Inlägg från: CeKe |Visa alla inlägg
  • CeKe

    Juli 2010 del 3

    Hehe, vi verkar vara flera som gick igång till 200 % till en början men som börjat lugna ner oss lite nu =)

    Själv tycker jag det mesta känns lugnt. Det enda som är i görningen är att mått och tyg till klänningen ska fixas inom ett par veckor, annars känns det som att det mesta kan vänta lite till! Som någon sa, man vill ju ha lite att fixa o trixa med hela året och inte bara göra färdigt allt på en gång =)

    Hur ska förresten ni (som tänkt gifta er i kyrkan eller i a f med präst) göra om det blir så att kyrkan avsäger sig vigselrätten? Blir det borgligt för hela slanten, eller tittar ni in till borghuset eller liknande dagen innan och sedan välsignas i kyrkan, eller hur har ni funderat?

  • CeKe

    Jag vet faktiskt inte hur vi kommer att göra... Vi har någon slags bild av ett kyrkbröllop, gå nerför altargången etc, men vet inte hur vi ska lösa det där med borgligt i sådana fall.. Men som jag förstått kan man ju fortfarande ha som "typ" en vigselceremoni i kyrkan, om det blir så... Verkar omständigt med både och! Eller så kanske det blir borgligt utomhus. Har en speciell präst som vi vill ha (eller i a f jag, min konfapräst) så blir ju synd att inte få ha honom om det inte blir i kyrkan... Knepigt!

  • CeKe

    ja, som jag förstått det, ska kyrkan göra det valet nu i höst.. och om det går igenom, kommer det att gälla från och med 1 maj, om det blir så. Är inte alls insatt, utan fick nys om det genom att läsa tråden "Fråga prästerna"...

    Så, det gäller nog att använda röstkortet till kyrkovalet, är i alla fall min slutsats..

  • CeKe

    Vi får helt enkelt hålla tummarna för att kyrkan inte väljer bort vigselrätten just i år =)

  • CeKe

    Och jag som var tvärbestämt i att jag inte skulle göra egna inbjudningskort har helt plötsligt vänt helt om och nu gjort ett provkort! Blev jättebra.

    Attans buss. Stod o väntade på bussen igår och råkade då se att det fanns en affär med en sån där massa pyssel.. o eftersom jag hade tråkigt gick jag in.. och när jag väl gått in blev jag inspirerad.. och idag va jag bara TVUNGEN att gå in och köpa lite grejer för att prova.. och sen idag när jag skulle plugga o laga mat för en stor middag imorrn var jag bara tvungen att göra en provkort =)

    haha, så nu blir det pyssel av bara attans! Jag som inte hade tid med det =) Men bra blir det!

  • CeKe

    Hej igen! Är så stolt över mitt lilla "provkort" att jag inte kunde låta bloi att lägga upp det i galleriet. Har beställt material nu, men det kommer först om ca 2 veckor... Har ju lust att börja nu. Det va ju skoj att pyssla =) Och så är det väääärrrlllldeeens bästa ursäkt till att inte sätta sig med näsan i pluggböckerna..... haha

  • CeKe

    Tack så mycket! Det känns som att korten blev väldigt mycket "oss", eftersom vi fiskar rätt mycket, gillar att va ute på sjön etc. Har annars förstått att det inte är så vanligt med stämplar av flöten. Skratt, finns inte att få tag på, verkar det som! När jag frågade efter det, fick jag frågan om jag skulle anordna en fiskefest =) Så är det ngn som har tips på ställen som säljer stämplar med flöten på, är jag idel öra! Annars blir det till att rita 60 flöten för hand eller konstruera en egen stämpel!


    LyckligTjej skrev 2009-09-11 09:32:01 följande:
     

    Va in och kikade i ditt galleri och korten blev ju jättefina!!!!
  • CeKe

    jo det kanske skulle va nåt. Är dock inte så bra på det där med att retushera bilder.. vill ju bara ha själva flötets konturer, eller i a f bara själva flötet... Har du koll på sånt???

  • CeKe

    Smart med skon!!

    Jag tänkte ett tag att vi tog det lite lugnt med planeringen, men inser ju att vi, eller jag, är i full gång. haha. Underkläder inhandlades igår (superdupernöjd), mått till klänningen ska tas nästa vecka och tyg ska inhandlas.. har även beställt material till att göra inbjudningskorten. Men förutom valet av tygen tillklänningen, känner jag mig luuugn =)

Svar på tråden Juli 2010 del 3