• allehanda

    När det inte är så viktigt...?!

    KatjaB skrev 2009-08-22 13:34:58 följande:
    [citat]
    vet inte om jag fattat fel nu, men ni har alltså förlovat er och inte bestämt att ni ska gifta er? Kan ju vara så att han inte riktigt tänkte att förlovning innebar bröllop snart?

    Du KatjaB den åsikten är din egen, en förlovning behöver absolut inte betyda att en vigsel skall ske inom en relativt kort tid. Det finns massor av människor här i landet som förlovar sig för att visa at de hör ihop men som inte skulle kunna tänka sig att ingå äktenskap pga så skilda saker som att man har särkullsbarn, olika ekonomi(tex kronofogden skiljer inte på dina o mina pengar), de kanske inte tror på äktenskapet utan de nöjer sig med att vara förlovade( som enligt gammal sed i Sverige faktiskt har skett flera år före man gift sig.) Själv är jag förlovad sen urminnes tider och jag jobbar inom kyrkan men anser att det är upp till mig och min sambo gemensamt bestämma om och i så fall när detta skall ske. En förlovning betyder inte att man skall gifta sig. Det brukar leda till detta men det är ingen lag som säger att så är det.
  • allehanda
    Niini skrev 2009-08-24 11:30:24 följande:
    kikki kikki skrev 2009-08-24 08:19:42 följande:
    Ja, det är ett frieri! Måste erkänna att jag har lite svårt med folk som förlovar sig o sen när man frågar om bröllop ser de ut som frågetecken. Även om man inte gifter sig inom ett år efter förlovningen så är mitt antagande att man har det i tankarna när man förlovar sig.
    Tack skall du ha vi är förlovade men har ingen tanke på att gifta oss och detta är ett gemensamt beslut, vi kör den gamla varianten med att vi är för lovade åt varandra( som är en urgammal sed tillkommen långt innan ett års regeln!), vår förlovning föregicks inte av något frieri( har svårt att tro att det i vår vänkrets överhuvudtaget förekommit ett frieri) det är inte riktigt vi och/eller våra vänner.
Svar på tråden När det inte är så viktigt...?!