla inlägg
  • Mrs Opp

    Juli 2010 del 3

    CeKe skrev 2009-09-07 15:57:17 följande:
    Hehe, vi verkar vara flera som gick igång till 200 % till en början men som börjat lugna ner oss lite nu =)Själv tycker jag det mesta känns lugnt. Det enda som är i görningen är att mått och tyg till klänningen ska fixas inom ett par veckor, annars känns det som att det mesta kan vänta lite till! Som någon sa, man vill ju ha lite att fixa o trixa med hela året och inte bara göra färdigt allt på en gång =)Hur ska förresten ni (som tänkt gifta er i kyrkan eller i a f med präst) göra om det blir så att kyrkan avsäger sig vigselrätten? Blir det borgligt för hela slanten, eller tittar ni in till borghuset eller liknande dagen innan och sedan välsignas i kyrkan, eller hur har ni funderat?
    Jo, det känner jag igen! Vi ligger också lite lågt nu, men i slutet på september skall vi upp till Dalarna och spana in kyrkan och de lokaler vi har bokat, så efter det blir det nog fart igen.

    Om kyrkan kommer att avsäga sig vigselrätten vet jag faktiskt inte hur vi kommer att göra. Det lutar nog dock åt att vi gifter oss borgerlig och utformar en egen ceremoni isf. Vi funderade på att gå den vägen innan men valde kyrkan istället.
  • Mrs Opp

    Ja, det är bara de som är med i kyrkan som får rösta, konstigt vore det väl annars.

    Om kyrkan avsäger sig vigselrätten så kommer det att gälla nationellt, inget som enskilda församlingar kan besluta själva om. Däremot kommer man ju fortfarande att kunna få sin union välsignad i kyrkan, vilket är i princip samma ceremoni som vigselakten.

    Personligen hoppas jag att kyrkan väljer att ha kvar vigselrätten och accepterar att det innebär att de får viga alla som vill vigas. Skall försöka hitta vilka som är för detta så jag använder mitt röstkort på rätt sätt.

  • Mrs Opp

    Kikki kikki: Här där jag bor finns det massor av kyrkor som inte har kyrkogårdar kring sig. Faktum är att även den kyrka i Dalarna som vi planerar att gifta oss i saknar kyrkogård. Hmm...kanske skall köpa den och ha bröllopet hemma! Annars tycker inte jag att det där med kyrkogård låter så dumt. Tänk dig själv, andra människor kommer dagligen och planterar blommor i din trädgård. Sweet!

  • Mrs Opp

    Oj, det visste inte jag, trodde helt och fullt att hela grejen startade med vigsel av homosexuella. Där ser man, man lär sig något varje dag!

    I USA vet jag i alla fall att det stämmer att kyrkorna inte i sig har vigselrätt. Däremot är nästan alla präster (el. motsvarande) även borgerliga vigselförrättare också så i princip blir det samma sak. Där av frasen " By the power vested in me by God and the great state of XXXXX, I now pronounce you husband and wife".

  • Mrs Opp

    Välkommen hit alla nya!
    Korallbruden: Vi delar datum och tid för vigsel - kul! Vi kommer att göra egna inbjudningskort, så tyvärr kan jag inte hjälpa dig där.

    Här har det varit väldigt lugnt ett tag, men till helgen åker vi upp till Dalarna för att kolla in kyrkan, festlokalen, boende och ta massor av kort. Efter det skall budgeten fastställas och gästlistan planeras så vi kommer nog igång med resten snart också.

  • Mrs Opp

    Källerud: Kul med en blogg, skall bli kul att följa ditt planerande även där.

  • Mrs Opp

    Vad kul att vi börjar bli riktigt många nu. Kanske dags i nästa tråd att göra en lista med datum OCH vigselplats.

    Korallbruden: Jag är ingen äkta Göteborgstjej, kommer från Dalarna, men har bott här i 10 år. Vi skall gifta oss i Dalarna i Torsångs kyrka utanför Borlänge.
    Vi har bokat kyrka, tre alternativ för festlokal och boende för långväga gäster. Vi har börjat titta på alternativ för fotografer och catering och har väl själva konceptet uttänkt. That's it.


    Korallbruden skrev 2009-09-23 10:23:07 följande:
    Mrs Opp, vad kul med samma dag och samma tid Jag är också en Göteborgstjej och bor i Stockholm sedan många år. Det skall bli roligt att få följa din planering. Hur långt har du hunnit?Vi har börjat leta fotograf
  • Mrs Opp

    Hihi! Jag började läsa ditt första inlägg och kände inte igen vad jag själv skrivit. Hann tänka "wow, vad kul, en tjej som bor i Göteborg och kommer från Dalarna och har kommit lika långt som vi i planeringen" innan poletten trillade ner. Lite trög idag...

    Vi kanske får ordna en Göteborgsfika lite längre fram, för det lär ju vara fler här i tråden som bor i Götet.


    NightElf skrev 2009-09-23 16:06:38 följande:
    hmm den undre texten är alltså citat från mrs Opp det kom inte med riktigt så jag nu.
  • Mrs Opp

    Jag röstar på kyrkan med "läckra stenbumlingar"!


    CeKe skrev 2009-09-23 16:11:08 följande:
    Och vi har precis fått svar på att vi får den kyrka som vi preliminärbokat.. Men precis innan det lyckades jag preliminärboka en till, då vi inte trodde vi skulle få svar från den första förrän vid årsskiftet!! Så nu har vi två kyrkor. Haha. Och Kece (min blivande) är utomlands, så kan inte diskutera saken med honom förrän nästa helg =) Vad säger ni? Båda kyrkorna är jättefina inuti, fin omgivning och är från 1100-talet. Den ena är vitputsad, ligger 1 mil längre bort och det går att tränga in precis så många personer som vi har på gästlistan (nästan 100) och den andra är byggd av stora läckra stenbumlingar och ligger närmare och är något större (tar drygt 150 pers tror jag).vilket i-landsbeslut detta verkligen är!! hahaFörresten har jag i min ensamhet suttit o donat med en budget. Gu vad det rinner iväg när man lägger ihop allt, trots att vi har folk som hjälper till med verkligen ALLT! Huuuva
  • Mrs Opp

    Tja, vi förlovade oss den 3:e januari i år så jag började väl planera...tja...5:e januari kanske! Skämt åsido, kyrkan vi skall gifta oss i är enormt populär så jag visste att vi fick lov att vara ute i god tid. När vi väl bokade den i somras har resten bara rasat på.


    Korallbruden skrev 2009-09-23 16:22:05 följande:
    Är imponerad att "alla" har hittat så många delar av sin planering redan. När börade ni att planera brudar?
Svar på tråden Juli 2010 del 3