• Hante

    Hur orolig ska man vara för svininfluensan?

    Men det är inte så lätt när man tillhör riskgrupp och barnen med!!! vid vanliga influensor hota vi av lunginflammation mm kompikationer .... så lite orolig är man väl.
    För övrigt tror jag att det är som alltid - de som brukar stanna hemma för förkylningar mm gör det och de övriga säger typ: min son är lite snorig idag och in nästa andetag men han har ingen feber så vi kom hit ialla fall (ungen orkar inte med dagisaktiviteterna och vi försöker skicka hem.... får frågan har han feber direkt!!!)
    så fungerar tyvärr dagens samhälle - alla andra ska sköta sig men jag själv har inte tid at vara hemma med barnen eller om jag själv skulle vara sjuk ....

    Fram för att fler fattar att man BÖR stanna hemma om man själv eller ens barn är sjukt!!! det är så man minskar smittspridningen!!!

    I mitt arbete träffar vi ofta barn som (när det gäller vinterkräksjukan) jag kräktes i morse men mamma sa att vi skulle åka till dagis ialla fall!!
    Så fungerar svergie!!

  • Hante

    jag arbetar på förskola - vi har alltid haft handsprit förut för att skydda oss för expelvis vinterkräksjuka men eftersom folk (då menar jag privatpersoner) har hamstrat handsprit för hela säsongen så finns ingen att tillgå för oss... som tar hand om Era barn!!! och dessvärre kan man här inte köpa på apotek heller som privatperson för det är slut överallt. tvål och vatten fungerar bra men kan vara ganska jobbigt mellan alla blöjbyten mm men det är ju tyvärr så vi får göra nu istället.

Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?