• Villemoa

    I vått och torrt och väntan

    Ja det är tur att jag har er här i tråden! I vanliga fall har jag inga som helst problem med att prata om något är jobbigt men jag har upptäckt att det är skönare att prata via det skrivna ordet än att prata i telefon om det till exempel.

    Fru Bygg; vad skönt att du fick hör av nån som har erfarenhet i hur det är att föda barn och hur det känns att vara mamma...*ironi* vad bra att du sa åt honom att hålla snattran!

  • Villemoa

    Enligt den läkaren jag träffade i tisdags så får var tredje kvinna missfall.

    I framtiden sen Bruttan, när du känner för att bli fuller, ta en Postafen bara. Billig fylla

  • Villemoa

    Halloj girls!

    Verkar vara nåt allmänt som går nu, idag har jag haft en sprängande huvudvärk och ont i halsen hoppas att det stannar vid det för på lördag åker vi till nkpg för att fira svärfar och så ska vi få träffa den nya lilla familjemedlemmen, mannens brorsbarn Handlade present till honom igår och man dööör ju så söta små bebiskläder det finns! Liite jobbigt var det att bli påmind om bebisar och jag kommer nog grina både en och två gånger på lördag...som kompensation fick Moa lite nya kläder också
    På onsdag (i nästa vecka) blir det återkontroll och jag hoppas allt ser bra ut!

  • Villemoa

    Fy bövelen vad det blåste här inatt!! Trodde taket skulle blåsa bort, t.o.m mannen vaknade och det gör han väldigt sällan av ljud. Sen var det förstås svårt att somna om och när jag vaknade imorse hade jag svårt att hålla ögonen öppna, till Moas stora förtret Inget som inte lite kaffe kunde bota

    Jenny; förstår precis hur det är att längta efter höstlovet och när man precis närmar sig slutet så känns det som om det aldrig blir v.44!! Höstterminen är jobbig på det sättet; 8 veckor kvar till höstlovet när man börjar terminen och sen 10 veckor kvar till jullovet efter höstlovet. Lägg därtill mörkret som infaller...vårterminen är mycket bättre på många sätt.

    Ja, var är fru Bygg?? Har inte hon BF typ nu?

    Lanovia; fy för att vara så dålig som du är!! Hoppas du snart kryar på dig!

    Själv håller jag på och läser Marklunds "Nobels Testamente" och har de efterföljande två som ligger och väntar på mig

  • Villemoa

    Lanovia; min man var med på BB också, vi ville inte ha det på något annat sätt. Som tur var kunde han också sova där alla de fem dagarna vi var kvar. Vi låg bara och tittade på Moa och hjälptes åt med henne. Det är en mysig stund om inte annat att få vara helt själva som familj de första dagarna.

  • Villemoa

    GRATTIS till herr och fru Bygg, så underbart!!

    Bruttan; vad skönt att höra att det går bättre för lillflickorna!

    Idag var vi nere i nkpg för att fira svärfar och träffa den nye lille familjemedlemmen. Jag smälte så fort jag såg honom och kände en otrolig glädje över det nya lilla livet! Det gick mycket bättre än jag trodde. Han var så söt och sov mest men jag hann snusa bebis och hålla honom iaf Han var så liten (3350) så man har ju glömt bort hur LITEN Moa egentligen var när hon föddes 2430g "tung" Jag bara LÄNGTAR tills det blir min tur igen!

    Kramar till alla! ♥

  • Villemoa

    Vad ni skriver flickor, har redan glömt bort hälften

    KRAMAR utdelas till alla som vill ha och behöver, bjuder också laget runt på kärleksmums/moccarutor/vat evör dej ar kåld

    Har idag varit på återkontroll på gynakuten och det såg så bra ut, behöver alltså inte någon skrapning som tur är!
    De tycker att man helst ska vänta två menstruationer innan man försöker igen men vi vet inte om vi orkar vänta så länge. Vi tänkte nog vänta tills efter en mens och sen försöka igen. Men, nu vet jag ju inte alls när jag har ägglossning och tänkte pröva såna där äl-stickor. Vilka är bäst och vart köper man dem billigast, nån som vet?

  • Villemoa

    Annars känns det faktiskt ganska bra, det hjälpte mycket att träffa mannens brors nyfödde son i lördags. Det gav mig hopp om framtiden!

    Angående att färga håret när man är gravid; jag gjorde det och min frisör sa att kemikalierna inte påverkade bebisen. Däremot kanske hårfärgen inte tar lika bra som när man inte är gravid pga alla hormoner man har i kroppen. På mig tog hårfärgen som vanligt.
    I övrigt under graviditeten med Moa så märkte jag att jag fick lite sämre kvalitet på håret. Jag har väldigt tjockt hår och det blev faktiskt lite tunnare men det blev som vanligt igen ett tag efter förlossningen. Men sånt är individuellt.

    lanovia 08 skrev 2009-10-14 13:18:23 följande:


    *mumar glatt i mig både kärleksmums och äpplekaka* mums tack!vad skönt att allt såg bra ut. Förstår att 2 menstruationer känns långt att vänta. Men en är nog klokt att att hålla ut i alla fall s¨ni ser att kroppen kommer igång som den skall.Hur känns det annars? En fråga som förmodligen är helt onödigt men måste bara kolla så jag itne gör något korkat. Har bokat tid för klippning och färgning av hår. Finns det någonting som talar för att man inte borde färga håret (tänker på alla kemikalier) medans man är gravid.
  • Villemoa

    Jaa du Blommis, mammor är ett kapitel för sig ibland. Skriv av dig du bara, förstår precis vad du menar. KRAM till dig!

    Ankan; vad mysigt med UL!

  • Villemoa

    Nä det trodde jag inte för en sekund!!
    Du må tro att jag varit less på min kära mor mången gång och speciellt sen jag fick barn...


    passionsblomman skrev 2009-10-14 20:39:01 följande:
    Tack! Bara ingen tror att jag inte älskar min mamma eller att vi har en dålig relation...för så är det verkligen inte. Men som sagt, i mötena med de närmsta kommer allt möjligt fram ibland. Jag har ju vuxit upp med mamma som den som ensam fostrat oss, och älsta dottern är jag ockås. Det har gjort att man är nära på gott och ont liksom.
Svar på tråden I vått och torrt och väntan