• KatjaB

    När det inte är så viktigt...?!

    vet inte om jag fattat fel nu, men ni har alltså förlovat er och inte bestämt att ni ska gifta er?
    Kan ju vara så att han inte riktigt tänkte att förlovning innebar bröllop snart?

    Prata med din sambo om vad du tycker o tänker. Kanske är det så att ni ska njuta av att vara förlovade just nu, och ta det här med bröllop i ett senare skede i livet när båda är redo.

  • KatjaB
    allehanda skrev 2009-08-23 17:32:57 följande:
    [citat]vet inte om jag fattat fel nu, men ni har alltså förlovat er och inte bestämt att ni ska gifta er? Kan ju vara så att han inte riktigt tänkte att förlovning innebar bröllop snart?Du KatjaB den åsikten är din egen, en förlovning behöver absolut inte betyda att en vigsel skall ske inom en relativt kort tid. Det finns massor av människor här i landet som förlovar sig för att visa at de hör ihop men som inte skulle kunna tänka sig att ingå äktenskap pga så skilda saker som att man har särkullsbarn, olika ekonomi(tex kronofogden skiljer inte på dina o mina pengar), de kanske inte tror på äktenskapet utan de nöjer sig med att vara förlovade( som enligt gammal sed i Sverige faktiskt har skett flera år före man gift sig.) Själv är jag förlovad sen urminnes tider och jag jobbar inom kyrkan men anser att det är upp till mig och min sambo gemensamt bestämma om och i så fall när detta skall ske. En förlovning betyder inte att man skall gifta sig. Det brukar leda till detta men det är ingen lag som säger att så är det.
    tror du missförstod mig lite grann nu, jag skrev det som en fråga till ts att hennes sambo kanske inte såg förlovningen som ett led i att gifta sig och det snart.
    Jag har aldrig påstått att man inte kan enbart förlova sig och att man måste gifta sig inom ett år.
    Tagga ner lite, jag skrev ju inte som något påhopp mot någon.

    Och lite OT kanske men bara för att svara på det du skrev så, kronofogden skiljer inte på gifta eller sambo, inkomsterna räknas samman ändå. Något annat vore ju rätt konstigt då de ser till betalningsförmågan och den skiljer sig ju inte om man har ring på fingret eller inte.
  • KatjaB

    svanboet: ja, men det har du nog rätt i, att det är lättare att bestämma datum/år eller säga att man låter bli. Annars kanske du går runt och väntar och hoppas i onödan och det blir ju ingen av er gladare av. Om ni tänkt helt olika finns ju risken att någon blir besviken.
    Sen om han har svårt att känna att han vill gifta sig, just nu, så är det ju inget som säger att det är för alltid.

Svar på tråden När det inte är så viktigt...?!