• Svar på tråden Och folk klagar på att pappan leder fram sin dotter till den väntande mannen.....
  • JustMeAndMyLove

    Fast är det inte lite galet att läsa in det som en BDSM symbol och därav godkänna den?
    Det finns ju säkerligen muslimska BDSM förhållanden. MEn inte ser jag särskilt godtyckligt på slöjan för det?


    MV85 skrev 2009-08-17 15:05:52 följande:
    Detta armband sitter även på manliga handleder - det är inte könsbestämt utan finns i flera olika utföranden. Så så sett funkar det för både män och kvinnor och man skulle då kunna säga att det könsstereotyp och förnedrande i så fall försvinner pga det.BDSM är mellan likar, så länge man bestämt att så ska vara. I annat fall är BDSM inte det. Grunden för en BDSM-relation är att en part är Dominant och en part är undergiven (Sen finns det par där man byter roller med varandra ibland oxå - men det hör inte till det här inlägget riktigt) den andre. Det betyder alltså i praktiken att den ena parten lyder den andre och bestraffas vid brist på lydnad. Jag förstår att det måste låta jättekonstigt i många öron, men för oss som lever med det känns det naturligt och fel att leva på något annat sätt.För vissa är det enbart sexuellt, för vissa är det i varje sekund av förhållandet.Det är mycket invecklat, men det som slår mig är:Vad säger att prinsessan inte håller på med BDSM o att detta är deras sätt att köpa en "godkänd" symbol för detta?Det finns otroligt många inom BDSM-rörelsen som bär symboler i sina smycken i samhället som ingen har en aning om vad de betyder - så vad säger att detta inte är deras sätt att få vara lite offentliga?
  • Happyasahippo

    Har inte läst hela traden men undrar om det är Cartier som angett att symboliken är 'Kyskhetsbälte' osv eller om detta är Aftonbladets tolkning?

    Jag tycker att det är ett vackert armband (och har ett liknande som man helt enkelt drar av utan skruv men med liknande klassiska design som jag far manga komplimanger för) men skulle nog själv fa klaustrofobi om jag inte kunde ta av mig det: men det är ju en annan historia.

  • JustMeAndMyLove

    Jag hade nog inte ebhövt läsa det på varken aftonbladet eller hos Cartiers sida för att koppla det till handbojja/kyskhetsbälte/ägande.

    Jag har också gett min sambo ett armband, med maaaaassa symboler på. Men hon är helt fri att ta av sig det när hon vill, haha

    Skulle också bli klaustrofobisk, helt ärligt :P


    Happyasahippo skrev 2009-08-17 15:11:43 följande:
    Har inte läst hela traden men undrar om det är Cartier som angett att symboliken är 'Kyskhetsbälte' osv eller om detta är Aftonbladets tolkning?Jag tycker att det är ett vackert armband (och har ett liknande som man helt enkelt drar av utan skruv men med liknande klassiska design som jag far manga komplimanger för) men skulle nog själv fa klaustrofobi om jag inte kunde ta av mig det: men det är ju en annan historia.
  • Happyasahippo

    Good point Justmeandmylove, men jag tycker alltid det är intressant att veta vad designern/formgivaren hade i atanke när de skapade serien. I synnerhet med tanke pa att den ar mkt popular ( i alla fall utomlands).

  • JustMeAndMyLove

    Ja inte tror jag de tänkte, "Nu jäklar ska vi skapa ett modernt kyskhetsbälte för att underminera femenisternas kamp"

    Men ibland blir det fel ändå


    Happyasahippo skrev 2009-08-17 15:18:41 följande:
    Good point Justmeandmylove, men jag tycker alltid det är intressant att veta vad designern/formgivaren hade i atanke när de skapade serien. I synnerhet med tanke pa att den ar mkt popular ( i alla fall utomlands).
  • Happyasahippo

    Tror inte heller det Men det är som sagt intressant att se hur fel det kan bli.
    Maste erkänna att jag smaler lite pa insidan eftersom mitt ex's mamma har ett sant som hon fick av sin man och han ar en riktig skitstövel, sa det passar ju bra! He he he...

  • MV85
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 15:10:02 följande:
    Fast är det inte lite galet att läsa in det som en BDSM symbol och därav godkänna den?Det finns ju säkerligen muslimska BDSM förhållanden. MEn inte ser jag särskilt godtyckligt på slöjan för det?
    Säger inte att det behöver vara det, säger att det KAN vara - och att vi inte vet något om det.
  • JustMeAndMyLove

    Nä men det förstår jag, men frågan är ju om det automatiskt gör symbolen okej?
    Kungahuset bygger ju på symbolik och traditioner och ska representera Sverige utåt. Alltså måste man ställa högre krav på deras gester och handlingar än på en "vanlig svensson".


    MV85 skrev 2009-08-17 15:24:35 följande:
    Säger inte att det behöver vara det, säger att det KAN vara - och att vi inte vet något om det.
  • MV85
    JustMeAndMyLove skrev 2009-08-17 16:07:28 följande:
    Nä men det förstår jag, men frågan är ju om det automatiskt gör symbolen okej? Kungahuset bygger ju på symbolik och traditioner och ska representera Sverige utåt. Alltså måste man ställa högre krav på deras gester och handlingar än på en "vanlig svensson".
    Förvisso, men jag tycker fortfarande inte att det är okej att bestämma vad för smycken de får bära.
    Går man in o läser på Cartiers hemsida står det att armbandet ska symbolisera kärlekens evighet, inget annat...
    Det är runt, det är märkt med cirklar och det råkar så vara att det fästs med en liten skruv som man kan skruva ur med vilken mejsel som helst i passande storlek, sen är det faktiskt ingen av oss som vet vem som har skruvmejseln - det är inte omöjligt alls att hon har den själv.
  • JustMeAndMyLove

    Jag vet precis vad du menar.
    Men, detsamma gäller ju alla symboler i såna fall

    Det står inte i Koranen att kvinnor ska bära slöja för att i första hand blidka sina män, utan för att hedra Gud. De brudar som vill bli inledda av sina fäder vill inte göra det för att de tror de är en mansägd ägodel.
    På samma sätt som det går att tolka allt går det att tolka om.

    Men att kungahuset som ör uppbygt på traditioner och symboler måste vara vaksam över vad de sänder ut tycker jag själv är viktigt. Sen att det är en skruvmejsel och ett armband eller ett kyskhetsbälte och en nyckel spelar ingen roll. Signaler skapar intryck som skapar omedveten insikt som kspar nya handlingar, speciellt när allt de gör basuneras ut i tv och tidningar.


    MV85 skrev 2009-08-17 16:12:16 följande:
    Förvisso, men jag tycker fortfarande inte att det är okej att bestämma vad för smycken de får bära.Går man in o läser på Cartiers hemsida står det att armbandet ska symbolisera kärlekens evighet, inget annat... Det är runt, det är märkt med cirklar och det råkar så vara att det fästs med en liten skruv som man kan skruva ur med vilken mejsel som helst i passande storlek, sen är det faktiskt ingen av oss som vet vem som har skruvmejseln - det är inte omöjligt alls att hon har den själv.
Svar på tråden Och folk klagar på att pappan leder fram sin dotter till den väntande mannen.....