• Aleta

    När det inte är så viktigt...?!

    ...och alla miljonerna i Stieg Larssons samboänkas fall.


    Moirie skrev 2009-08-21 14:05:06 följande:
    Som fest och kärleksförklaring skulle man kunna se bröllop som onödigt men det finns ju en juridisk viktig sida också, med syfte att värna varandra. Om ni ändå tänkt att leva tillsammans i resten av livet så har jag svårt att förstå varför ni inte skulle gifta er? Vad är hans logik där? Bara en sån sak som att det är era respektive föräldrar som får ärva er om något skulle hända någon av er som ogift... hejdå bil och villa tex om allt stod i den andres namn.
  • Aleta

    Prata med honom i lugn och ro, det finns många bra argument för att gifta sig, att lägga fram dem och sina känslor är inte det samma som att tvinga honom.

    Det kanske inte blir ett stort bröllop som du har drömt om, men samtidigt, om det inte spelar så stor roll för honom, så spelar det ju inte heller så stor roll om det blir ett stort bröllop heller.

  • Aleta

    Ja, för mig så är en förlovning något som automatiskt leder fram till giftermål, det är resultatet av frieriet liksom innan alla bröllopsplaner är klara. (Sedan kan det ta många år innan man får tummen ur och äntligen gifter sig förstås. )
    kikki kikki skrev 2009-08-24 08:19:42 följande:


    Måste bara fråga.....Tycker ni att när man förlovar sig är ett frieri?För mig är en förlovning just en förlovning och att ett frieri är när mannen frågar rent ut "vill du gifta dig med mig"Jag vet att förr så förlovade man sig för att inom ett år gifta sig. men jag trodde att det var helt borta.
Svar på tråden När det inte är så viktigt...?!