Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
 • JustMeAndMyLove

  Hur orolig ska man vara för svininfluensan?

  Jag är int emer ororlig än för andra influensor. Folk dör varje dag, inte ser jag att man lägger miljarder på aids-medeciner till afrika trots att det skördar miljoner offer framför våra ögon...

  Jag hoppas det går bra för de insjuknande men jag hoppas folk kommer hålla sig kritisk till vaccineringen som inte testats som den bör. USA tex väntar för att få se hur vi scandinaver reagerar på medicinen innan de själva börjar dela ut den.
  Andra vaciner har lett till autism hos barn, hjärnskador och andra bestående men.

  Så jag håller mig hemma, undviker sjukhus och tvättar händerna ofta istället för att vaccinera mig.

  Hälften av det man oroar sig för händer inte, andra hälften händer. Så varför oroa sig?

 • JustMeAndMyLove

  Det är inte fastslaget pga att tidigare vaccinationers forskning hemligstämplats och sen "försvunnit". Finns hundratals barn som fått plötsliga hjärnsjukdommar, autism och liknande och hundratals läkare som lyckats koppla det till vacciner (inte denna vaccin). Men medicin är en miljardindustri och vem vill förlora pengar på att den enskilda människan dör/blir sjuk.
  Jag känner igen en mediahystri när jag ser än, och jag tycker det är synd att staten går in med miljarder för att skydda företagen från att förlora inkomst pga insjuknande arbetare.


  didis skrev 2009-08-27 16:59:26 följande:
  Att resa iväg hade jag inte tvekat på men hade jag suttit som personalansvarig inom, säg äldrevården, hade jag bunkrat upp med vikarier att ringa in!Det är framförallt på befolkningsnivå influensan är ett problem, att många kommer att vara sjuka samtidigt. Hur fungerar tex busstrafiken om 20% av chaufförerna blir sjuka samtidigt som i vissa prognoser. Sopåkarna?Det som skiljer "svinet" från den vanliga influensan (som folk dör i varje år) är att unga drabbas hårdare än äldre, vanligtvis är det tvärtom.Det finns vad jag vet inget fastslaget samband mellan vaccinationer och autism och riskerna rent allmänt är större att avstå från vaccinationer av barnsjukdomar än att vaccinera. Vad gäller svininfluensa så är jag itne längre egenföretagare och kan kosta på mig att vara sjuk numer. Så jag har inte bestämt mig för om jag ska vaccinera mig än eller låta bli. Jag är inte rädd för influensan men kan man undvika en influensaperiod är det alltid trevligt, själv brukar jag bli jättesjuk och tro att jag kommer dö...
 • JustMeAndMyLove

  Banvaccinerna idag säger jag inget om, men det är inte länge sen det stormade kring äldre barnvaccinationer i bla. USA.

  Men VILL man ta ett vaccin mot en influensa som skördar färre liv än trafiken, ett vaccin utan tillräcklig forskning bakom, så varsegod. Jag kommer inte göra det.

  Att 30% av befolkningen kommer stanna hemma från jobben låter som en enorm överdrift. Och om infrastrukturen skulle "slås ut", gissa vad som händer:
  Vi måste anpassa oss!

  Vi har gjort det förr, kommuner och landsting förlorade mer pengar pga den ekonomiska kris vi är i just nu än vad de skulle förlora på flunsan.

  I Norrland är det inte ovanligt att det tar timmar för ambulans och polis att ta sig fram. Nere i Stockholm skrivs det i tidningar om en person väntat över 10 minuter. Om ambulans och sjukhuspersonal blir sjuka kommer det uppstå problem med det är inte första gången.

  Jag tror inte på att skada individen för att rädda samhället, kalla mig korkad men det är min tro.


  didis skrev 2009-08-28 09:15:38 följande:
  Det finns inga forskare som skulle hålla något sådant hemligt! Tänk vilka forskningsanslag de skulle få i många år framöver om de kunde visa samband mellan autism och vacciner!En snabb slagning på PubMed gav följande artikel från 2009 av Miller och Reynolds: Autism and vaccination-the current evidence"CONCLUSIONS: Rigorous scientific studies have not identified links between autism and either thimerosal-containing vaccine or the measles, mumps, and rubella vaccine."Många barnsjukdomar kan ge allvarlig följdsjukdomar och riskerna är större med att avstå från vaccinationer.Detta gäller nu barnsjukdomar, inte svininfluensa. Staten går in med gratis vaccin, givetvis inte för att skydda företagen utan Sveriges ekonomi. Inte minst kommuner o landsting är gigantiska arbetsgivare och som sagt - hur gör man om inte infrastrukturen fungerar pga många ligger hemma i feber?
 • JustMeAndMyLove

  Eftersom man inte vet vilka biverkningar den kommer ha MEN att biverkningar med största sannoilkhet kommer vara ovanliga. Kanske 1 på 10.000 så ser man å¨det som ett nödvändigt ont.
  Att 1 på 10.000 skulle få men för livet är inte viktigt eftersom den individen lätt kan offras för samhällets bästa.

  Det är att sätta samhället framför individen och det är enligt mig fel


  shakynose skrev 2009-08-29 17:05:05 följande:
  Huh? Hur får du ihop det resonemanget? Samhället består av en massa individer och om man misslyckas med att SKYDDA så många som 30% från att bli smittade så får det enorma konsekvenser. Vacciner ska skydda individen, och eventuella biverkningar får ändå betraktas som mildare än själva sjukdomen.Om individen skulle skadas av vacciner så skulle det inte finnas någon mening alls med dem. Förutom vårt samhälles fiender då.Själv tror jag att konspirationsteorier är till större skada för både samhället i stort och för den enskilda individen, än vad influensavaccinet är Jag kommer definitivt att vaccinera mig om det blir gratis.
 • JustMeAndMyLove

  Mediahysterin gör att folk inte tänker själv. De går ut med siffror på att det kan bli x antal smittade och x anatal döda, siffror som verkar helt tagna ur luften. Är det verkligen ingen som minns katastrofartiklarna om fågelinfluensan?

  Folk blir sjuk och folk dör. Det finns så otroligt många sjukdommar som skördar många många fler liv men inte pungas det ut miljarder på det! För de sjukdommarna drabbar inte svenksa samhället i stort. Får folk canser så går det ofta långsamt, man hinner ersätta de busschaförer och sjuksköterskor som får canser. Därför anses det inte värt att lägga massa pengar på dem.

  Moraliskt fel skiter jag i, det är bara korkat att lägga pengar på ett o-testat vaccin och dessutom tillåta scandinavier att vara testgrupp för resten av världen.

  Smitorisken gör att om man är sjuk så ska man visa respekt och stanna hemma, även om man inte är säker på att det är svininfluensan. Samma princip som när vinterkräksjukan slår varje år, man går inte till jobbet/skolan om man är sjuk. Punkt.


  shakynose skrev 2009-08-30 12:34:41 följande:
  Det är inte tal om att offra någon eftersom ingen kan tvinga någon annan att ta en spruta.
 • JustMeAndMyLove

  www.smi.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/influensarapporter/sasongen-20082009/

  Booorde stå här nånstans, orkade inte leta :)
  Har sett siffror i AB och så men de ska man väl inte lita till hundra på antar jag.

  Blev chockad dock av den där fett-doktorns kaxighet i tidningen! Hon tycker tydligen att alla ska byta till hennes diet och sluta gå på mamografi och vaccinera sig eftersom INGEN som äter hennes diet blir sjuk! Jisses, vilket uttalande...


  090208 skrev 2009-08-30 19:00:01 följande:
  Nagon som vet HUR manga over hela varlden som egentligen dott??
 • JustMeAndMyLove

  Jisses Hammerman, jag vaccinerar mina hundar och katter och kommer förmodligen vaccinera mina barn med TESTADE vacciner som inte hostats upp av giriga medicintillverkare som ser guldgruvan växa i takt med rubrikerna.

  Ja Shakynose, självklart är jag rasist också, det var exakt det jag menade med mitt inlägg. Att vi ska testa vacciner på indier ...

  Canserforskningen bedrivs inte främst av statliga medel.
  Att vi drabbas ekonomiskt gör det inte okej att utsätta hela befolkningen för vacciner vi inte vet något om.

  Vilka människor känner inte till inkubationstiden nuförtiden och varför lägger vi inte pengarna på att sluta tvinga sjuka människor jobba istället? Är det inte företagens och statens ansvar att införa ledighet så att människor inte går tillbaka till jobben för tidigt? Skulle säkert kosta bra mycket mindre än den vaccin de massproducerar just nu.

 • JustMeAndMyLove

  Att jag skiter i det som är "rätt och fel" beror på att jag är trött på folks värderingar av rätt och fel.
  Om det "som vanligt" bara varit 60+ människor som dött av flunsan hade vaccin aldrig nämnts i media.
  men vist är det "rätt" enligt många, det är ju mer "lönsamt" att rädda yngre..

  Jag litar inte på att de är säkra eftersom de godkänns utan att vanlig kontroll och rutin följts. Varför tror ni staten är orolig att EU ska sätta stopp för vaccinet? varför tror ni andra länder inte kastat sig över vaccinet som Sverige gjort?

  Sverige har just genomgått en kris och panikhandlar för att inte hamna i en till. Katastrofalt tycker jag.

  Men nu överger jag denna diskussion med mitt sagt.

 • JustMeAndMyLove

  Ja jag har nu förmodligen genomlidit den. 2 veckor med hög feber, brutal ledvärk, ilningar i ben och armar, illamående och frossasvettningar, heeela kittet.
  Fick öroninflamation som bonus på slutet ;)

  Så nu är jag ännu mer bestämd att inte vaccinera mig.
  Fick dock rådet att vara hemma minst 3 dagar efter att febern släppt. Vilket jag gjorde för smittorisken, men tror ni försäkringskasan tillåter det??? Nej.

  Så det kostar att vara rädd om andra.

 • JustMeAndMyLove

  Om du inte har alvarliga symptom får du inte komma till sjukhus. De testar heller inte personer i onödan eftersom det är dyrt.
  Men influensor slår tydligen ut varran så det är i regel en dominerande influensa som alla får ett år och sen skiftar det till nästa så sa de på sjukvårdsupplysningen) :)

  Och det där med att bli påverkad av media, haha, det blev jag med :P Har aldrig ringt sjukvårdsupplysningen så ofta under en och samma sjukvecka :P Man blir ju nojjig tyvärr


  090208 skrev 2009-09-16 17:37:30 följande:
  Hur manga har pa BT vet sakert att dom faktiskt haft det?
 • JustMeAndMyLove

  Läkaren sjukskrev mig utan problem, det är FK som bestämmer om jag får pengar eller inte. De kan helt strunta i ett läkarutlåtande om de vill :(
  Inte första gången jag råkat ut för det. *suck*

  sms å fotboll skrev 2009-09-16 15:38:38 följande:


  Stackare. Min mamma blev sjukskriven i två veckor varav den sista just för att vara på den säkra sidan och inte smitta. Gäller nog att få tag på en bra läkare (som vanligt)...
Svar på tråden Hur orolig ska man vara för svininfluensan?