• BMTS
    Äldre 27 Aug 15:49
    11261 visningar
    79 svar
    79
    11261

    Hur orolig ska man vara för svininfluensan?

    Just nu pratas det överallt om svininfluensan och jag undrar hur orolig man egentligen bör vara? Jag planerar semesterresa i höst, ska man avstå och hålla sig hemma för att vara mer "säker"? Som jag har förstått det är influensan inte farligare än annan influensa utan skillnaden är att den är mer smittsam.

    Vad säger ni, är ni oroliga för detta?

  • Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?
  • Hammer­man
    Äldre 31 Aug 12:22
    #21

    Skälet till att fågelinfluensan inte blev värre än den blev berodde väl enbart på att det sattes in gigantiska insatser för att förhindra dess spridning?

    Vore intressant att veta hur JustMeAndMyLove tänker kring att vaccinera sina egna barn i framtiden?

  • 090208
    Äldre 31 Aug 14:22
    #22

    Som läget är NU så hade jag inte vaccinerat mina barn.

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 31 Aug 15:25
    #23

    Jisses Hammerman, jag vaccinerar mina hundar och katter och kommer förmodligen vaccinera mina barn med TESTADE vacciner som inte hostats upp av giriga medicintillverkare som ser guldgruvan växa i takt med rubrikerna.

    Ja Shakynose, självklart är jag rasist också, det var exakt det jag menade med mitt inlägg. Att vi ska testa vacciner på indier ...

    Canserforskningen bedrivs inte främst av statliga medel.
    Att vi drabbas ekonomiskt gör det inte okej att utsätta hela befolkningen för vacciner vi inte vet något om.

    Vilka människor känner inte till inkubationstiden nuförtiden och varför lägger vi inte pengarna på att sluta tvinga sjuka människor jobba istället? Är det inte företagens och statens ansvar att införa ledighet så att människor inte går tillbaka till jobben för tidigt? Skulle säkert kosta bra mycket mindre än den vaccin de massproducerar just nu.

  • shakyn­ose
    Äldre 31 Aug 18:28
    #24
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-31 15:25:55 följande:
    Vilka människor känner inte till inkubationstiden nuförtiden och varför lägger vi inte pengarna på att sluta tvinga sjuka människor jobba istället? Är det inte företagens och statens ansvar att införa ledighet så att människor inte går tillbaka till jobben för tidigt? Skulle säkert kosta bra mycket mindre än den vaccin de massproducerar just nu.
    Det jag menade med att nämna inkubationstiden var att det är en viss tid emellan det att du smittas och att sjukdomen bryter ut. Under denna tid är du inte medveten om att du blivit smittad, men kan ändå smitta andra du möter. Att folk vet att det finns en inkubationstid gör inte att de stannar hemma utifall de skulle råkat bli smittade.

    Att lägga pengar på att ge folk ledigt tror ju inte jag skulle vara en särskilt lönsam affär, men du har säkert inte tagit de siffrorna rätt ur luften!
  • shakyn­ose
    Äldre 31 Aug 18:46
    #25
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-31 15:25:55 följande:
    Ja Shakynose, självklart är jag rasist också, det var exakt det jag menade med mitt inlägg. Att vi ska testa vacciner på indier ... Canserforskningen bedrivs inte främst av statliga medel. Att vi drabbas ekonomiskt gör det inte okej att utsätta hela befolkningen för vacciner vi inte vet något om.
    Nej, jag menade inte att du vart rasist. Bara att ditt argument inte var särskilt övertygande. Att du skiter i vad som är moraliskt rätt och fel gör det ju ganska meningslöst att föra en diskussion om rätt eller fel med dig eftersom du kan häva ur dig vad som helst och motivera det med att du skiter i vad som är rätt eller fel. Och då kan du ju iofs lika gärna vara rasist, eftersom det inte spelar någon roll. Jag tycker f.ö. inte att ditt uttalande var särskilt rasistiskt alls.

    Cancerforskning bedrivs visst med statliga medel, men bekostas även av andra finansiärer. "Cancerfonden" har dock inga bidrag från staten, det kanske är det du tänker på?

    Jag tycker inte bara att det ekonomiska skälet väger tungt, utan att det faktiskt finns en risk att stora delar av befolkningen kommer att lida och kanske t.o.m. dö trots att det faktiskt går att vaccinera sig. Det är inte helt sant att vi inte vet något om vaccinerna, alla biverkningar kanske inte går att konstatera tidigare än om tio år, men jag litar faktiskt på att vaccinet är säkert om det godkänns nu.
  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 2 Sep 09:24
    #26

    Att jag skiter i det som är "rätt och fel" beror på att jag är trött på folks värderingar av rätt och fel.
    Om det "som vanligt" bara varit 60+ människor som dött av flunsan hade vaccin aldrig nämnts i media.
    men vist är det "rätt" enligt många, det är ju mer "lönsamt" att rädda yngre..

    Jag litar inte på att de är säkra eftersom de godkänns utan att vanlig kontroll och rutin följts. Varför tror ni staten är orolig att EU ska sätta stopp för vaccinet? varför tror ni andra länder inte kastat sig över vaccinet som Sverige gjort?

    Sverige har just genomgått en kris och panikhandlar för att inte hamna i en till. Katastrofalt tycker jag.

    Men nu överger jag denna diskussion med mitt sagt.

  • kenttj­ej
    Äldre 4 Sep 17:59
    #27

    Jag är nog alldeles för lite orolig för svininfluensan... Men jag går ju hemma arbetslös o träffar inte så mycket folk så.

  • shakyn­ose
    Äldre 4 Sep 19:45
    #28
    JustMeAndMyLove skrev 2009-09-02 09:24:56 följande:
    Att jag skiter i det som är "rätt och fel" beror på att jag är trött på folks värderingar av rätt och fel. Om det "som vanligt" bara varit 60+ människor som dött av flunsan hade vaccin aldrig nämnts i media.men vist är det "rätt" enligt många, det är ju mer "lönsamt" att rädda yngre..Jag litar inte på att de är säkra eftersom de godkänns utan att vanlig kontroll och rutin följts. Varför tror ni staten är orolig att EU ska sätta stopp för vaccinet? varför tror ni andra länder inte kastat sig över vaccinet som Sverige gjort?Sverige har just genomgått en kris och panikhandlar för att inte hamna i en till. Katastrofalt tycker jag.Men nu överger jag denna diskussion med mitt sagt.
    Rätt meningslöst att svara på det du säger då, men jag måste ändå flika in att pensionärer har haft förtur till influensavaccin i många år. Just eftersom de drabbas hårdare av vanlig influensa. Mindre medieuppbåd har det ju varit kring just dessa vaccinationer, kanske för att det inte är särskilt upprörande eller särskilt dyrt, vad vet jag. De existerar iaf.

    Innan du börjar tjura över att världen är så fel och orättvis så kan du väl ta en ordentlig titt på hur den egentligen ser ut istället för att hitta på orättvisor rätt ur tomma intet?
  • Amelle
    Äldre 4 Sep 20:01
    #29

    Att vaccin orsakar autism är en MYT som förmodligen orsakat mycket lidande och död helt i onödan,

    Den mest heltäckande undersökningen som gjorts i världen kom 2005 och visar på noll och intet samband mellan vaccin och autism. Och tidigare i år avslöjades det att Edward Jenner (forskaren som hävdade autismsambandet) FUSKAT med sina forskningsresultat...

    Googla på Köpenhamnsstudien och Edward Jenner om ni vill läsa mer.

    Vore skönt om det en gång för alla gick att döda den här gamla myten.
    Vaccin är oöverträffat som räddare av liv.

  • Undert­ecknad
    Äldre 4 Sep 21:15
    #30

    Har inte läst alla kommentarer, men skriver ändå.
    Jag är gravid och kommer ta vaccinet när det kommer. Hoppas folk som blir smittade och inte tagit vaccinet håller sig hemma och borta från allmänheten tills de inte är smittsamma. Varje människa är fri att välja själv om han/hon vill bli vaccinerad, men det är skit om man ska smitta andra som kan få komplikationer (t.ex. gravida).

Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?