• KatjaB

    Hur orolig ska man vara för svininfluensan?

    själv är jag ju inte så rädd för min del att jag skulle dö, eller så, men jag vill inte att barnen ska bli sjuka och sen känns det lagom lockande med tanken att vi båda skulle bli skjuka, hur ska man orka med att ta hand om barnen om man själv är jättesjuk?
    Att vara sjuk i vanlig influensa är ju för jäkligt och det känns inte speciellt lockande att få svininfluensa som dessutom är mer smittsamt.

    Så vi ska ta vaccin, min sambo som har astma är ju dessutom mer mottaglig. Om barnen ska ta spruta vet jag inte än, vi har inte bestämt oss riktigt.

  • KatjaB

    riskgrupperna kan du läsa om på landstingets hemsida. Du kan nog inte ta sprutan samtidigt, din dotter får den på bvc medans du får gå dit alla andra går.. med rätt lång väntetid dessutom då många står i kö. Här i stan vaccinerar de i närheten av därjag jobbar, har stått folk i kö i 2 timmar och ännu längre för att få sina sprutor.. är ju bättre att ta sprutan när det inte är samma kaos och hålla sig hemma om man har möjlighet till det

    ------


    Bluebride skrev 2009-11-16 18:08:37 följande:
    Här vill de att min 11 månaders dotter ska ta den. Men vilka är dessa sk riskgrupper. Jag har uruselt immunförsvar å är rädd att min dotter oxå har det, hon är dessutom prematurbarn med bpd en lungsjukdom, jag har ingen aning hur vi ska göra, men ska hon ta ska jag ta det samtidigt så vi är sjuka samtidigt.
    l
Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?